Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

AgnieszkaBK 19:34, 02 mar 2012

Monic napisał(a)

Moniko, dzisiaj trafiłam do Twojego pięknego ogrodu..... przyłączam się do wszystkich komplementów..... róże urzekające

Witaj, Agnieszko
Dziękuję za komlementy - przekażę różom, to latem się odwdzięczą

Przekaż Moniko koniecznie, niech Ci pięknie rosną..... a ja będę zaglądać..... żeby je podglądać
Monic 19:40, 02 mar 2012

Aga, przekażę jutro, gdy będę róże przygotowywać do wiosny
AgnieszkaBK 19:44, 02 mar 2012

Monic napisał(a)
Aga, przekażę jutro, gdy będę róże przygotowywać do wiosny

Pozdrów też pozostałe kwiaty, bo też są piękne Róże po prostu uwielbiam chociaż mam ich mało.... może kiedyś to się zmieni...
Monic 19:46, 02 mar 2012

Agniesiu, dziękuję
Róże są wspaniałe i niestety wciagają. To po prostu działa jak uzależnienie. Jak już zaczniesz, to przestać jest trudno, jednak to takie miłe uzależnienie
Monic 18:10, 03 mar 2012

Sezon 2012 uważam za rozpoczęty.
Dzisiaj mimo chłodnego wiaterku, słoneczko pięknie świeciło i sprzyjało pracom w ogrodzie. Oczyściłam część rabat, przycięłam krzaczki,

zaczęłam przygotowania pod wybrukowanie kamieniem podestu pod ławeczkę

Jak tylko skończę, ławeczka powędruje z salonu do ogrodu. Brakło mi niestety dnia. W kolejną sobotę muszę dokończyć porzadki na rabatach. Jutro spróbuję zrobić oprysk miedzianem, bo w tygodniu niestety nie będę miała czasu.
A to moja pomocnica - mała ogrodniczka, która musi być zawsze tam gdzie ja:

Widać też, że wszędzie pełno ziemi z kretowisk.

Żeby nie było, że nie ma u mnie wiosny - szukałam, szukałam i znalazłam Coś, choć nie pamiętam co to, wyłazi z ziemi od grudnia - wtedy zaczęły wychodzić te kikutki, bo było zbyt ciepło jak na grudzień Później ziemia zmarzła, śnieg zakrył, ale przetrwały dzielnie i myślę, że teraz szybko ruszą. Innych nie widać. Albo za wcześnie, albi zjedzone przez nornice, które buszowały na rabatkach.

Domowa wiosna prymulkowo - fiołkowa nadal trzyma się dzielnie. Po niedzieli prymulki wsadzę na rabaty.

AniaDS 18:55, 03 mar 2012

Monia, nie masz tam czasem piwonii?
Moje wyglądają tak samo, też w grudniu zaczęły się gramolić.

U mnie jeszcze ziemia zmarznięta, chciałam dziś przekopać różę - bez szans.
Spróbuję po niedzieli.
Nie powinno to jej zaszkodzić?
Chcę przenieść Ascota, bo razi mnie w tych różowych różach, na jego miejsce powędruje Nahema.

Monic 20:12, 03 mar 2012

Aniu, wydaje mi się, że za wcześnie na kopanie róż. Dzisiaj jak wykopywałam darń pod kamień na podłogę dla ławki, to ziemia była jeszcze zmarznięta. Udało mi się wykopać zaledwie 10-15cm. Wstrzymaj się jeszcze z tym pzesadzaniem. Ja zamówiłam róże w R. i czekam z wysyłką, prosiłam po 15.03.
To, co wychodzi u mnie z ziemi, to nie piwonie - te jeszcze uśpione, bo nie widziałam nic czerwonego przy dzisiejszym obcinaniu zeschniętych liści. Myślę, że pojawią się lada dzień. Martwią mnie cebulowe, bo poza tym, co pokazałam na fotkach nic nie wyszło na razie. Obawiam się, że nornice miały ucztę. Noo, chyba, że ziemia jeszcze za zimna i nie wyszły. Oby, bo szkoda by było, ale niestety śladów po kretach i nornicach w tym roku wyjątkowo dużo.
Margo2 18:40, 04 mar 2012

Witaj Monia
Przyszłam się przywitać.
Widzę, ze wielu zdjęć nie widziałam i z przyjemnością zwiedziałam Twój ogród.

Margo2
elzbieta_czr... 18:49, 04 mar 2012

Witam.Oglądam Wasze ogrody z zachwytem. Pewnie zawitam tu na stałe. Tosia1
wanda7 19:13, 04 mar 2012

Monika, chcesz już opryskiwać miedzianem. A co z kopczykami.? Odgarniasz już kopczyki? A jesli nie, to jak zrobić z tym miedzianem? Na kopczyki pryskać? Czy tylko na to, co wystaje nad kopczykiem?