Najbliższa Ikea (a i tak daleko) to w Warszawie. A świeczki z biedronki one są wszędzie.
Mam jeszcze mniejsze na świeczuszki lub światełka. Można by na krokusiki wykorzystać, ale krótko kwitną.
Aniu,jaka to róża ? przepiękna,uwielbiam ten kolor.
To Cardinal Hume, dość szeroko krzewiąca się róża a nie za wysoka. Można ją zastosować jako wyższą okrywówkę.
Ma bardzo ładne kwiaty, które wieczorem się zamykają, jak do snu
Trochę podróżowałam po świecie, ale odkąd spełniłam swoje marzenie - mam maly domek z ogrodem i pieskami, nie mam już ochoty na podróże. Teraz to jest moje najpiękniejsze miejsce na świecie Nie ma lepszego relaksu, jak pieczenie kiełbasek we własnym ognisku
Aniu, pogoda będzie coraz ładniejsza, a weekend ma być ładny. Może uda ci się coś zrobić w ogrodzie.
Teraz przeglądałam zdjęcia z wiosennym kwiatami i znalazłam jeszcze takie, które chyba nie pokazywałam. Wiosenne, żółte tulipany na skarpie.
Moniś, u mnie też powojniki nie chcą rosnąć.
Ja sobie to tłumaczę piaszczystą glebą, ale u Ciebie jest inna ziemia o ile pamiętam.
I ostre słońce też pewnie robi swoje, nawet cieniowanie nóżek nie pomaga.
Na piaszczystej powinny rosnąć, bo przepuszczalna, a taką wolą od ciężkiej. U mnie z kolei kiepska klasa ziemi, no i jak piszesz - patelnia w upały. Wciąż czekam na wzrost krzewów. Myślę, że w tym roku powinno być już lepiej... niekoniecznie dla clematisów )) Zawzięłam się jednak i nie poddaję się, wciąż eksperymentuję z kolejnymi odmianami. Może mnie któraś polubi Gdyby tak się stało, idealnie byłoby, gdyby zarosły belki różanki