Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 21:08, 29 lut 2012

Celina napisał(a)
Witaj Moniko!
Spotkałam Cię u Vivy i Twoje roześmiane buźki do komentarza o tym jak reagują nasi M na nasze pomysły,przygnały mnie do Ciebie
Ale masz areały!! a jak pięknie to urządziliście,podziwiam!
Róże ,przecudnej urody.Pozdrawiam cieplutko.

Celinko, witam Cię u mnie i dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu.
Monic 21:10, 29 lut 2012

Sebek napisał(a)
Klematisy i piwonie - bombowe

Dzięki, Sebuś - szkoda, że te klematisy nie rosną tak w tym ogrodzie. W starym rosły samoistnie, bez żadnej opieki poza przycinaniem.
Monic 21:14, 29 lut 2012

AniaDS napisał(a)
Moniś, u mnie też powojniki nie chcą rosnąć.
Ja sobie to tłumaczę piaszczystą glebą, ale u Ciebie jest inna ziemia o ile pamiętam.
I ostre słońce też pewnie robi swoje, nawet cieniowanie nóżek nie pomaga.

Na piaszczystej powinny rosnąć, bo przepuszczalna, a taką wolą od ciężkiej. U mnie z kolei kiepska klasa ziemi, no i jak piszesz - patelnia w upały. Wciąż czekam na wzrost krzewów. Myślę, że w tym roku powinno być już lepiej... niekoniecznie dla clematisów )) Zawzięłam się jednak i nie poddaję się, wciąż eksperymentuję z kolejnymi odmianami. Może mnie któraś polubi Gdyby tak się stało, idealnie byłoby, gdyby zarosły belki różanki

AniaDS 21:43, 29 lut 2012

Błękitny Anioł sobie u mnie radzi i czytam, że u wielu osób się ładnie spisuje.
EPODLAS 22:07, 29 lut 2012

Moniko, odwiedziłam twój ogród. Jest co oglądać. Mnie najbardziej podobały się piwonie. To już kolekcja tych pięknych kwiatów. Masz piękne różę i ostróżki. Oregano z różami wygląda super. Połączenie różu z fioletem - romantyczne.
Monic 07:28, 01 mar 2012

AniaDS napisał(a)
Błękitny Anioł sobie u mnie radzi i czytam, że u wielu osób się ładnie spisuje.

Błękitny Anioł jakoś mi nie pasuje kolorystycznie, ale jeśli te, które kupiłam jesienią i mam zamiar dokupić na wiosnę nie sprawdzą się, to w przyszłym roku może spróbuję eksperyment z Aniołem. Czytałam u kilku osób, że właśnie jest niekłopotliwy. U mnie na razie Comtesse d.B. jest bez zarzutu, bylinowe i botaniczne, tylko moje botaniczne kwitną krótko wczesną wiosną.
Monic 07:32, 01 mar 2012

EPODLAS napisał(a)
Moniko, odwiedziłam twój ogród. Jest co oglądać. Mnie najbardziej podobały się piwonie. To już kolekcja tych pięknych kwiatów. Masz piękne różę i ostróżki. Oregano z różami wygląda super. Połączenie różu z fioletem - romantyczne.

Bożenko, dziękuję i witam Cię u mnie Piwonie to moje ulubione kwiaty na równi z różami. Bardzo się cieszę, że nie są wymagające i rosną ładnie w moim ogrodzie
Monic 17:05, 02 mar 2012

Fotki dla Magdali - Kiku Shidare Zakura

Pszczelarnia 17:38, 02 mar 2012

I ja lubię piwonie. I pewnie jeszcze coś dokupię przy okazji.
Monika, ile razy przeglądam sobie Twój ogród to zawsze mi się tak śmietankowo-różowo robi, bardzo romantycznie.
magdala 18:35, 02 mar 2012

Moniu -dziękuję. Co za kwiaty! Widzę ,że rośnie u Ciebie w niespecjalnie osłoniętym miejscu ?
Czyli wiatry jej niestraszne. Już zasięgam informacji ,gdzie mogę taką wiśnię kupić w okolicy.