Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogródkowe perypetie:) 12:15, 06 wrz 2016

Do góry
piękne donice, faktycznie. I super że ich tak dużo kupiłaś.

Stipa ma za sucho na skarpie?- napewno? Nie przyjmowała się po posadzeniu czy jak?

Nie musi być stipa oczywiście.
Kosówki i rozchodniki super, ale faktycznie jeszcze trawy by się przydały.
Może sporobolus
http://www.futuregardens.pl/muhlenbergia-capilaris-wlosowata-rozowa-trawa-duplikat-1.html
albo Turzyca sabińska, tylko trudna do dostania jest raczej

Albo jeszcze briza media może ( choć nie miałam jej nigdy, więc nie wiem o niej wszystkiego)

Sesleria- coś lżejszego bym tam wolała raczej

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:12, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

W niższej- tej brązowej mam rozchodnik ( kradziony z gałązki rok temu). A ona sama to gliniana gruba podstawka donicy kupiona gdzieś na wyprzedaży. Ma chyba 5 cm głębokości w środku. Inne to chyba megaceramics.
Mam jeszcze jedną , wyższą, kupioną w tkmaxie -posadziłam w niej stipy tydzień temu, ale jeszcze się zbierają.

Piękne są-teraz właśnie przeczesuję net, żeby znaleźć takie kanciaki-może beton architektoniczny-no i jeszcze te ceny...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:05, 06 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Marto co masz w tej niższej doniczce? I skąd Ty masz takie zarąbiste płaskie doniczki? One sie wydają bardzo płaskie

W niższej- tej brązowej mam rozchodnik ( kradziony z gałązki rok temu). A ona sama to gliniana gruba podstawka donicy kupiona gdzieś na wyprzedaży. Ma chyba 5 cm głębokości w środku. Inne to chyba megaceramics.
Mam jeszcze jedną , wyższą, kupioną w tkmaxie -posadziłam w niej stipy tydzień temu, ale jeszcze się zbierają.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:01, 06 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)

Myslę Magnolia, że obie macie podobne ciasteczka, tylko jedno jest mniej pokazywane drugie więcej. Fakt.. Madżenka często jest przypinanaAle Twój ogród jest równie uroczy.

Dzięki.
Oj, zapomniałam do Ciebie zajrzeć. Wpadnę niebawem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:54, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
]

Marto co masz w tej niższej doniczce? I skąd Ty masz takie zarąbiste płaskie doniczki? One sie wydają bardzo płaskie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Madżen dzięki. Ale Ty sama masz taki deserowy ogród. Na pinie jak grzebię u zagranicznych designerów, natykam się na Twój ogród

Myslę Magnolia, że obie macie podobne ciasteczka, tylko jedno jest mniej pokazywane drugie więcej. Fakt.. Madżenka często jest przypinanaAle Twój ogród jest równie uroczy.
Ogródkowe perypetie:) 09:41, 06 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)

Magnolia dziękuję, że wpadłaś. Tam teraz lawenda jakoś nie chce rosnąć, próbowałam. Niby ma słońce, ale chyba ta gliniasta ziemia jej nie służy, albo sama nie wiem. Na skarpie są kosodrzewiny karłowe, w sumie 3. Miedzy nimi myślałam posadzić rozchodniki, różne, czyli kosodrzewina, rozchodniki, kosówka, rozchodniki czerwone, kosówka i znowu rozchodniki. Trawy ok, ale stipa na początku ma tam za sucho, też przerabiałam Sesleję?? Coś innego..?
Tylko na wiosnę jak nic będzie łyso.. hmm..

Ok, lawenda będzie sama.

Moja lawenda w glinie rośnie tylko na zboczu , a sąsiadka miesza glinę z piaskiem i lawenda jej oszalała Ogromna jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:53, 06 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ah jak tu pieknie. Dwa takie cudowne ogrody ogląda sie jak słodki deser za szybą ! Człowiek oblizuje sie a wie, ze to poza jego zasięgiem.

Madżen dzięki. Ale Ty sama masz taki deserowy ogród. Na pinie jak grzebię u zagranicznych designerów, natykam się na Twój ogród
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:42, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dzięki Asiu.
Stipy od Ciebie to ok 45 % tej masy. Są świetne
serio? Ale się ciesze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:04, 05 wrz 2016

Do góry
głosik oddany i pięknie macie, i Ty i Magnolia no i drzewko czosnkowe rewelacja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:48, 05 wrz 2016

Do góry
dzięki Asiu.
Stipy od Ciebie to ok 45 % tej masy. Są świetne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:27, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Martuz Twój Las i jego poszycie jest bajeczne.stipe widzę udało się odtworzyć.abjak moja? Było coś z niej?
Ogródkowe perypetie:) 13:57, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Jestem. To co dać przy murku zależy co będzie na skarpie. Może być sama lawenda. Wtedy na skarpie rozchodniki, trawy i można jeszcze punktowo dodać lawendę.
Lawendy na takim wąskim pasku raczej nie mieszaj z trawami- jej kępy nie będą się przenikać, tylko będą oddzielne poduchy dawać i takie pokawałkowane będzie

Magnolia dziękuję, że wpadłaś. Tam teraz lawenda jakoś nie chce rosnąć, próbowałam. Niby ma słońce, ale chyba ta gliniasta ziemia jej nie służy, albo sama nie wiem. Na skarpie są kosodrzewiny karłowe, w sumie 3. Miedzy nimi myślałam posadzić rozchodniki, różne, czyli kosodrzewina, rozchodniki, kosówka, rozchodniki czerwone, kosówka i znowu rozchodniki. Trawy ok, ale stipa na początku ma tam za sucho, też przerabiałam Sesleję?? Coś innego..?
Tylko na wiosnę jak nic będzie łyso.. hmm..

Ok, lawenda będzie sama.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:30, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Olu to Duble Delight - ona jest fajna bo dość drobna i rośnie jak sicekła. Ale ten jej róż czasem mnie wnerwia, bo sa sezony kiedy jest taka sina...
M ja lubi bardzooo.
Aha- z tyłu widac jeszcze Pink Sensation- taka mocna i niska, fajna. Mamy ja miesiąc, zobaczymy jak będzie rosła

Double D śliczna Pink Sensation u mnie dopiero zaczyna, fajne ma ciemne łodygi i w sumie też niedawno posadzona chyba się polubimy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:19, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
albo sporobolus.
ojaaaa mam sporobolusa i jeżówki
Ogródkowe perypetie:) 13:18, 05 wrz 2016

Do góry
Jestem. To co dać przy murku zależy co będzie na skarpie. Może być sama lawenda. Wtedy na skarpie rozchodniki, trawy i można jeszcze punktowo dodać lawendę.
Lawendy na takim wąskim pasku raczej nie mieszaj z trawami- jej kępy nie będą się przenikać, tylko będą oddzielne poduchy dawać i takie pokawałkowane będzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:09, 05 wrz 2016

Do góry
albo sporobolus.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:06, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Nie będzie efektu przenikania się, tylko oddzielnych kęp seslerii i pomiędzy punkty jeżówki Wtedy ona musi być dośc niska, żeby nie było dziwnie. Nie można tez zrobić tak żeby się przerastały bo sesleria zeżre jezówkę i nawet nie splunie. Np odmiana Wild berry by mogła być

no ta...
czyli z trzcinnikiem overdam będzie podobnie bo on też rośnie w kepie?
To jak chce taki efekt uzuskać to molinia najlepsza??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:02, 05 wrz 2016

Do góry
Magnolia a mogłabyś rzucić okiem u mnie na 210 str. sadzić tam lawendę czy nie, a dać tylko jakieś trawy. Planowałam na skarpę dać rozchodniki nie za duże, bo tam nic nie chce rosnąć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:01, 05 wrz 2016

Do góry
Olu to Duble Delight - ona jest fajna bo dość drobna i rośnie jak sicekła. Ale ten jej róż czasem mnie wnerwia, bo sa sezony kiedy jest taka sina...
M ja lubi bardzooo.
Aha- z tyłu widac jeszcze Pink Sensation- taka mocna i niska, fajna. Mamy ja miesiąc, zobaczymy jak będzie rosła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies