Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Bogusława 03:25, 22 gru 2011

Do góry
Jak obyczaj każe stary, według przodków naszej wiary, Pragnę złożyć Ci życzenia w dniu Bożego Narodzenia.
Niech ta gwiazdka betlejemska, co przyświeca nam o zmroku,
Doprowadzi Cię do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku.
U Kasi w ogrodzie ... 03:22, 22 gru 2011

Do góry
Kasiu, spokojnych, radosnych i zdrowych świąt dla Całej rodzinki, serdeczne pozdrowienia dla Wiesi
Hirutkowy raj:)) 03:12, 22 gru 2011

Do góry
Jak obyczaj każe stary, według przodków naszej wiary, Pragnę złożyć Ci życzenia w dniu Bożego Narodzenia.
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 03:12, 22 gru 2011

Do góry
Długo nie pisałam bo jakaś deprecha mnie złapała i stwierdziłam, że absolutnie sobie nie poradzę z tym projektem. Jednak już jest lepiej - odzyskałam wiarę i siły i przedstawiam co na razie wymyśliłam

Żeby było łatwiej zrozumieć o czym mówię podzieliłam plan działki na 3 mniej więcej równe części.

Część pierwsza (ok.1300m2) będzie obejmować obszar od ogrodzenia frontowego po tył domu. Na razie są tu dom, studnia i ogrodzony przedogródek. W tej części zbudowane będą wiata na 2 auta, plac zabaw, drewutnia i śmietnik.

Część środkowa (ok.1400m2) będzie częścią typowo wypoczynkową i ze względu na obecność głębokiego stawu zostanie prawdopodobnie odgrodzona tylko jeszcze nie wiem jak...
W tej części jest już staw i szopa. Planuję tu zrobić warzywnik, kompostownik i jakieś fajne miejsca wypoczynkowe.

Trzecia część (ok.1500m2) - na końcu działki, przy lesie, cała będzie przeznaczona na konie. Nic tam na razie robić nie będę. Posadzę tylko ze 2 drzewa i jakieś krzewy żeby zdążyły wyrosnąć nim konie się pojawią. Od tej części działki postanowiłam się odgrodzić szpalerem dzikiej lub pomarszczonej róży - jest tania, w miarę szybko rośnie, da się przycinać, gdyby pastuch zawiódł to jest w miarę trudną barierą do sforsowania dla konia, a przy tym nie trującą, no i najważniejsze - będzie zatrzymywała (mam taką nadzieję) choć część pyłu i kurzu z wydeptanej "części końskiej", a z jej owoców będziemy robić wino

Wzięłam też sobie wasze rady do serca i przed sumakami (od strony sąsiada) posadzę miskanta - dziękuję Małgosiu (goniak) za radę
Pogodziłam się już również z myślą, że sumaki od frontu wypadają ,choć może jeszcze nie w tym sezonie, najpierw muszę coś mieć do posadzenia na ich miejsce. Chciałabym jakieś ładne, reprezentacyjne 2 drzewka po obu stronach wjazdu. Myślałam najpierw o świerku kaukaskim Aurea, ale chyba - ze względu na niezbyt regularny pokrój, się nie nadaje.
Propozycja Lilki (alinak) na obsadzenie paska między podjazdem a chodnikiem bardzo mi się podoba, ale chciałabym wrzucić tam jeszcze te 2 reprezentacyjne drzewka.

Poniżej plan:
1- drewutnia
2- wiata
3- śmietnik
4- wc dla psa
5- plac zabaw
6- brzozy + wrzosowisko w Danusiowym stylu
7- kompostownik
8- warzywnik
9- stajnia
10- wybieg dla koni
zielone- szpaler róży dzikiej
żółte- droga
brązowa kratka - myślałam o zrobieniu tu czegoś w rodzaju trejażu czy pergoli (nigdy nie wiem co jest co...) - w każdym bądź razie taki ażurowy "tunel" nad drogą jako podpora dla pnączy. Co o tym myślicie?

Ogród z przeszłością 03:08, 22 gru 2011

Do góry

Pszczelarnia 03:05, 22 gru 2011

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 03:01, 22 gru 2011

Do góry
Doprowadzi Cię do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku. a Franiowi, Mikołaj stary niech kominem wrzuci dary
Rododendronowy ogród. 02:57, 22 gru 2011

Do góry
Wesołych bombek, złotych trąbek,
Anielskiego włosia i pieczeni z łosia.
Makowca z sosnowca, rolady z szuflady
I udanej Pasterki bez żadnej usterki.
Sosnowo 02:54, 22 gru 2011

Do góry
Z dźwiękiem dzwonów melodyjnych, wraz z opłatkiem wigilijnym, w dzień Bożego Narodzenia, ślę serdeczne te życzenia - zdrowia, szczęścia, powodzenia w Nowym Roku marzeń spełnienia.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 02:51, 22 gru 2011

Do góry
Z dźwiękiem dzwonów melodyjnych, wraz z opłatkiem wigilijnym, w dzień Bożego Narodzenia, ślę serdeczne te życzenia - zdrowia, szczęścia, powodzenia w Nowym Roku marzeń spełnienia.
Rajski ogród Ani 02:47, 22 gru 2011

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 02:43, 22 gru 2011

Do góry
Święta świece zapaliły, pod choinką prezent lśni.

To dla Ciebie, Sebku miły, ślę życzenia, żebyś zawsze dla ludzi dobrym był, jak dotychczas
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 02:35, 22 gru 2011

Do góry
Z okazji Bożego Narodzenia, składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą, z dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z wigilią tuż po zmroku, i w radosnym Nowym Roku.
U Justyny 02:28, 22 gru 2011

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 02:23, 22 gru 2011

Do góry
Z dźwiękiem dzwonów melodyjnych, wraz z opłatkiem wigilijnym, w dzień Bożego Narodzenia, ślę serdeczne te życzenia - zdrowia, szczęścia, powodzenia w Nowym Roku marzeń spełnienia dla całej rodziny
Ogródek Goniak 02:16, 22 gru 2011

Do góry
W Świętą Noc, życzeń moc, wysłać chcę do Ciebie. Niech w ten czas będzie, cudownie jak w niebie. Niech uciekną smutki i radość zagości, Anioł niech odgania wszelkie przeciwności.
Kubusiowo 02:13, 22 gru 2011

Do góry
W Świętą Noc, życzeń moc, wysłać chcę do Ciebie. Niech w ten czas będzie, cudownie jak w niebie. Niech uciekną smutki i radość zagości, Anioł niech odgania wszelkie przeciwności. Kubusiowi zaś Mikołaj cały worek prezentów kominem niech poda Przesyłam też serdeczności Pawłowi i pozostałej rodzince
Nasz przydomowy ogródek 02:08, 22 gru 2011

Do góry
Doprowadzi Cię do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku. Serdeczne życzenia ślę również żonie
W cieniu - zacieniona 02:03, 22 gru 2011

Do góry
Doprowadzi Cię do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku. Serdeczne życzenia całej rodzince
Dwa światy 02:00, 22 gru 2011

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies