Huba atakuje stare drzewa, przyczyną tego mogło być nie smarowanie ran po cięciu drzewa.
Narazie nie wymyślono środka grzybobójczego, który by to zwalczał. Jeśli huba wrosła w tkankę drzewną to powinno się wycinać grzyba poprzez dłutowanie aż do tkanek zdrowych.
Ale brzoskwinia pewnie nie jest na tyle gruba, żeby to zrobić. Czarno to widzę
Kosiarkę trzeba kupic z koszem, Małe trawniczki wtedy od razu są idealne. Jednak jak ktoś ma do koszeni np. 2000 m to gdzie potem zagospodaruje skoszoną trawę?
W mieście to jest problem.
No popatrz Grażynko, ale ludziom się odmienia. Pewnie też masz jakieś przykłady też. Ja także kiedyś twardo mówiłam, że czegoś nie zrobię, a potem się do tego przekonałam i planuję.
Tak to jest. A nawierzchnie takie są bardzo urokliwe i za darmo
Zauważyłam znajomy pomysł, sznur opleciony wokół pnia. Robiłam takie coś, aby móc podtrzymać bluszcz, który miał zamaskować śliski słup. To było jedyne wyjście.
Może cieniuj kordyliny, one mają wierzchołek zawsze u mnie blady i mogą ulec poparzeniu słonecznemu. Ale, że całkiem zamierają to dla mnie niepojęte. Obrywam im dolne liście dzięki czemu tworzy się pień. Zielone rosną jak szalone, mają powyżej 2 metrów.
Zdjęcia oczywiście, ile możesz i dziękuję Ekscytuje wszystkich Twój ogród