Hostowisko pod sosnami i klapnięte od mrozu hosty. Zostawić takie czy ściąć? Po prawej widać zbrązowiałe dalie nimi też muszę się zająć.... jak tylko ustalę gdzie są obecnie narzędzia widać też trochę werben, choć niestety kilka się połamało ((((
W weekend i u mnie mróz zadziałał - jednoroczne zostały niemal w całości usunięte z rabat, choć nie wszystkie np. zostały żółte małe aksamitki, bo swoim kolorem stanowią niejako pas ostrzegawczy dla robotników żeby mi nie włazili dalej na rabatę ))
Nie wiem co zrobić z klapniętymi hostami, zbrązowiałymi hortensjami, szałwiami - ściąć już? i jak?
Podobnie dalie - ściąć i wykopać i osuszyć bulwę?
Dzisiaj pokażę kilka zdjęć z lotu ptaka )
nasz zielony kącik, który powstał wiosną tego roku ) teraz już wiecie dlaczego tylko tam to było możliwe )
w oczekiwaniu na przyjazd betoniarki
tutaj "romantyczne" zdjęcie - pompa w towarzystwie żurawek i host )
Witaj,
pięknie masz poza tym nie napiszę nic nowego
Jak zobaczyłam to zdjęcie:
na obsadzenie tych dwóch jasnych prawie kwadratów też nie mam pomysłu
to pomyślałam o jednej z realizacji Danusi (chodzi mi o ciurkadełko )- ogród nowoczesny
pozdrawiam serdecznie
Witaj w naszej ferajnie, czemu chcesz obsadzać te kwadraty, mnie się podoba bardzo , minimalistycznie i schludnie, znasz "Minimalistyczny ogród" Danusi, nasadzenia masz przemyślane i ladnie zaprojektowane, chyba nie widziałaś mojego ogrodu?
A ja na tych kwadratach widzę po jednym iglaku prowadzonym w 'chmurki'
Jest to w pewien sposób tylko mój Ogród, Ogród czasu moich studiów i zajęć perypatetycznych (bynajmniej nie z biologii) z Profesorami, przez Ogród miałam na skróty na uczelnię. I ciągle jesienią tam/tutaj wracam.
Witaj,
pięknie masz poza tym nie napiszę nic nowego
Jak zobaczyłam to zdjęcie:
na obsadzenie tych dwóch jasnych prawie kwadratów też nie mam pomysłu
to pomyślałam o jednej z realizacji Danusi (chodzi mi o ciurkadełko )- ogród nowoczesny
pozdrawiam serdecznie
Witaj w naszej ferajnie, czemu chcesz obsadzać te kwadraty, mnie się podoba bardzo , minimalistycznie i schludnie, znasz "Minimalistyczny ogród" Danusi, nasadzenia masz przemyślane i ladnie zaprojektowane, chyba nie widziałaś mojego ogrodu?
Ogród Botaniczny we Wrocławiu mógłby być jednym z naszych ogrodowiskowych, ma wszystko to, co lubimy: RH, werbenę, trawy, kule bukszpanowe i stożki cisowe, żurawki w licznych odmianach i hosty białoobrzeżone, uprawy warzywne w pięknych donicach i koszach oraz wodę i nawierzchnię.
Ten ogród jest po prostu modny choć staroświecki.