Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:45, 16 lut 2012

alinak napisał(a)
ooo jakie tu pouczające lekcje dajecie . tak ,tak mężczyznę trzeba trzymać krótko , bo jak się rozleniwi , to już nigdy nie pokaże że coś umie w domu zrobić .

Bożenko ,a ty okrywałaś te swoje olbrzymy - chyba nie ?

Nie okryłam ,to niemożliwe do zrobienia.
Madzenka 22:47, 16 lut 2012

Bożenko, posadziłam w tym roku w moim młodziutkim ogrodzie dwa duże rododendrony. Będę do Ciebie często zaglądać i pytać o porady. Tak pięknych Rh jak u Ciebie to nawet w ogrodzie botanicznym nie widziałam.
maria_kalino... 22:48, 16 lut 2012

Dobrej nocki, do jutra. Ja już nawet nie zaglądam na moje rh. Po tych 30 stopniowych mrozach pewno będzie obraz nędzy i rozpaczy.
Bogdzia 22:48, 16 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Mój mąż codziennie gotuje i jestem przeszczęśliwa. Ale teraz złamał rękę na nartach i kobitki powiem, że nie ma nic gorszego niż przymusowa głodówka
A u mnie tylko -3 stopnie i rododendronki dzisiaj rozwinęły listki, bo je obsypał śnieg na 0,5 m. Odżyły po tych strasznych mrozach.

Jaka głodówka, toż takiemu dobremu mezowi obiadek się od żony należy.Marzenko jak teraz ma dużo czasu to może dojśc do złych wniosków , wiec lepiej cos ugotuj.
weronika77 22:50, 16 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Weroniko z takim zaopatrzeniem w słodkosci i zaczarowanym szampanem w którym widac śliczną dziewczynę (moze wiesz kto to?) możesz przychodzic każdego dnia. U mnie zawsze znajdziesz towarzystwo wspaniałych i mądrych ludzi którzy i dzis tu są.Witamy Cię w Ogrodzie Rododendronowym i zapraszamy na stałe.

Bogdziu, dzięki za zaproszenie. Ja się kręcę po Twoim ogródku często. A czy wciąż jestem zapisana w Twoim kajeciku na 19.V.?e
A ta dziewczyna co się przegląda w szampanie, to ta sama co po lewej, tylko kiedy to było...
Zostawiam ślad zimowy, odwiedziłam Cię z moim psotniczkiem Kajtkiem.
Widzisz, że nie mogę cały czas siedzieć przy laptopie, bo ktoś musi rozmrozić mojego pupilka. Jest tak wierny i mój anioł stróż, że waruje przy mnie dotąd aż zgaszę światło, chociaż czasem cichutko pochrapuje. Kolorowych snów!
Bogdzia 22:53, 16 lut 2012

asc napisał(a)
Zapomniałam napsiac, że pięknei dzieują za tort z truskawkami....
M. kazał Ci zameldowac, że usunął poprzeczki w każdym karminku .... pomysł był ekstra

No to się cieszę że miałam dobry pomysł, a co do nowoczesności to ja z racji wieku jestem umiarkowanie nowoczesna i uważam że nikt nie powinien byc wykorzystywany w małzeństwie. Wiec ani chłopu nie można popuścic ani z niego zrobic ofiarę. Równe obowiązki dla obydwojga, no z wyjątkiem cięzkich prac fizycznych, to wiadomo.
Bogdzia 22:56, 16 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko, posadziłam w tym roku w moim młodziutkim ogrodzie dwa duże rododendrony. Będę do Ciebie często zaglądać i pytać o porady. Tak pięknych Rh jak u Ciebie to nawet w ogrodzie botanicznym nie widziałam.

Sprawdź jakie masz te rh, czy są wytrzymałe na mróz.W tym roku nie było u mnie śniegu a był duży mróz i trochę ucierpiały nie będą juz takie ładne.Zawsze chętnie pomogę. Pozdrawiam.
Bogdzia 22:58, 16 lut 2012

maria_kalinowska napisał(a)

Dobrej nocki, do jutra. Ja już nawet nie zaglądam na moje rh. Po tych 30 stopniowych mrozach pewno będzie obraz nędzy i rozpaczy.

A śnieg u Ciebie Marysiu był? bo on jednak bardzo dobrze chroni rh.Dzieki za fajniutkiego kotka i dobranoc.
Bogdzia 23:05, 16 lut 2012

weronika77 napisał(a)

Weroniko z takim zaopatrzeniem w słodkosci i zaczarowanym szampanem w którym widac śliczną dziewczynę (moze wiesz kto to?) możesz przychodzic każdego dnia. U mnie zawsze znajdziesz towarzystwo wspaniałych i mądrych ludzi którzy i dzis tu są.Witamy Cię w Ogrodzie Rododendronowym i zapraszamy na stałe.

Bogdziu, dzięki za zaproszenie. Ja się kręcę po Twoim ogródku często. A czy wciąż jestem zapisana w Twoim kajeciku na 19.V.?e
A ta dziewczyna co się przegląda w szampanie, to ta sama co po lewej, tylko kiedy to było...
Zostawiam ślad zimowy, odwiedziłam Cię z moim psotniczkiem Kajtkiem.
Widzisz, że nie mogę cały czas siedzieć przy laptopie, bo ktoś musi rozmrozić mojego pupilka. Jest tak wierny i mój anioł stróż, że waruje przy mnie dotąd aż zgaszę światło, chociaż czasem cichutko pochrapuje. Kolorowych snów!

Zapisana oczywiście jesteś i bedę czekała na Ciebie.Tej dziewczyny w szamanie się domyślałam, fajnie to zrobiłas.Kajtek śliczny piesek , kiedyś miałam podobnego jeśli chodzi o długi włos ale nie o kolor.Należy mu sie trochę pieszczot od pani za ta wiernośc. Podrap go za uszkiem ode mnie.
Madzenka 23:16, 16 lut 2012

No to się cieszę że miałam dobry pomysł, a co do nowoczesności to ja z racji wieku jestem umiarkowanie nowoczesna i uważam że nikt nie powinien byc wykorzystywany w małzeństwie. Wiec ani chłopu nie można popuścic ani z niego zrobic ofiarę. Równe obowiązki dla obydwojga, no z wyjątkiem cięzkich prac fizycznych, to wiadomo.

Bogdziu ufam w twaoją mądrość i dbam o niego. Obowiązki dzielimy równo, gdyż bardzo dużo pracujemy. A mój mąż uwielbia gotować i ja z córką uwielbiamy go za to. Ot po prostu miałam więcej szczęścia jak rozumu, że trafiłam właśnie na niego