Danusiu: Carex elata ‘Aurea’ bardzo ładna - myslę że znajdzie u mnie swoje miejsce w dalszej części ogrodu A na ten przedogódek wybieram jednak Magnoliową czuprynę czyli Carex 'The Beatles'.
A tu mąż znów znalazł chwilke :
Dwie wersje mam:
1.
Dzisiaj zimno i wietrznie, pewnie tak ponuro było wszędzie zimny wiatr nie pozwolił mi na prace w ogrodzie ma zaatakowane zatoki i znowu się kuruję przed zmierzchem pochodziłam po ogrodzie, żeby pobyć trochę na świeżym powietrzu i popatrzeć na otaczający świat
Wypatrzyłam pierwiosnka
Lantany nadal kwitnące
Kobea nie daje za wygraną i nadal się pnie...ku niebu
witam wszystkich odwiedzających, dzisiaj była piękna pogoda, więc wiadomo gdzie mnie nogi poniosły ... do ogrodu kopanie, wsadzanie doniczek z cebulowymi, przesadzanie, codzienne prace ogrodowe, porobiłam jeszcze trochę zdjęć
Tak źle nie jest, ale wannę mogli by zabrać.... i tę kupę popiołu
Sama mam jeszcze dużo bałaganu i rozebraną siatkę od strony garażu, podczas tynkowania zdjęto, może też pójdzie do wymiany i tak sobie leży, eh,... może i moje marzenia się kiedyś spełnią
Sama muszę zrobić tu porządek w roslinkach i tujek dokupić koniecznie
Red baron się ładnie przebarwił. Tylko mam pytanie - on rośnie pod samą ścianą i tam w ogóle wody nie ma. Codziennie mu dolewam, szczególnie teraz, bo posucha....
Tylko co będzie zimą - czy nie wymarznie. Obok niego jest róża austina - też pod dachem, a śnieg tam nie dotrze. Jak będę sypać na nie śnieg zimą to dobrze przezimują czy grozi im susza? Sam nie wiem