Dzisiaj mamy rozpoczynać placyk z kostki, w którym będzie umiejscowione jedno ze źródełek.
Jednak Witek po przyjeździe oznajmił, że prawie skończyli taras
Dzisiaj od rana goście, klienci i nie tylko. Zawitali nasi nowi ogrodowiczanie - Iwonka z Krzysiem.
Ich wątek Ogród amatora, proszę o pomoc.
pamiętacie, jak szybko Iwonka zrealizowała mój spontaniczny plan zagospodarowania narożnika przy oczku?
Oto oni
Przesympatyczna para zapaleńców ogrodowych i budowlanych (remoncik) poznawała tajniki przycinania brzegów trawnika przy pomocy użytecznych narzędzi
A to ostatnie moje przemyślenia, w środku pomarańczowej linii trawnik a w koło różne rabaty, trawiasta, hostowa, bylinowe, poprzedzielane ścieżkami, odchodzące od trawnika w kształcie pajęczynki.
A potem uwieczniałam skwerki, które od 2 lat powstają przy promenadzie i trzeba przyznać, że ładnie im to wychodzi. Jakoś wcześniej nie zwracałam uwagi, ale lekko skrzywiona przez Ogrodowisko ze zdumieniem zauważyłam mnóstwo form kuli z bukszpanów i tujek, co oczywiście musiałam uwiecznić, żeby wam pokazać.
Wczoraj popołudniu wybraliśmy się na spacer po mieście jak wczasowicze, a aparatem w garści. Zawsze lecę tylko na zakupy, nie rozglądam się wokół, tym razem postanowiłam pospacerować.
Ostatni wrześniowy dzień był piekniejszy, niż większość letnich dni, zobaczcie jak morze wyglądało o godzinie 18ej.