Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 08:48, 16 lut 2012

malgocha1960 napisał(a)
Nie wiem czy nie pokazywałam w zwierzakach domowych.Mam dwie sunie,jedna od szczeniaka,ma 4 latka,a w pazdzierniku M przywiózł mi z pracy przybłędę z pracy,głodną wychudzoną,porzuconą.

Lecę do zwierzaków...
AgnieszkaBK 09:01, 16 lut 2012

Małgosiu, widziałam, widziałam..... przypomniałam sobie....i Melcia i Tosia są urocze Widać że lubią wylegiwać się w wygodnych miejscach Fajnie,że Melcia zaakceptowała Tosię... bo ze zwierzętami jest różnie.... nie zawsze się tolerują.
Milka 11:13, 16 lut 2012

Agnieszko, czytam dziś do tyłu wiem, że uczymy sie różnych rzeczy od przyjaciół z Ogrodowiska i od samej Danusi, ale powiem tak...masz nietuzinkowy ogród, nie zgub tego
AgnieszkaBK 11:22, 16 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Agnieszko, czytam dziś do tyłu wiem, że uczymy sie różnych rzeczy od przyjaciół z Ogrodowiska i od samej Danusi, ale powiem tak...masz nietuzinkowy ogród, nie zgub tego

Wiesz Irenko, mimo zafascynowania innymi, mój pozostanie mój.... chcę tylko uczynić go bardziej bezobsługowym.....wyeliminować odkrytą ziemię i trochę poprawić niefortunne nasadzenia....takie ,że wyższe rośnie przed niższym oczywiście muszę spróbować z Rh i kupić jabłonkę ozdobną Malus Adirondack....śliczna
wanda7 11:22, 16 lut 2012

Zdjęcie bocianów kapitalne. Wyglądają, jakby robiły wspólną obławę. Ciekawe na co? Chyba nie na żaby?
AgnieszkaBK 11:26, 16 lut 2012

wanda7 napisał(a)
Zdjęcie bocianów kapitalne. Wyglądają, jakby robiły wspólną obławę. Ciekawe na co? Chyba nie na żaby?

No tak, jak nagonka na polowaniu Podobno bociany nie jedzą żab... gdzieś tak słyszałam..... ale o to musiałybyśmy zapytać specjalistę... Bogdzia na pewno by wiedziała
Milka 12:00, 16 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Wiesz Irenko, mimo zafascynowania innymi, mój pozostanie mój.... chcę tylko uczynić go bardziej bezobsługowym.....wyeliminować odkrytą ziemię i trochę poprawić niefortunne nasadzenia....takie ,że wyższe rośnie przed niższym oczywiście muszę spróbować z Rh i kupić jabłonkę ozdobną Malus Adirondack....śliczna

nie musisz! chcesz i czujesz i to mi się podoba
Bogdzia 12:43, 16 lut 2012

Przypuszczam że zdjecie bocianów było robione późnym latem więc to byłby sejmik bociani czyli zbieranie sie na łąkach przed odlotem do ciepłych krajów.Zdjęcie swietne.
AgnieszkaBK 14:27, 16 lut 2012

Irenko, pewnie ,że chcę a nie muszę

Bogdziu, nie mam teraz możliwości sprawdzenia jaki to był miesiąc....ale chyba nie jesienią, bo pole jest jeszcze zielone. a ten jasny pas, to sad, chyba jeszcze kwitł......coś mi się przypomina,że sami dziwiliśmy się,że tak się zleciały
AgnieszkaBK 22:50, 16 lut 2012

Jednak dobrze pamiętałam zdjęcie tamtych bocianów było zrobione na początku maja

Mam też zdjęcia z końca lata ......tym razem to jeden nieszczęśnik, któremu nie udało się odlecieć przed zimą. Miał pecha i wpadł przewody linii energetycznej Znalazł go nasz sąsiad i początkowo zabrał do siebie, żeby nie zagryzły go biegające psy. Jak wiadomo, taki ptak wymaga opieki.....dlatego następnego dnia został odwieziony do takiego schroniska dla chorych, dzikich ptaków........