Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogród Ani :) 17:55, 14 lip 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Kiedyś sobie myślałam - szkoda, że Toszka nie ma swojego wątku.
Ale teraz ją rozumiem, przecież byśmy ją zamęczyły!!
Fajnie, że jest taka Osoba, która zna się na rzeczy i ma chęć pomóc.

Hostowisko będzie super Buziaki Anusia

Hmm a ja nadal mam nadzieję, że Toszka da się namowic

Pozdrawiam dziewczyny!
Typografia ogrodu 17:51, 14 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tez musze hakure przesadzic.teraz dobry moment

Asia ale chyba teraz nie pójdziesz przesadzać?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:33, 14 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Niestety na wieczór i noc prognozy zapowiadają kolejne intensywne opady i wiatr dochodzący do 90 km/h. a ziemia coraz mniej chłonna...

U mnie to samo Ale zdjęcie bossskie!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:18, 14 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Spoko Poli.ja we wglebniku mam basen ale pada nieprzerwanie od 24 h i to bardzo intensywnie.takiego deszczu od lat nie pamietam

Dokładnie! Dawno tak u nas nie lało, po prostu ściana deszczu. Teraz jeszcze ok. już trochę wpija ale martwię się o te nocne prognozy;(
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:15, 14 lip 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Polinko - odkopiowałam sobie waszą dyskusje o naturalnych nawozach wiosennych i letnich - ja jeszcze w życiu żadnej"zupki" dla roslin ani z pokrzyw ani ze skrzypu nie robiłam...musze sie od ciebie jeszcze wiecej na ten temat dowiedziec, takich praktycznych porad....podpytam potem

Twoje trawy ładniejsze niż w Wojsławicach - nie watpię - chociaż kocham to arboretum i bardzo lubie tam jeżdzic. Piekne foty i wrazenia na pewno równie piekne macie ze świeta liliowców - ja jak Luki juz 3 rok przymierzam sie aby tam dotrzec w tym terminie i mi sie nie udaje .

Jezówki śliczne i pieknie będa korespondowały z twoimi trawami.

Czytałam że odżywa pomysł kajakowego zlotu - jak by to było super w ogóle to bez wzgledu czy zlot kajakowy dojdzie do skutku czy nie to musze sie wybrać nad ta wasza Barycz, tak prywanie ...i kajakowo i turystycznie bo byłam tam kiedyś daaawno temu i zawsze sobie obiecywałam że jeszcze odwiedzę ten cudny rejon Polski.Macie tam pieknie i do tego jeszcze ten wasz region taki nie "zadeptany" przez turystów, a poza tym stosunkowo blisko od nas.

Buziaki zostawiam !

Małgoś ja od zeszłego roku próbuję uprawiać ogród tylko na naturalnych środkach. Póki co jestem zadowolona i widzę same pozytywy. Rosliny rosną, nie chorują, plag robali nie mam, gleba coraz bardziej pulchna i może nawet udało mi się wypędzić opuchlaki Pojawia się coraz więcej bzyczków, pszczółek, biedronek, ptaszków a nawet 2 ropuszki żyją w warzywniku.

Tylko i wyłącznie mój Gracilimus ładniejszy niż w Wojsławicach, resztę traw mają obłędne-molinie, seslerie, trzcinniki, od wyboru do koloru

Temat kajakowy powraca co jakiś czas ale czy będą chętni?
Wiąże się to z wcześniejszą rezerwacją i płatnością za kajaki, i trzeba by było na 100% zadeklarować się z obcenością.

Małgoś z Łodzi do mnie nie jest aż tak daleko Zapraszam do mnie a przy okazji pokażę Dolinę Baryczy!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:01, 14 lip 2016

Do góry
uziemiona napisał(a)
Zaznaczam Twój wątek, muszę go przestudiować, bo tez uwielbiam trawy, bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu. Niestety straciłam tyle traw w tym roku. Ale nic to.
Pięknie u Ciebie!

Asiu, dziękuję

Ja również kocham trawy i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich ale ja taka minimalistka, że świeżo posadzone jeżówki średnio mnie cieszą. Coś jestem na bakier z kwiatuchami
Trzymam kciuki za kolejne trawy w Twoim ogrodzie!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:58, 14 lip 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Polinko na trawki piątek?. Z panem umówiłam się na okolice godziny 17 - tak mu najlepiej pasuje, aczkolwi

ek zaznaczył że to ruchoma godzina (niedobrze?)I jak? Pasuje???

Aniu pw.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:57, 14 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Oooo mi też się przyda

Cieszę się bardzo i naprawdę polecam przepis!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:56, 14 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

No tak
Ostatnio bardzo mi się spodobało zestawienie hortek z jeżówkami

Mirelka ciekawy pomysł tylko chyba albo niskie hortensje albo wysokie jeżówki.
Moje hortki mają w tym roku ponad 1,5 m
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:54, 14 lip 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Byłam w Wojsławicach dwa razy, ostatnio ze 3 albo i 4 lata temu Koniecznie muszę powtórzyć, bo wtedy byłam ignorantką ogrodową i patrzyłam tylko na różaneczniki

Marta to ja teraz też jestem ignorantką Oprócz traw interesowały mnie wyłącznie widoki górskie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:51, 14 lip 2016

Do góry
Za chwile odpowiem na miłe wpisy ale najpierw póki jeszcze jest prąd pokażę tak długo wyczekiwany deszcz...

Płyniemy...

Tu możemy powiosłować

Jeszcze godzina ściany wody i gracek będzie leżał...

Niestety na wieczór i noc prognozy zapowiadają kolejne intensywne opady i wiatr dochodzący do 90 km/h. a ziemia coraz mniej chłonna...

Ogródek Iwony II 19:45, 13 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Mirella tu nie chodzi tylko o trawy dzielone ale o wszystkie sadzone jesienią.
Sadzonki nie mają czasu się ukorzenic a po drugie większość producentów stosuje nawozy długoterminowe, które nie zdążą się do zimy wyplukac i działają nadal. A wiadomo, że jesień to zły czas na używanie nawozów wspomagających rozrost roślin.

Dokładnie o to mi chodziło, może źle się wyraziłam
Czasem słońce czasem deszcz 17:07, 13 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Dasz radę w czwartek dojechac do Trzebnicy?

Odpisałam prive
Moja codzienność - ogród Oli 15:51, 13 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Olik, czy odmianowe jezowki szybko przyrastaja?

u mnie tak, rok po posadzeniu można śmiało dzielić na kilka sztuk
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:17, 13 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Syla wszystko jest u Ciebie takie piękne, że trudno zdecydować się,które zdjęcia zacytować. Lubię Twój porządek choć wiem ile czasu i pracy wymaga. Uwielbiam ujęcia z Twojego ogrodu, bije od nich takie ciepło i spokój.
Pozdrawiam

Cześć Polinka dzięki
Pokażę nasz ogród 14:33, 13 lip 2016

Do góry
asica napisał(a)
No to porcyjka zdjęć:

To już teraz wiem dlaczego nie wyobrażasz sobie swojego ogrodu bez anabellek
Przepiękne!!!

Asiu dobrze kojarzę, że robi liście wedzarnie? Mogłabyś w wolnej chwili obfocic szczegółowo?
Ogródek Iwony II 14:21, 13 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Sadzonki nie mają czasu się ukorzenic a po drugie większość producentów stosuje nawozy długoterminowe, które nie zdążą się do zimy wyplukac i działają nadal. A wiadomo, że jesień to zły czas na używanie nawozów wspomagających rozrost roślin.

Ja akurat traw nie dzieliłam jesienią, a przesadzałam w sierpniu tylko niektóre. Jesień była długo. Tylko mogłam je okopczykować kompostem albo korą, a tego nie zrobiłąm. Zresztą myślę, ze to wiosna im zaszkodziłą i te -7, jak już wystartowały ...

Ale to, co piszesz Polinko tyczy się także róż golasków. Nie mam wielkiego doświadczenia z różami, ale zamawiałam pierwsze golaski jesienią, inne dopiero wiosną. Wiosenne wystartowały szybciej i są w lepszej kondycji, niż te sadzone jesienią. Z jesiennej kolekcji nie przeżyła Giardinia.
Wolę sadzenie wiosenne.

A z trawami - kiedy najlepiej je dzielić, jak już się chce dokonać podziału? Bo nie jestem pewna, czy wiosną, jak widać, ze żyją, czy jeszcze przed wegetacją? No, ale wtedy przymrozki mogą je załatwić ...
Ogródek Iwony II 14:12, 13 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tak jak Ania pisze tzn.trawy dzielone, sadzone jesienią w większym stopniu się nie przyjmują

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:49, 13 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko, podaje przepis Toszki.
Dobra ziemia z worka, ziemia rodzima, piasek, kora, obornik przekompostowany lub jeśli nie mamy to obornik granulowany.

Oooo mi też się przyda
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:32, 13 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Oczywiście z trawami

No tak
Ostatnio bardzo mi się spodobało zestawienie hortek z jeżówkami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies