U mnie to samo w sumie siadam tylko wieczorem przed tv jak w salonie się zluzuje
Właśnie te pierwsze odcinki z Majdanami wszystkie obejrzałam, po odpadnięciu już jakby mniej ale też kukne.
Nie ma fotki z hakuro na pierwszym planie na początku wątku trzecie zdjęcie z wrzosowiskiem w oddali są widoczne - wielgaśne kule. Ja swoim pozwoliłam mocno się rozrosnąć i teraz jest problem. W lutym zmniejszyłam o połowę, a i tak sporo urosły mimo częstego cięcia (chyba na drożdżach są ) Na przyszłorocznym przed sezonem będę musiało sporo je zredukować.
Miałam jeszcze dwie przy tarasie, ale coś je złapało i do wywalenia były. Ogólnie słyszałam że to dość chorowite drzewa. W każdym razie jeśli te na froncie wypadną, posadzę umbry
Hakuro szybko rośnie ale tnę dwa razy w sezonie bardzo mocno bo nie chcę by były większe. Za ciasno tam by się zrobiło. Tnę zostawiając kilkucentymetrowe kikuty.
Na razie nie narzekam i nawet mi tam teraz pasują choć nie był to mój ideał w to miejsce ale eMowi się podobały.
Ps. Nie zoczyłam u Ciebie tych hakuro. Przegapiłam gdzieś.
bardzo dojrzały Twoje rabaty, pięknie się wszystko rozrasta. Taras śliczny, te koryta przy nim także
ps. Na początku wątku dojrzałam na froncie chyba, wierzby hakuro. Jesteś z nich zadowolona?
Moje już mają 6 lat i strasznie mnie denerwują, w sezonie co 2 tygodnie trzeba je ciąć, a są spore więc co 2 tygodnie powtórka z rozrywki pod tytułem drabina.
Co do wydmuchrzycy fajnie rozjaśnia rabaty, ma piękny kolor, jako pierwsza z traw staruje na wiosnę, ba nawet bardzo szybko wypuszcza kłosy ALE... jest bardzo ale to bardzo ekspansywna. Po pierwszym roku rozrosła się kilkukrotnie, mało tego przy próbie usunięcia części kępy, z zerwanych pędów w ziemi wyrastają kolejne i kolejne... Wiosną tego roku bardzo z nią walczyłam. Wykopałam całe kępy, usunełam kiełkujące pędy w ziemi i zadołowałam tylko niewielką sadzonkę w dużej donicy. Wygląda na to, że co wiosnę będę musiała znów wysadzać z donic i zostawiać tylko niewielką część i tak rok w rok
Wpadaj jak najczęściej, zapraszam
ps. Do Agnieszki Włodarczyk jeszcze nikt mnie nie przyrównał Pozdrawiam
Mirello widziała Twój ogród w metamorfozach. Jestem pod ogromnym wrażeniem.
W zeszłym tygodniu zaznajomiłam się z początkiem Twojego wątku (sporo tego i do zmian jeszcze nie doszłam), walczyłaś z rabatą frontową - tą skarpą. Teraz wygląda niezwykle elegancko. Zresztą nie tylko ona. Podziwiam
Prosiłam Panią Redaktor o wersję elektroniczną, ale niestety nie mogą takich materiałów wysyłać, a szkoda - wydrukowałabym sobie na jakimś fajnym papierze.
W każdym razie na pewno pamiątkowo temat ogarnę. Możliwe, że zawiśnie na ścianie