Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miało być inaczej 23:43, 16 lut 2012

Do góry
Dobranoc, życzę Wam kolorowych snów o ogrodach

Co z tym skalniakiem...? 23:43, 16 lut 2012

Do góry
Nieszko, ale tak regularnie ułożone kamienie nie będą dobrze wygladały
jeśli ma być trochę śródziemnomorsko i lubisz swoje kamienie, to możesz ułożyć je nieregularnie w takie niby naturalne głazowizko - u góry zgrupowac a resztę "rozsypać" w stronę dołu rabaty, tak jakby same zaczeły się staczać w jednym kierunku, po skosie
i posadzić jałowce kolumnowe udajace cyprysy, kosodrzewinę,róże okrywowe, lawendę i niskie byliny kwitnące, z tych zadarniających i słońcolubnych

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:28, 16 lut 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 23:11, 16 lut 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Też jestem troszkę zszokowany
Za miesiąc nabić tyle stron ? O rany !!!
Obrotna dziewczyna z tej naszej Ani
I to się chwali - a nie gani.

Robotę ma dobrą - bo w swojej chałupie
Miast zarabiać na życie - w Ogrodowisko łypie.
Często na naszych drogach Ją spotkać można
Podobno jeździ szybko ale jest ostrożna.

Wszystkiego najlepszego na stówę!!!

Zbysiu WIELKIE DZIĘKI
To już drugi wiersz dla mnie
Ania i róże i cała reszta :) 23:09, 16 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pozdrawiasz jak zawsze w świetnym stylu - rzadko wzdycham do monitora - ale na widok tych róży to odruch bezwarunkowy

.
Ogrodnik mimo woli 23:07, 16 lut 2012

Do góry
Też jestem troszkę zszokowany
Za miesiąc nabić tyle stron ? O rany !!!
Obrotna dziewczyna z tej naszej Ani
I to się chwali - a nie gani.

Robotę ma dobrą - bo w swojej chałupie
Miast zarabiać na życie - w Ogrodowisko łypie.
Często na naszych drogach Ją spotkać można
Podobno jeździ szybko ale jest ostrożna.

Wszystkiego najlepszego na stówę!!!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:06, 16 lut 2012

Do góry

Wyjątkowo oryginalna i niepowtarzalna..........
Ania i róże i cała reszta :) 23:05, 16 lut 2012

Do góry

.
Rododendronowy ogród. 23:05, 16 lut 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Weroniko z takim zaopatrzeniem w słodkosci i zaczarowanym szampanem w którym widac śliczną dziewczynę (moze wiesz kto to?) możesz przychodzic każdego dnia. U mnie zawsze znajdziesz towarzystwo wspaniałych i mądrych ludzi którzy i dzis tu są.Witamy Cię w Ogrodzie Rododendronowym i zapraszamy na stałe.

Bogdziu, dzięki za zaproszenie. Ja się kręcę po Twoim ogródku często. A czy wciąż jestem zapisana w Twoim kajeciku na 19.V.?e
A ta dziewczyna co się przegląda w szampanie, to ta sama co po lewej, tylko kiedy to było...
Zostawiam ślad zimowy, odwiedziłam Cię z moim psotniczkiem Kajtkiem.
Widzisz, że nie mogę cały czas siedzieć przy laptopie, bo ktoś musi rozmrozić mojego pupilka. Jest tak wierny i mój anioł stróż, że waruje przy mnie dotąd aż zgaszę światło, chociaż czasem cichutko pochrapuje. Kolorowych snów!

Zapisana oczywiście jesteś i bedę czekała na Ciebie.Tej dziewczyny w szamanie się domyślałam, fajnie to zrobiłas.Kajtek śliczny piesek , kiedyś miałam podobnego jeśli chodzi o długi włos ale nie o kolor.Należy mu sie trochę pieszczot od pani za ta wiernośc. Podrap go za uszkiem ode mnie.
Ania i róże i cała reszta :) 23:03, 16 lut 2012

Do góry

.
Ania i róże i cała reszta :) 23:01, 16 lut 2012

Do góry
Mam kłopot z Nadią, od jakiegoś czasu ma przerost trzeciego migdała i to spory. Nie panikowałam, bo pomijając złą wymowę niektórych słów i lekkiego pochrapywania w nocy, nic złego się nie działo. Od września chodzi do przedszkola i odpukać, jak na razie było kilka lekkich, trzydniowych katarów i nic więcej, żadnej choroby. Ale wczoraj w nocy stan się pogorszył, wywaliło jej obydwa migdały i powiększyły się węzły chłonne, zaczyna mieć bezdechy . Całą poprzednią noc spałam siedząc z nią na rękach, żeby polepszyć jej możliwość oddechu, dziś czeka mnie to samo. Oby leki szybko zaczęły działać, po roku leczenia w końcu lekarz się wystraszył i dał jej leki obkurczające.
Dlatego też, bardzo przepraszam, ale zostawię kilka zdjęć i znikam do małej, na kolejne czuwanie.

Pozdrawiam ciepło

.
Ogrodnik mimo woli 22:58, 16 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)

toast za gości Tych co byli, są i przyjdą

Jęknęłam.
Rododendronowy ogród. 22:58, 16 lut 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)

Dobrej nocki, do jutra. Ja już nawet nie zaglądam na moje rh. Po tych 30 stopniowych mrozach pewno będzie obraz nędzy i rozpaczy.

A śnieg u Ciebie Marysiu był? bo on jednak bardzo dobrze chroni rh.Dzieki za fajniutkiego kotka i dobranoc.
Ogrodnik mimo woli 22:54, 16 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, ja życzyłam ale mi się pączki paliły i post wcięło. Buziaki mocne ślę.

Ewcia..ja dziś nie zjadłam żadnego pączka......taki był młyn..... wieczorkiem myślałam, że jakiegoś suchego kupię i nie było już.... Mam mi dała przepis na bardzo dobre pączki z ziemniakami...... rzekomo lepsze niż zwykłe Dała przepis i powiedziała, że jak przyjedzie to mi zrobi Do marca jakoś wytrzymam...

A te się pije
Więc jeszcze raz zdrowie gości

Upsss foto obrócone.....widocznie się już upiłam
Co z tym skalniakiem...? 22:51, 16 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Trzeba się zdecydować na styl. Może być iglakowo-trawiasto- wrzosowy, wtedy coś na pniu, do tego plamy z wrzosów po 20-30 szt jednego koloru, do tego trawy miskanty i turzyce albo rozplenice.

Możesz skorzystać z tego zestawu

Miskanty Variegatus, Morning Light, kosodrzewiny, berberysy, wrzośce i wrzosy posadzone plamami. Iglaczki karłowe, nawet też cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana 3 szt. Na samym dole może być pachysandra.

Danusiu, to bardzo słoneczny taras jest i myślałam o stylu lekko śródziemnomoskim i w sumie pasowały mi do niego te moje głazy
Cyprysiki groszkowe też są w tych planach.
Kolorowy ogród na piasku 22:50, 16 lut 2012

Do góry
Na przywołanie wiosny

Miało być inaczej 22:50, 16 lut 2012

Do góry
Jednak dobrze pamiętałam zdjęcie tamtych bocianów było zrobione na początku maja

Mam też zdjęcia z końca lata ......tym razem to jeden nieszczęśnik, któremu nie udało się odlecieć przed zimą. Miał pecha i wpadł przewody linii energetycznej Znalazł go nasz sąsiad i początkowo zabrał do siebie, żeby nie zagryzły go biegające psy. Jak wiadomo, taki ptak wymaga opieki.....dlatego następnego dnia został odwieziony do takiego schroniska dla chorych, dzikich ptaków........

Rododendronowy ogród. 22:50, 16 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Weroniko z takim zaopatrzeniem w słodkosci i zaczarowanym szampanem w którym widac śliczną dziewczynę (moze wiesz kto to?) możesz przychodzic każdego dnia. U mnie zawsze znajdziesz towarzystwo wspaniałych i mądrych ludzi którzy i dzis tu są.Witamy Cię w Ogrodzie Rododendronowym i zapraszamy na stałe.

Bogdziu, dzięki za zaproszenie. Ja się kręcę po Twoim ogródku często. A czy wciąż jestem zapisana w Twoim kajeciku na 19.V.?e
A ta dziewczyna co się przegląda w szampanie, to ta sama co po lewej, tylko kiedy to było...
Zostawiam ślad zimowy, odwiedziłam Cię z moim psotniczkiem Kajtkiem.
Widzisz, że nie mogę cały czas siedzieć przy laptopie, bo ktoś musi rozmrozić mojego pupilka. Jest tak wierny i mój anioł stróż, że waruje przy mnie dotąd aż zgaszę światło, chociaż czasem cichutko pochrapuje. Kolorowych snów!
Rododendronowy ogród. 22:48, 16 lut 2012

Do góry

Dobrej nocki, do jutra. Ja już nawet nie zaglądam na moje rh. Po tych 30 stopniowych mrozach pewno będzie obraz nędzy i rozpaczy.
Ania i róże i cała reszta :) 22:46, 16 lut 2012

Do góry
Wandziu, coś mi się wydaje, że spokojnie to tutaj było ale już nie jest .
Nie nadążam za wątkami .

Moniś, z założeniem wątku nosiłam się bardzo długo, ale zawsze coś wyskoczyło.
Też zauważyłam, że coraz więcej tu znajomych .
Chociaż ja się od początku tutaj czułam swojsko, nawet nie pisząc a tylko zaglądając. W końcu z Danusią już się trochę znałyśmy i o tym portalu wiedziałam od pierwszych dni jego powstania .
Wiosna już idzie!

Irenko, Małgosiu, Aniu - asc, ale mnie miło zaskoczyłyście, dziękuję .
Moje walentynki trwały od soboty i były wspaniałe, mam nadzieję, że i Wasze też .

Andziulka, bardzo dziękuję, miło mi Cię gościć w moim ogrodzie .

Sebek, Agnieszko dzięki .
Piękne, prawda? A wcześniej nawet nie pomyślałabym, że mogą być taką ozdobą.

Haniu, ja w tamtym sezonie też zbierałam nasionka, ale wszystko już się rozeszło do ludzi
W tym roku też zbiorę .

Elu, ależ mnie zaciekawiłaś .
Ciekawa jestem co to za kwiatek ...naj, którego nie wszyscy lubią i ciekawa jestem czy ja też należę do tej grupy osób..?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies