Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 12:54, 16 sty 2012

Do góry
Jeszcze znalazłem "coś" dla Tyny,chociaż nie wszystkie clematisy mam na fotkach ale się poprawię

Nasz mały raj na ziemi :) 12:50, 16 sty 2012

Do góry
Taką zimę uwielbiam.... Jeszcze tylko niebieskie niebo piękne słoneczko i troszkę mrozu
Pięknie wszystko by się roziskrzyło...

Ogród Dominiki 12:48, 16 sty 2012

Do góry
Domi, a ja jak zwykle w Twoim ogrodzie..strasznie lubię tutaj wpadać i wiesz co..przy dzisiejszej wizycie, pomyślałam, że może coś od ciebie skopiuję
tak mi się podoba ten fragment Twojej rabatki:

]

że dałabym ją sobie jako przedogródek
Nasz mały raj na ziemi :) 12:41, 16 sty 2012

Do góry
Dzisiaj dopiero udało się mi wyskoczyć i zrobić kilka fotek....

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:40, 16 sty 2012

Do góry
Nie wiedziałam , że tam tyle słońca ....... zamiast hosty , runianka oraz ilex golen gem.....
W donicach , bukszpan kulki, trzmielina, lawenda.........

Pozwoliłam sobie przedłużyć jeszcze żywopłocik z bukszpanu .....

Nasz mały raj na ziemi :) 12:28, 16 sty 2012

Do góry
Później przez kilka dni tylko wiało i sypał śnieg a nam nie pozostawało nic innego jak siedzieć w ciepłym domku i czekać na poprawę pogody....

Zobaczcie w jakim szoku była Natusia To jej pierwszy zimowy widok...

Sypało i sypało...

Ogród Bogusława 12:24, 16 sty 2012

Do góry
agnieszka_barczuk napisał(a)
Bogusławie, Twój ogród bardzo mi się podoba. Formowane iglaki są pięknie wkomponowane w otoczenie. Ja do tej pory raczej preferowałam formy naturalne, ale jak wiele innych osób, pod wpływem ogrodowiska, zaczęłam mieć chęć na zmiany. Chcę zasięgnąć Twojej porady. Na skalniaku wysiała mi się sosenka, jest na razie malutka, ale wiem że wyrośnie z niej duże drzewo. Czy jest szansa żeby przez cięcie tak zminimalizować jej wzrost, żeby mogła tam zostać, czy lepiej ją przesadzić?

Przepraszam, że umieszczam zdjęcie w Twoim wątku, ale swojego jeszcze nie posiadam. Ta sosenka rośnie przy kamieniu.
Agnieszko miejsce fajne ważne aby Tobie się podobała, o tym musisz pamiętać że jako taki efekt będzie po 7 - 10 latach ta moja sosna nazywam ją 1 to samosiejka miała 5 cm jak ją znalazłem , była 3 krotnie przesadzana ,a teraz ma 7 lat i jeszcze nie jest skończona, mówię o tej na poprzednim zdjęciu. czasami przy braku cierpliwości można kupić 4 - 5 letnią i jest 5 lat do przodu, choć bardziej można się nauczyć od zera a jaka potem satysfakcja. pozdrawiam
Nasz mały raj na ziemi :) 12:20, 16 sty 2012

Do góry
Kochani troszkę odbiegnę od tematu ale chcę Wam pokazać jaką mamy piękną zimę
Znowu troszkę nas zasypało...
Od kilku dni nic tylko sypie i sypie... Teraz chociaż wiatr się uspokoił więc zrobiło się dużo przyjemniej

Zacznę od pierwszego śniegu i radości dzieciaków i nie tylko

Jest oczywiście pierwszy bałwan Troszkę taki przybrudzony ale na lepszego nie starczyło śniegu...
Nikt się nie spodziewał że za kilka dni będzie go aż tyle... Cieszyliśmy że w ogóle udało się go ulepić

Mój przyszły ogród 12:07, 16 sty 2012

Do góry
ale możesz też poprowadzićkostke w taki sposób i wtedy ustawić donice juz na kostce, co ogranicza problmy kosiarkowe.
Mój przyszły ogród 11:59, 16 sty 2012

Do góry
Iwciu, masz na myśli mniej więcej taki układ?

A propos poprzednich koncepcji dereń Ivory Halo podsadzony biało-zieloną trzmielina to nienajlepszy pomysł - obie rośliny mają biało-zielone, pstre liście, będą się zlewać.
No i wierzba Hakuro może być nisko szczepiona, w formie niewysokiego drzewka, ale sama w sobie jest silnie rosnącym krzewem i szczepionej korona również mocno rośnie. Trzeba często i mocno przycinać.
Mój przyszły ogród 11:51, 16 sty 2012

Do góry
Wiekszośc ogrodników z którymi ja miałam do czynienia trudno by nazwać fachowcami .

Niestety o większości szeroko rozumianych budowlańców można powiedzieć to samo o zgrozo

Zrobiło się zimowo...
Pogaduchy skowronków 11:49, 16 sty 2012

Do góry
witam skowronki u mnie snieżnie puszyście i cicho jak na obrazku

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:30, 16 sty 2012

Do góry
Dopadało śniegu

Kropka się cieszy

A Prezes wącha

Zielonym do góry - PRZERABIAMY RABATĘ :) 11:29, 16 sty 2012

Do góry
A teraz schemat poglądowy

I pierwsza koncepcja:

Rabata jest duża . Obawiam się, że jednakowe podłoże jest w tym przypadku zbyt monotonne.
Czy trawnik z soliterem jest dobrym rozwiązaniem?

Aha, ta rabata na dole jest już gotowa - to dla niewtajemniczonych
Zielonym do góry - PRZERABIAMY RABATĘ :) 11:24, 16 sty 2012

Do góry
Kochani
Zima to najlepszy czas na przeróbki. Szczególnie gdy tęskno nam do wiosny
Chociaż na papierze , coś dosadzimy lub poprzesadzamy, żeby było lepiej, ładniej , inaczej ...

Moje rabacisko, które poszło jako pierwsze pod nasadzenia, jest typowym " snem szalonego ogrodnika"
Jest tam wszystko, zazwyczaj po jednej sztuce, i panuje ogólny bałagan.
Szczególnie gdy powstały nowe rabaty żwirowe, kompletnie przestało pasować do całości.

Pora na zdjęcia. Rabata w trzech odsłonach, bo na jednej klatce się nie zmieściła

Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 11:16, 16 sty 2012

Do góry
Ja mogę polecić odmianę Ammerland o pokroju jak zwykła choina z tym, że ma dorastać do 4m.
Ogrodnik mimo woli 11:07, 16 sty 2012

Do góry
rokuNie jest dobrze...... wstawiam jedno z fotek.... serce się kraja na ten widok. Jedno foto to cały krzew, a drugie to szczegół...na liściach od spodu też są zmiany i na gałązkach takie wżery......najbardziej z opisów chorób pasuje mi to na antraknozę, a przy okazji osłabienia inne grzyby niejadalne. Dobrą oznaka jest to, że krzaczek walczy i się nie poddaje Zdjęcia są z
2009 roku, ale wiele się nie zmieniło.... jedne gałązki zamierają, rosną inne, ale ogólnie wyglada żałośnie i się nie powiększa....

Konkurs na artykuł o warzywniku 11:06, 16 sty 2012

Do góry
Kochani, dla zainteresowanych mam kalendarz księżycowy Hortulusa na 2012 rok.

To nagroda w naszym malutkim prywatnym konkursie.

Ogłaszam krótki konkurs do końca tygodnia do niedzieli włącznie na opisanie tematu o warzywach.
Prześlijcie mi na maila plus kilka (10) ładnych dużych zdjęć Nazwisko autora podamy przy publikacji zwycięskiego tekstu

Przedogródek Agniechy973 10:43, 16 sty 2012

Do góry
Wklejam znowu ten sam rysunek. Dorysowałam ciurkadełko przy tarasie, ale nie potrafię wyznaczyć dobrze tych rabat. One jeszcze nie będą robione, ale coś trzeba zaplanować i ogarnąć. Na razie zatwierdzone są tylko sosny him. + hortensje + miskanty + cebulowe + pachysandra. Ale Pszczelarnia nma rację, że te 3 sosny him. bliżej domu zasłonią ciurkadełko. Może by je na coś wymienić? Może te wiśnie Umbrac. ? Będą na nóżce, więc będzie prześwit. Albo przesadzić sosny bardziej w łuku w prawo uciekając od chodnika, a pod sosny niskie nasadzenia?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies