Pewnie wszystko pięknie bujnej po takiej dawce deszczu? A my wczoraj wspominaliśmy Bukowe Berdo rok temu w 36 st. w tym roku może będzie nam dane zobaczyć jesienne kolory w Biesach
Odżył Wygląda o niebo lepiej, ale jeszcze nie doskonale, gdyż nie daję mu nawozu ino humusem czasem podlewam. Koniczyna mi się panoszy...
I klon mi usycha... Same nieszczęścia
tak różanka jest na skarpie ale tez na wielkiej rabacie z delikatnym spadkiem taka 6,5x7,5
oczywiście juz sobie wkręciłam te kwadraty i główkuję jak to zrobić, codziennie siedzę na tarasie i lampię na nią i dumam...
skończyliśmy dzisiaj grubsza robote na różance, jutr posprzatam i moze wkońcu pokażę ją w całości
Ania jak znajdziesz kompostownie to proszę o info ja poszukam w Wielkopolsce. i jeszcze poszukuje kopanych brabantow takich 1,3 m-1,5, jak byś coś wiedziała to będę wdzieczna
Odmachuję !
Moje czosnki w liliowcach wyłozyły sie i jak wczoraj skosiłam trawnik to teraz mam ciemnofiletowe łebki na tle zielonego trawnika...leżące...
W innym miejscu tez leża , tym razem razem z biała lawendą, wybujała...obie rosliny sie położyły i ...zdobią rabatę na leżąco...
Mam je pierwszy raz u siebie, musze jakis inny pomysł na nie na przyszły rok wymyśleć...
A nie wiesz czy w Ż. mają brabanty? Czy tylko szmaragdy? Bo wiem, że Poli szuka
Co to cisów, to się nie spieszy. Mam czas na posadzenie do końca września. Jak będzie sucho, to przesunę termin na październik