Jszcze dopytam, co to za kwiatki za mostkiem? Chryzantemy? Posadzone jako jednoroczne? Pięknie. Powtórzę, nie widziałam piękniejszego ogrodu w takim stylu.
Twój wiewiór jest obłędny.
Zdjęcia cudne i od razu jestem jakby mniej chora.
Uwielbiam do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam serdecznie.
miło mi to czytać również pozdrawiam
obiekty w postaci wiewiórek, ostatnio zniknęły....interesowne bestyjki.....bo liście i orzechy z drzewa też
podczas ostatniej wizyty wiewiór "nadciągał" po szczycie siatki i zupełnie nie zwracał na mnie uwagi miałam wrażenie, że wejdzie na mnie....
To podziwiam 14 kocików to jest coś. To mój pierwszy i do tego jest baardzo dziwny. Lusia jest u nas 2 rok, była adoptowana ze schroniska, znaleziona na wrocławskiej budowie, bez matki. Dużo jej wybaczam, bo ją uwielbiam. A najbardziej uwielbiam gdy mnie ugniata, jak poduchę.
Jej ulubione miejsce - kocimiętka
w czwartek mają zacząć się wstawiać okna... podobno... miały już w ubiegły czwartek
ale jak na 2 miesiące od rozpoczęcia budowy to chyba nie jest źle!
na dniach mamy zacząć walczyć z dachem... wylewka spadkowa wykonana już prawie 2 tyg. temu, ale schnie powoli z uwagi na aurę... dziś dostanie plandekę, w razie by zaczęło padać
Jest to 5 m długości pasek ziemi na 2 m szeroki. Z pięknymi skrzynkami gazowymi i elektrycznymi.
Żwywopłot z pęcherznicy 'Diabolo', która preferuje słońce, półcień i cień , również odmiana 'Red Baron' oraz Summer Wine Seward ..... zobacz sobie jak wygladają
Żurawki 'Citronelle' można wówczas posadzić przed ale czy bukszpan się zmieści ..... sama musisz to ocenić
Dasz radę, ja dałam to dlaczego Ty nie. Wszystko zrobiliśmy sami z mężem, a jak pewnie widziałaś też mam małe dziecko, które raczej nie pomaga, tylko ...
Byłam już u Ciebie więc wiem, że Ty masz dwójkę. Może przynajmniej bawią się razem.
U mnie jeszcze masa rzeczy do zmiany, ale to już w przyszłym roku.
Po pierwszej nocy z przymrozkiem rano mój piękny miłorząb wyglądał już tak: (modelka oczywiście weszła w kadr
A jeszcze parę dni temu był taki piękny:
Dam , dam..w końcu trafiłam na Ogrodowisko Jak nie pomogą tutaj to gdzie nie Tak mam dwójkę z czego jeden ciągle przy nogawce Modelka śliczna A miłorząb na zimę możesz ubrać w lampki
Zrobiłam zdjęcia Nie okrywałam dokładnie ziemią bukszpanów bo zaraz będę je wyciągać więc niech Was nie dziwią wistające donice
...wiem już na pewno, że będę przesuwać miskanta i bukszpana przy hakone w lewo. Zostały mi jeszcze do posadzenia tulipany ale to już jak bukszpany wyjąda.... No i dosypać ziemi, żeby było na tip top
znalazłam w szkółce ślicznego bukszpana golden china
będę cięła oba bukszpany w kulki
Ciekawy ten bukszpan i fajne zdjęcia oszronionych roślinek
Elu, dopiero dzisiaj przespacerowałam się po Twoim ogrodzie. Mamy podobne wielkości Ale jak ci pięknie idzie praca Super, zapraszam kiedyś do mnie, w końcu masz jakiś ..1 km)
Różyczki okrywowe kwitną mimo przymrozków w nocy - jak szalone
Hortensję Limelight może dzisiaj zasadzę - ładnie się przebarwiła:
Donice po bukszpanowych kulkach trzeba wynieść do garażu, może M. dzisiaj zadziała
Świeżo kupiona kalina do formowania na kijku (drugi-słabszy kijek wytnę na wiosnę, na sadzonki).
Obok wykopana z gruntu sosna czarna (teraz rośnie tam jedna z 3 wisienek umbraculifera). Sosnę zamierzam formować wg wskazówek pana Bogusława -na wiosnę (o ile się przyjmie i dobrze przezimuje w doniczce).
Liliowce żółkną powoli, bergenie zmroziło kilka dni temu...
No i nowa rabatka - nie skończona jeszcze:
może dzisiaj dokupię w Nomi jeszcze ze 2-3 żurawki Creme Brulee (te bordowo-kremowe od spodu, pod berberysami - zostawiłam miejsce żeby ich dosadzić). No i ignorujemy okolice cisa, tam będę dalej "odtrawiać", bukszpanową obwódkę pociągnę do morwy na pniu i zrobię wokół niej zawijaska.
Zielone żurawki krwiste przesadziłam sprzed tarasu (powoli w mojej przechowalni pustawo się robi, 3 żółte kupiłam w Konstantynowie w sobotę. Na wiosnę kilka żółtych dokupię i tam dosadzę - nigdzie ich nie ma w okolicy...
Skoro już jesteśmy przy rzeczach spożywczych, to jeszcze moje dynie, myślałam że wyrosły tylko trzy i znowu miałam niespodziankę:
Ale dynie! Ja dostałam jedną i przymierzam się do zrobienia dla maluchów dyniowej latarenki na Halloween, zobaczymy co z tego wyjdzie W następnym roku sama posadzę dynię, moja ozdobna w tym roku miała mączniaka i mało wydała owoców