Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:41, 19 mar 2016

Do góry
Polecam okulary z TK, pościel, przyrządy kuchenne i szkło. Akcesoria ogrodnicze, lampiony i wazony są the best. Ciuchów nigdy nie kupowałam

Aha świece i etui na sprzet jabłuszkowa rewelacja.

Aha jak ktos ma psa to lepszych cenowo zabawek i legowisk nigdzie nie znajdziesz.
a czasem nie na temat ... 09:21, 19 mar 2016

Do góry
Nożami potraktuj trawnik jak będziesz juz miała porządny filc. Na razie wystraczy mu wyczesywanie suchego siana po zimie

Podziwiam ogrom prac wykonany własnymi ręcami
Grab - Carpinus 09:16, 19 mar 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)
Planuję zakup grabów Frans Fontaine. W sklepie znalazłam ofertę drzewek nieszczepionych oraz szczepionych na wysokości 10 cm-20 cm.
Czy w przypadku tego drzewa jest jakaś różnica czy szczepione czy nie?

Szczepienie na wysokosci 10-20cm chyba nie ma sensu. Wrecz z podkładki tak niskiej moga wyrosną niechciane pędy . Dowiedz sie na czym szczepiono ale ja bym kupiła nieszczepione. Pewnie jeszcze róznica w cenie?
Puść mi na prive linka do tej oferty. Przejrzę
Grab - Carpinus 09:13, 19 mar 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pytanie za 100 punktów przycięłam moje grabiki sadzone jesienią z gołym korzeniem na wysokości 30 cm z miesiąc temu, ale po mnie poprawił zając i ogryzł im wszystkie gałązki boczne teraz sterczą same patyki, po cięciu było widać , że drewno jest żywe, czy one mają w ogóle teraz szansę odbićCzy muszę sadzić jeszcze raz???

Poczekaj nic nie rób, jest szansa że graby odbija. Jesli w maju nie bedziesz miała nowych pryrostów to wtedy zdecydujesz
Ogród Cioci cz. 3 09:12, 19 mar 2016

Do góry
Macham Gosiu. Sliczne dekoracje, rewelacyjnie te szarosci u Ciebie wygladają

Karatak to zielone we frosted culrs to na pewno inne trawa, ktora FC zachwasciła.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:08, 19 mar 2016

Do góry
Karolina pod groźba kary nie wyłaż do ogrodu ciąć róż. Na zdrowie tobie i rózom to wyjdzie !
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:02, 19 mar 2016

Do góry
Mi wyślą w tym tygodniu róze a mi sie nie chce nic jeszcze sadzic
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:01, 19 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
I w związku z taka okropną prognoza nie wuem czy dobrze ze posprzatalam Juz polowe rabat z liści
Wszystko Juz wylazi z ziemi listeczki, kiełki jeszcze mikrusie ale Juz widac
Muszę chyba różom poprawić kopce i nakryc peonie drzewiastą
Wyciągnelam z kopca rozę pienną bo Juz ma centymetrowe przyrosty zupełnie białe z braku światła. Co z nią zrobić ?

Kasia skoro takie mrozy jeszcze u Ciebi zapowiadają to nie rozgarniaj kopcyzków, bo to co w kopcach wydaje się ze przeżyło.
Czy przycinałaś roze jesienia te ktore zmarzły? , bo moej własnie tak zareagowały na ten ostry mróz na sylwestra po cieplutkim grudniu. Ale orzemarzły tylko to co nad kopcem
Z tych zdjęc, ktore pokazujesz widac, ze niektore żyja . Wg mnie wymarzły tylko te ktore definitywnie maja czarne pedy, te brązowe nie koniecznie. Na razie nie ruszaj róz, okopczykuj je i poczekaj. U mnie jest cieplej niz u Ciebie a jeszcze nie planuje ciąc róz, bo zapowiadaja przymrozki do -5
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:51, 19 mar 2016

Do góry
Zastanawiałam się dlaczego nie ma powiadmień z Milkowa.... A tu juz 43 strony
O tataraku u mnie napisałam
Bawarka 07:47, 19 mar 2016

Do góry
Ale kipisz zrobiłaś Ciekawa jestem co w tym miejscu wymyślisz !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:36, 19 mar 2016

Do góry
lorka napisał(a)
Ja tylko przyszłam podziękowac za ten ogrom wiedzy, którą się dzielisz..

Wiem jak trudno na poczatku to samemu wszystko ogarnąc, wiem ile roslin straciłam, więc jesli mogę pomóc to sie bardzo cieszę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:35, 19 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Marzenka te buchnananii to na ile cm obciąć? Na 10 ?

Kasiu Twoja buchanani jest jszcze młoda i ma pionowy pokroj , mozesz jej przyciąc tylko końce i zostawić wysoka. Ja moja ciachnęłam radykalnie na 15 cm bo sie brzydka i rozlała po 4 sezonach zrobiła. Albo zdechnie albo nabierze urody. Poza tym dw alata temu w jakimś amoku posadziłam za nia łan tulipanów, ktorych wiosna 2015 nie było widać.... Teraz czekam czy tulipany i buchanani przezyły.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:31, 19 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Dzięki Madżenko przesadzę z dużą bryłą ziemi

O tej przestrzeni dla psów to masz rację, ciągle się zastanawiamy jak najlepiej zrobić, mamy dwie koncepcję do przemyślenia i czas na podjęcie decyzji do poniedziałku

Miłego dnia

Koniecznie, Tytus to moj drugi pies ale poprzednio miałam bardzo żwawą i duza bokserkę. Tytus nawet gdy wpadnie w rabate duzych strat nie robi ale przy płocie lata jak szalony. U mnie moze penetrować przedpłocie i cały bok z żwyopłotem grabowym ale najbardziej interesuje go przedpłocie, tam wiecznie siedzi i biega wzdłuz ogrodzenie. Przez żwyopłot cisowy z gabionami nic nie widzi dlatego nie pcha sie na rabaty
Ale o tym dyskutowałam mocno z projektantka tworząc plan architektury. Mimo ze starciłam kilka metrów kwadratowych na nasadzenia i dziwnie ta przestrzeń pomiedzy płotem a gabionami wygląda to ja i Tytus jesteśmy zadowoleni a przeciez marza mi sie dwa buldożki
Ogród Ani :) 07:30, 19 mar 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Mirelki Ty ranny ptaszku właśnie się nad tym wywnętrzam Cmok

Ja już dzisiaj nie śpię od 4:40

Aniu będę podglądała co Toszka Ci poradzi.

Madżenka kiedyś mi krzyżykami narysowała zasadę trójkąta to zrozumiałam o co chodzi.

Mam w weekend full papierowej roboty, więc mniej będę na O.

Zaraz jadę do Obi donice dokupić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:26, 19 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

14 lat. ??? Myślałam ze ten to twój pierwszy ogród a to juz wiele lat doświadczeń...

Kasiu drugi, wprawdzie pierwszy był malutki ale był, przez 7 lat. Obwodki bukszpanowe przy wiśniach przywędrowały z niego . A wczesniej 3 lata mieszkałam z teściową i tam ogrodniczkowałam od mniej wiecej tyłu lat sadze tulipany i mam bukszpany , potem 7 lat mieszkałam w bloku i maialam najobfitszego w kwieciu na osiedlu skrzynki balkonowe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:24, 19 mar 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Z wrzątkiem jeszcze nie latałam, nie doszłam...ale nawozem sypłam po cebulowych i pogrzebałam pod kwaśnymi z nawozem. U nas w nocy deszcze zapowiadają. A jutro zimno ma być

Kasiu jestem ciekawa efektu wrzątku, mysle ze to takie oroste do dezynfekcji gleby. U mnie rózne prognozy zapowiadaja bardzo różne temperatury, nie bede sie zatem spieszyć z cieciem róz, bo dzisiaj widziałam jakieś prognozy na -5 w nocy. Niechże te forsycje mocno zakwitną to będe działać.
Z zaplanowanych prac na dzisiaj:
-ciecie hortensji
- M ścięcie trzech ostatnich najwiekszych miskantów i zrobienie porządku z workami
-trawnik???
- przesadzenie jednego buka???
- wybieranie reszty liści
- wykopanie dwóch Jamesów G
- przyciecie trzmielin
- wygrabianie przedpłocia bo mi obce psy rozgrzebały zwirek
-Sypnąć nawozem
- jesli dam radę przesadzę rozplenice - ale raczej z tym poczekam jeszcze tydzien
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:16, 19 mar 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Marzenko jestes skarbica wiedzy codziennie czytam moge kopiowac Twoje wiadomosci dla zapamietania do siebie ? pieknego dnia zycze

Krysiu na tym forum jest wiele osob, ktore maja rzeczywiscie wiedze. Ja sie tyko dziele moim dotychczasowym doświdczeniem z roslinami. Było nie było ogrodniczkowanie na własnym terenie u mnie juz 14 lat a wczesniej u tesciowej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:15, 19 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ranek dzis bez mrozu i wiatru, super dzien na ogrod, bo jutro ma lac
Pytalam sie, czy z tatarakiem robi się jakies zabiegi wiosenne?

Irenko możesz go ściąć jak Carex, pieknie odbije. Ale ja chyba jeszcze z tym chwilę poczekam bo jest ładny
Moja "przyziemna" :) pasja 19:06, 18 mar 2016

Do góry
U mnie przypływ energii następuje juz w piątek rano na mysl, że zbliza sie weekend
Zmartwiłaś mnie z silverami, własnie 5 szt posadziłam w lawende w miejsce zurawek...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies