eleganckie powiadasz?
Na początek to może pomaluje tą pokrywe na brązowo lub czarno. Chce tez kupić Śś na ta rabate, zobaczymy, czy dadzą radę coś przesłonić.
e no Edyta u Ciebie elegancje te pokrywy... moje betonowe i wyniesione to je mus zakryć
u Ciebie to chyba tylko posadzić bliziutko coś co zasloni zimozielonego i tyle
I tu nie do końca się zgodzę. Mój ma w tym roku ponad metr przyrostu, to chyba mało nie jest. Ale z obserwacji (nie tylko swojej) powiem, że on zupełnie inaczej zachowuje się w zależności od wilgotności podłoża. Mój przez pierwsze dwa lata (moookro w nóżkach)miał przyrosty rzędu kilku cm. W tym roku jak miał sucho bujnął ponad metr. U Agani miał sucho i już w pierwszym roku miał duże przyrosty.
A parocja tez piękna, przynajmniej na fotkach, bo w realu nie widziałam. ciekawe czy naprawdę trzyma liście do wiosny jak piszą?
Aniu problem w tym, że w mojej okolicy wszystkie szkółki mają takie ceny i nie ma gdzie uciekać. Nastawione są na niemieckich klientów. I niestety nie mają małych drzewek, tylko od razu takie o pniu 10-12+. To ma oczywiście plus, bo jest duże, mocne drzewko od razu, ale minus taki, że są strasznie drogie.
Chyba naprawdę zbiorę listę rzeczy do kupienia i wybiorę się gdzies dalej, bo u siebie finansowo nie wydolę.
A na miejscu to tylko pooglądam
ogladałam ten klon w arboretum w Rogowie i Bogdzia miała go kupować ale kobika uczciwie przyznala że baaaardzo wolno rośnie i potrzeba kilkunastu lat na widoczne efekty...
ale fakt piękny jest
Aneta te ceny nie sa wcale jakieś wysokie. wiadomo kazdy ma inny budżet na ogród ale jesli to jest tak reprezentacyjne miejsce i tylko 1 szt drzewa to ja bym weszła w te większe. święta się zblizają może M ci się dorzuci jako prezent
edit: o nieeeee 1987??? o to nie przepraszam zle spojrzałam myślalam że 198
uciekaj stamtąd!!!!!!!!!!!
zasypywać nie planuję, już sie nawet ze źwirku wyleczyłam
miały byś świdosliwy w kwadratach żwirowych ale zrobiłam jeden i nie podoba mi się to jednak...bedzie zmiana na pinterest wszystko ladniej wyglada a jak patrze na fotki na wątkach to masakra te liście w źwirze bleeee i odkurzacz trzeba kupowac i to odkurzać...no nie no po co mi to?? ja wolę w tym czasie kawę pić
Justyna no pewnie ze tak cieszmy się z teg co mamy! ja nigdy w blokach nie mieszkałam wiec nie doswiadczyłam 4m2 łazienki czy balkonu. wiadomo że zawsze może być lepiej ale nie przesadzajmy
Aniu rh mają cieniutko kamyczek. Wiem, że Bogdzia radzi inaczej. Jeden rh długo ratowany i tak padł, więc posadziłam nowego - co będzie to będzie. Już się specjalnie nimi nie przejmuję. Są posadzone w dobrej ziemi - niech sobie radzą.
Tak jak piszesz właśnie chcę posadzić tzn. lekko z tyłu szpalerek 3 hortek, a po bokach trochę z przodu dwie aurea nana.
Najważniejsze, ze jest plan co posadzić
Jak się cieszę, że avatarka zmieniłaś Aniu, to tylko poszczególne rabaty, nie pokazuję całości, bo zostawia ona dużo do życzenia, na szersze kadry nie wiem kiedy ogród będzie gotowy. Cieszę się, że Ci się podoba
Gosiu ty chyba najwieksza specjalistka wnętrzarsko na forum, podpowiedz mi proszę jakieś wypełnienie między blat a szafki wiszące kuchenne? bo myślałam o panelach sciennych z Ikei ale może znasz coś ciekawszego i taniego bo to mieszkanie pod wynajem
cudne!
Aneta widzisz o takie coś mi chodzi w Twoim kółku przy tarasie wielopniowe, kulki i z czasem trawy może kostrzewy. czad!
patrze i juz mnie korci front zmieniać... wiedziałam że tak będzie :/