Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 20:00, 09 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Bardzo fajnie to opisałas. Może Ania sie zachęci?

Bogdziu wątpię ale dzięki za ocenę moich osobistych spostrzeżeń.
anna_t 20:30, 09 lis 2016

Makao_J napisał(a)

No to też masz przeboje.

Jeśli mogę powiedzieć coś na temat liczebności dzieci to chyba nie ma różnicy w wychowywaniu dwójki czy trójki. Najgorzej jest chyba przejść z jednego na dwoje.
Przy jednym dziecku człowiek jest leniwy bo ma tylko jedno, które musi uszczęśliwić.
Przy dwójce robi się już duże zamieszanie, hałas, z czasem kłótnie i trzeba już mieć oczy dookoła głowy bo jedno coś chce, drugie płacze i najlepiej to się rozerwać. Wyjście na spacer z dwójką w porównaniu z jednym dzieckiem to spore zamieszanie a wyjście na plac zabaw to wyzwanie.
Przy kolejnym dziecku to już nie robi różnicy a dobre jest to że w grupie lepiej się bawią czego nie masz przy jednym dziecku bo ono cały czas się nudzi i musisz się z nim bawić. A to najstarsze przecież jest już mądrzejsze.
No a najfajniejsze jest to że jak zabraknie rodziców to mają siebie.

dokładnie właśnie z tego ostatniego powodu koniecznie nie chciałam jedynaczki. ja miałam taka sytuacje że wcześnie straciłam rodziców i gdyby nie siostra to zostałabym na świecie sama jak palec..
a z tymi kłótniami to niewiem jakie ty masz podejście ale mnie to niesamowicie bawi gdy moje córcie sie kłocą, to takie komiczne jest. zawsze mam z tego ubaw i az szkoda mi je rozdzielać wiem..małpa jestem
Makao_J 20:42, 09 lis 2016

anna_t napisał(a)

dokładnie właśnie z tego ostatniego powodu koniecznie nie chciałam jedynaczki. ja miałam taka sytuacje że wcześnie straciłam rodziców i gdyby nie siostra to zostałabym na świecie sama jak palec..
a z tymi kłótniami to niewiem jakie ty masz podejście ale mnie to niesamowicie bawi gdy moje córcie sie kłocą, to takie komiczne jest. zawsze mam z tego ubaw i az szkoda mi je rozdzielać wiem..małpa jestem

Póki się nie bili to też mni śmieszyło. Niestety teraz to chłopaki potrafią się tłuc więc muszę interweniować. Dlatego też eM chce im zrobić siłownię w piwnicy bo za parę lat to mi dom rozniosą. No ale taki już żywot rodzeństwa a zwłaszcza braci. Moi są od chmur nawracania. W nocy po kryjomu przechodzą z pokoju do pokoju by spać razem a w dzień pozabijali by się.

No a siostra uczy się od nich
AngelikaX 23:06, 09 lis 2016

Witam się tym razem u Ciebie

bardzo dojrzały Twoje rabaty, pięknie się wszystko rozrasta. Taras śliczny, te koryta przy nim także

ps. Na początku wątku dojrzałam na froncie chyba, wierzby hakuro. Jesteś z nich zadowolona?
Moje już mają 6 lat i strasznie mnie denerwują, w sezonie co 2 tygodnie trzeba je ciąć, a są spore więc co 2 tygodnie powtórka z rozrywki pod tytułem drabina.

Makao_J 23:11, 09 lis 2016

AngelikaX napisał(a)
Witam się tym razem u Ciebie

bardzo dojrzały Twoje rabaty, pięknie się wszystko rozrasta. Taras śliczny, te koryta przy nim także

ps. Na początku wątku dojrzałam na froncie chyba, wierzby hakuro. Jesteś z nich zadowolona?
Moje już mają 6 lat i strasznie mnie denerwują, w sezonie co 2 tygodnie trzeba je ciąć, a są spore więc co 2 tygodnie powtórka z rozrywki pod tytułem drabina.

Hakuro szybko rośnie ale tnę dwa razy w sezonie bardzo mocno bo nie chcę by były większe. Za ciasno tam by się zrobiło. Tnę zostawiając kilkucentymetrowe kikuty.
Na razie nie narzekam i nawet mi tam teraz pasują choć nie był to mój ideał w to miejsce ale eMowi się podobały.

Ps. Nie zoczyłam u Ciebie tych hakuro. Przegapiłam gdzieś.
Nett 23:13, 09 lis 2016

Witaj Aniu, podglądam Cię, podgladam, ale czas napisać. Zwróciłam na Ciebie uwagę z powodu miejscowości, z której jesteś. Mieszkam od 20 lat w Szczecinie, ale wychowałam się w Twoich okolicach, a moja mama chodziła do szkoły w Mławie.
Pozdrawiam Cię bardzo gorąco.
Makao_J 23:19, 09 lis 2016

Jaki ten świat mały. Pozdrawiam również.

Może jesteśmy zbliżone wiekiem nawet albo nasze mamy razem się uczyły. Ale byłby numer
AngelikaX 23:20, 09 lis 2016

Nie ma fotki z hakuro na pierwszym planie na początku wątku trzecie zdjęcie z wrzosowiskiem w oddali są widoczne - wielgaśne kule. Ja swoim pozwoliłam mocno się rozrosnąć i teraz jest problem. W lutym zmniejszyłam o połowę, a i tak sporo urosły mimo częstego cięcia (chyba na drożdżach są ) Na przyszłorocznym przed sezonem będę musiało sporo je zredukować.
Miałam jeszcze dwie przy tarasie, ale coś je złapało i do wywalenia były. Ogólnie słyszałam że to dość chorowite drzewa. W każdym razie jeśli te na froncie wypadną, posadzę umbry
Makao_J 08:25, 10 lis 2016

Hakuro na pierwszym planie - aktualnie wyglądają tak Trzymają się ogrodzenia

a tak reszta ogrodu

Trawy leżą po otrząśnięciu trochę się podniosły

Nauczka na przyszłość - wcześniej wiązać trawy!!!!
Makao_J 08:27, 10 lis 2016