Na mojej działce jest "plątanina" kwiatów. Lubię, gdy obok siebie rosną różne gatunki kwiatów, wtedy nawzajem się ubogacają, tworząc niejako naturalne bukiety
Milin amerykański ma u mnie formę drzewka. Kwitnie niemal przez całe lato,przyciągając roje owadów.
Aniu, ja też zawsze z bólem serca pozbywam się wszystkich niepotrzebnych siewek, dlatego rozumiem, ze zawilcowi pozwolisz rosnąć, ale nie pozwól mu nadto się rozpanoszyć
Przyznaję, mieczyki były cudowne. Kilka z nich przerosło ogrodniczkę. Lubię, gdy rosną na całej działce. Nigdy nie sadzę ich oddzielnie na grządce, tylko rozsadzam po całym ogrodzie
Dzisiaj i ja sprowadziłem wiosnę do domu - będzie mi milej czas płynąć
Pomysł z kieliszkiem zaczerpnięty od Anuli
Jedyny problem tkwi w tym, że w domu wypadł mi z doniczki - cebula w ogóle nie ma korzeni. Zrobić coś z nią czy traktować normalnie?
Haniu, Agnieszko, Aniu i Irenko bardzo Wam dziękuję, jest mi bardzo miło Pozdrawiam Was serdecznie, a Irence dodatkowo dziękuję za przemiłe powitanie
Kwiatek z niespodzianką dla Was
W ubiegłym roku wyszły wszystkie niebieskie.Mam nadzieję w tym roku na inne kolory.
Nic trudnego .Przed wysadzeniem moczę w letniej wodzie 4-5 dni i wysadzam do doniczek -potem można do gruntu .Zdrowo rosną,ozdobne są nie tylko kwiaty -liście też są interesujące.
Musiałam coś wymyślić- łatwiej się nimi zaopiekować.