Kubusiowo
22:46, 02 sty 2012

mam też plany zmiany wyglądu tego miejsca . problemu nie byłoby , gdyby nie fakt że śnieg ,który mimo wszystkich starań i tak spada z hukiem z dachu niszczy wszystko co stoi w tym miejscu ,
i znowu mam problem . zaplanowałam sobie rozbudowę ogrodu o jedną nową rabatę . problem polega na tym że dolny front to ten widok
nie chcę go zasłonić nową rabatą , która ma być zaprojektowana na środku ....? tej przestrzeni
![]()
a mnie nic specjalnego... nawiązując do fotek z mojej 'metamorfozy - 4 pory roku' zobaczcie jak 1 stycznia 2012 wyglądał fragment ogrodu z tej samej perspektywy...
![]()
innych szarości wolę nie pokazywać...
Sebku, ja Ci mogę dać mnóstwo tojeści. Posadzonkuję Ci ją na wiosnę - dorodne kępy w doniczki plastikowe i wyślę w kartonie. Daj znać ile i czy chcesz?
A z rabatą angielską nie martw się. No niestety trzeba mieć szeroki i długi prostokąt i wtedy wszystko idzie wg przepisu naszej Gertrudy. A jak nie rabata Jekyllowa to po prostu nasza kwiatowa, polska. W sam raz do Twojego ogrodu.

Bardzo dziękuję za listę olbrzymek.
Hosty to pierwsze roślinki, które posadziłam. Takie zwykłe zielone.
Po kilku latach trochę ich nazbierałam. Nie są to żadne wyszukane odmiany, ale bardzo je lubię.
Niestety bez nazw.
![]()
poniżej to hosta Undulata
po lewej h.Aureomarginata a po prawej ta sinozielona mam taką samą i nie potrafię jej zidentyfikować na pierwszym zdjęciu te wiosenne wschody pochodzą właśnie od niej prawda?śą bardzo ładne.
![]()
od lewej jedne z mniejszych Golden Tiara i Halcyon powyżej z białym marginesem Patriot
![]()
![]()