Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród zmyślony 17:46, 18 paź 2011

Do góry
Chłopakom uśmiech z buzi nie schodził. Jednak ludzie pracujący na świeżym powietrzu mają w sobie tą cudowną łagodność, której mi ciągle brak

równanie podsypki, wszystko od linijki

przygotowane płyty..
Rododendronowy ogród. 17:45, 18 paź 2011

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kaprys- tak wyłamuję wszystkie kwiatostany rh do takiej wysokości do jakiej można sięgnąc, bo już nie wszędzie da się sięgnąc. Azalii nie sadziłam ale róże miniaturki takie przeznaczone do domu i owszem. Mają się dobrze i kwitną.
Syla-brat mi zwrócił uwagę,że Tobie pewnie chodzi o konkretną nazwę nawozu, ale on nazwy nie ma tylko pisze,że jest do rh takie same są do borówek, hortensji, clematisów, roślin cebulowych itp.

Haniu Andrus- przepraszam, ze do Ciebie nie zaglądam (do wszystkich pozostałych również). Siedziałam bez przerwy w Waszych ogrodach jak nie byłam zalogowana a teraz nie mogę się wyrobic. Przed nami długa zima to wszyscy(ja również) pozwiedzamy wszystkie ogrody a na razie wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Pawle z Łodzi oczywiście że wiewiórki też są.Postaram się wstawic zdjęcia tylko muszę poszukac .

Byłam dziś w Łodzi . W Castoramie przecenili cebulki może to kogoś zainteresuje, są po 3zł oczywiście ja też kupiłam mimo że w tym roku sporo już nowych posadziłam.

O kurka i zimowity, ja akurat mam manie na ich punkcie i chcę kupić
W Traczu jeśli bywasz w Łodzi wszystkie byliny są za 50% ceny. A tak
zapytam, w Castoramie byłaś na Wróblewskiego (Jana Pawła II)?
Ogród zmyślony 17:43, 18 paź 2011

Do góry
rano, było jak widać pięknie. Świeciło słoneczko.

kolejny worek grysu podjeżdza na magicznej mszynie na przygotowane podłoże

czas zrobić podsypkę pod płyty....

a później mój mąż zarejestrował już taki piękny widok.Dostałam nawet zdjęcie do pracy i już było mi tylko trudniej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:34, 18 paź 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Półkolista obwódka wokół drzewa - hit ! Da radę o jeszcze jakieś ujęcie? plisss
Rododendronowy ogród. 17:32, 18 paź 2011

Do góry
Kaprys- tak wyłamuję wszystkie kwiatostany rh do takiej wysokości do jakiej można sięgnąc, bo już nie wszędzie da się sięgnąc. Azalii nie sadziłam ale róże miniaturki takie przeznaczone do domu i owszem. Mają się dobrze i kwitną.
Syla-brat mi zwrócił uwagę,że Tobie pewnie chodzi o konkretną nazwę nawozu, ale on nazwy nie ma tylko pisze,że jest do rh takie same są do borówek, hortensji, clematisów, roślin cebulowych itp.

Haniu Andrus- przepraszam, ze do Ciebie nie zaglądam (do wszystkich pozostałych również). Siedziałam bez przerwy w Waszych ogrodach jak nie byłam zalogowana a teraz nie mogę się wyrobic. Przed nami długa zima to wszyscy(ja również) pozwiedzamy wszystkie ogrody a na razie wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Pawle z Łodzi oczywiście że wiewiórki też są.Postaram się wstawic zdjęcia tylko muszę poszukac .

Byłam dziś w Łodzi . W Castoramie przecenili cebulki może to kogoś zainteresuje, są po 3zł oczywiście ja też kupiłam mimo że w tym roku sporo już nowych posadziłam.
Zimowit jesienny (Colchicum autumnale) 17:28, 18 paź 2011

Do góry
Joku napisał(a)
Odnośnie zimowitów mam mieszane uczucia. Lubię jak kwitną i początek rozwoju ich liści. Liście rosną duże, zagłuszając sąsiednie rośliny. Trzeba z nimi wytrzymać do czerwca , w końcu żółkną i się pokładają. Zostaje po nich goła ziemia. Z tych ostatnich powodów rozmyślałam już żeby je wyeksmitować (wiele wytrzymają, kwitły nawet cebule wyrzucone na kompost). W tym roku odkryłam przypadkiem sposób żeby sobie jakoś z nimi mimo wszystko poradzić. W jednym miejscu mam już sporą kępę, bo rosną tam od lat. I to właśnie w tym miejscu przez wiele tygodni straszyła goła ziemia. Na początku lata posadziłam w ich bliskim sąsiedztwie kocanki, które się ładnie rozrosły. Jak zakwitły zimowity zrobiło się całkiem ładnie

Kolejny sposób też przypadek (wspominała o nim Szefowa). Rozrastająca się runianka zawędrowała w miejsce gdzie rosną zimowity.

Super zestawienie
Nalewka z pigwowca 16:12, 18 paź 2011

Do góry
A oto obiecane zdjęcia:
rozdrobnione owoce pigwowca

zalane spirytusem i nalewka zeszłoroczna
Ogród Bogusława 14:08, 18 paź 2011

Do góry
nasz mały sad
Ogród Bogusława 13:46, 18 paź 2011

Do góry
grusza jeszcze nie owocowała - mrozik był szybszy
Ogród Bogusława 13:43, 18 paź 2011

Do góry
moje drzewka owocowe- co z nich będzie nie wiem brzoskwinia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:29, 18 paź 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

może jeszcze tu nie dotarli . Zaznacz się na mapie, to zobaczę czy jadę koło Ciebie w drodze do Wrocka. Zazwyczaj wjeżdżam od strony Zakrzowa

No to z Zakrzowa masz do mnie góra 15 minut autem - pierwsza wiocha za Szczodrem!!! jak tylko dojdę do tego jak się zaznacza na mapie to na pewno to zrobię. jak już pisałam jestem początkująca w te klocki

Dziewczyny !!!! Ale macie do siebie bliziutko-ja do was mam ponad godzinę- jazdy samochodem. Jeszcze moim tempem dwa razy tyle taki ze mnie kierowca więc trzeba liczyć dwa razy tyle
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:17, 18 paź 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wieloszko-ja nie pracuję-ale czasem wolałabym pracować.Czasem też wymiękam.Odkąd znalazłam Ogrodowisko-mam nadzieje ,że częste moje wymiękanie przeminie Teraz nie mogę doczekać się wiosny!!!! Zimą-uspokoję swoje myśli-będę miała czas na zaplanowanie ogrodu,czas na zmiany i ulepszenia.A wiosna do dzieła

No to pracowita zima przed nami - tylko zamiast rękami i narzędziami ogrodniczymi będziemy musiały popracować główką[url=http://emotikona.pl/emotikony/][
/url]

Ja już pewno kroki poczyniłam. Przyszykowałam sobie plan działki Wydrukowałam w paru egzemplarzach I będę działała .
Idę na mapkę zalukać ,ile mam do Ciebie Okolice Wrocławia to blisko mnie-jak rzut kamieniem Jak Aga -pe pisze -coraz więcej nas -Dolnoślązaków
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:11, 18 paź 2011

Do góry
Wieloszko-ja nie pracuję-ale czasem wolałabym pracować.Czasem też wymiękam.Odkąd znalazłam Ogrodowisko-mam nadzieje ,że częste moje wymiękanie przeminie Teraz nie mogę doczekać się wiosny!!!! Zimą-uspokoję swoje myśli-będę miała czas na zaplanowanie ogrodu,czas na zmiany i ulepszenia.A wiosna do dzieła

No to pracowita zima przed nami - tylko zamiast rękami i narzędziami ogrodniczymi będziemy musiały popracować główką
Za szeregówką u Suiki 11:51, 18 paź 2011

Do góry
Witajcie po dłuższej przerwie- praca, dzieci itp jak to w zyciu.
Właśnie uporaliśmy się z kostką- mamy zrobione obrzeża- ok 60cm od siatki.
Przedstawię plan nasadzeń, bardzo proszę o porady. Ogólnie ogródek jest dosyć wietrzny, po lewej mam południowy wschód, na wprost zachod -tak mniej więcej. Na lewej siatce rośnie już bluszcz, więc tam będzie cień a po prawej słońce. Tarasu a właściwie podestu na trawniku jeszcze nie ma , może za rok lub nawet za 2 się pojawi. Przy tarasie właściwym chciałabym mieć klona- miał być palmowy, ale chyba dam pospolitego -bardzo tam wieje no i słońce pali. Zaś w tym drugim otworze muszę mieć coś najlepiej zimozielonego żeby liście nie leciały do sąsiada po prawej stronie. Ekrany z cisa lub innego żywotnika- jakiego?, hortensja po prawej biała a po lewej jakas różowa. Generalnie podoba mi się tonacja biało-różowo-fioletowa. Nic żółtego ani czerwonego.W lewym górnym rogu zrobiłam więcej miejsca pod bez czarny, obok budleja Davida- niech motylki fruwają jak będziemy siedzieć przy kawce Na siatce po lewej w głebi może jaśminowiec wonny? Za ekranem po lewej -wiśnia kulka. Co wy na to? Co źle a co może być? Chcę mieć jeszcze hosty- kilka już rośnie, cebulice, żurawki. Lepiej mniej niż więcej... ciekawe jak mi to wyjdzie hihihi będę się bronić rękoma i nogami zeby nie kupować wszystkiego co śliczne.
Pozdrawiam gorąco!

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:51, 18 paź 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Witam serdecznie.Masz duży ogród-prawie jak ja Podoba mi się bardzo Twój styl ogrodu.Moje klimaty Pozdrawiam cieplutko i czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć .

Witaj Patasia! No właśnie jak sobie radzisz z tą wielkością ogrodu? Jak znajdujesz czas na dom, rodzinę i jeszcze ten ogrom prac ogrodowych? Ja czasem wymiękam ...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:30, 18 paź 2011

Do góry
anka napisał(a)
Witaj,
pięknie masz poza tym nie napiszę nic nowego
Jak zobaczyłam to zdjęcie:

na obsadzenie tych dwóch jasnych prawie kwadratów też nie mam pomysłu

to pomyślałam o jednej z realizacji Danusi (chodzi mi o ciurkadełko )- ogród nowoczesny
pozdrawiam serdecznie

Witaj anka - ciurkadełko to na bank gdzieś się u mnie pojawi, ale też marzy mi się ten bonsai z realizacji o której piszesz - tylko finansowo póki co mnie to przerasta.
Widzę, że Ty też planujesz przeróbki w swoim ogrodzie - no to mamy co robić w zimie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:25, 18 paź 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

może jeszcze tu nie dotarli . Zaznacz się na mapie, to zobaczę czy jadę koło Ciebie w drodze do Wrocka. Zazwyczaj wjeżdżam od strony Zakrzowa

No to z Zakrzowa masz do mnie góra 15 minut autem - pierwsza wiocha za Szczodrem!!! jak tylko dojdę do tego jak się zaznacza na mapie to na pewno to zrobię. jak już pisałam jestem początkująca w te klocki

no to wiosną masz gościa

Już oblukałam na mapie. Ja jestem z okolic Bukowic, czyli w Domaszczynie jadę prosto w stronę Łoziny i Ludgierzowic
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:18, 18 paź 2011

Do góry
Witaj,
pięknie masz poza tym nie napiszę nic nowego
Jak zobaczyłam to zdjęcie:

na obsadzenie tych dwóch jasnych prawie kwadratów też nie mam pomysłu

to pomyślałam o jednej z realizacji Danusi (chodzi mi o ciurkadełko )- ogród nowoczesny
pozdrawiam serdecznie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:15, 18 paź 2011

Do góry
aga_pe napisał(a)

No to z Zakrzowa masz do mnie niedaleko! jak tylko dojdę do tego jak się zaznacza na mapie to na pewno to zrobię. jak już pisałam jestem początkująca w te klocki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:12, 18 paź 2011

Do góry
Patasia napisał(a)
Witam serdecznie.Masz duży ogród-prawie jak ja Podoba mi się bardzo Twój styl ogrodu.Moje klimaty Pozdrawiam cieplutko i czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć .

Witaj Patasia! No właśnie jak sobie radzisz z tą wielkością ogrodu? Jak znajdujesz czas na dom, rodzinę i jeszcze ten ogrom prac ogrodowych? Ja czasem wymiękam ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies