Nie chcesz się od tej strony odgrodzić? Ja dałbym od prawej strony aż do początku garażu sąsiada
szpaler świerków serbskich. Dalej mogą być bardzo dobre thuje szmarady albo brabanty które są
nieco jaśniejsze, ale mają minus bo szyszkują i jak nie są trzymane w ryzach to mogą wyglądać
tak sobie, plus że bardzo szybko rosną i nie są wymagające jeśli chodzi o podłoże. Fajny projekt
przygotowałaś ale.. może skoncentruj się na podstawach, co będzie dominowało i co będzie tego
uzupełnieniem. Na moje oko trochę za dużo kolorów i faktur, może Ci się potem nie podobać bo
wszędzie będzie pełno 'wszystkiego'. Od strony wschodniej trzeba jakoś powstrzymać dżunglę
od sąsiada, mógłby to rozwiązać wyżej wkopany krawężnik jak przy domu wzdłuż całej siatki.
Wracając jeszcze do widoku z tarasu, w prawym boku działki można pomyśleć nad drzewem.
Zakryje chałupę i ten balkon

W planach masz jodłę, też mi się podoba ale choruje na
przędziorka i nie ma mocnych aby tego nie złapała. Pomyśl jeszcze nad nią. Przy samym
tarasie dobrze wyglądałby np. rządek z miskantów zebrinusów, będą się ładnie wychylały
zza barierki. To chyba tyle co mi się nasunęło mam nadzieję że jakoś Ci to pomoże albo
rozwiąże niektóre wątpliwości