Porządki widziałam na rabacie ... chyba w życiu nie pokażę swojego zarośniętego ogrodu
Wystraszyłaś mnie tą prognozą. Sprawdziłam, że u nas, nie ma być tak źle, ale jutro tylko 4 stopnie w plusie. Jeżeli zacznie wiać, to będzie za zimno na pracę w ogrodzie.
A chwasty rosną...
Te prognozy stale zmieniaja, nie ma co sie zamartwiac, cieplo sie ubrac i dzialac, a jak cos padnie, trudno, nie ma na to wplywu. Zdarzyl sie taki mroz w kwietniu u mnie, ze stracilam kilkunastoletnie, cudne magnolie, zalowalam, ale mialam okazje zrobic cos innego
Kasia skoro takie mrozy jeszcze u Ciebi zapowiadają to nie rozgarniaj kopcyzków, bo to co w kopcach wydaje się ze przeżyło.
Czy przycinałaś roze jesienia te ktore zmarzły? , bo moej własnie tak zareagowały na ten ostry mróz na sylwestra po cieplutkim grudniu. Ale orzemarzły tylko to co nad kopcem
Z tych zdjęc, ktore pokazujesz widac, ze niektore żyja . Wg mnie wymarzły tylko te ktore definitywnie maja czarne pedy, te brązowe nie koniecznie. Na razie nie ruszaj róz, okopczykuj je i poczekaj. U mnie jest cieplej niz u Ciebie a jeszcze nie planuje ciąc róz, bo zapowiadaja przymrozki do -5
Nic nie cielam jesienią ale niektóre wciąż rosły
Kilka kopczykow ruszylam żeby zobaczyć co w środku ale zasypia i czekam
Niektóre roze maja na pedach tylko odcinki ciemne, tzn zielone, brunatne, zielone to taki pęd zostawic czy przyciac potem ?
A tą pienną, którą wygrzebalam z kopca bo rosła to chyba tylko zakryję agro ?
A teraz proszy śnieg
Poogladalam sobie drzewka, niektóre śpią a niektóre Juz Juz...
Duża radość widzieć nabrzmiale pąki klonów kupionych jesienią i zadolowanych
Kupowanie bylinek i krzewów nie daje tyle radości Lubię drzewa Szkoda ze mało miejsca
U mnie dzis podobnie, rano piękne słońce a teraz ziąb, wiatr i chwilami śnieg jednak jak się widzi pąki na drzewach to i tak jakoś lżej na sercu bo wiadomo, że wiosna tuż tuż