...a ja nie zdążyłam się zaszczepić, a robię to co roku Jeszcze jutro możesz być taka "rozbita" to normalna reakcja na szczepionkę po prostu organizm odpowiada
To chyba najbardziej popularne kwiaty, jednak ta ma bardzo dziwne płatki
A widzisz, to pewnie przez te dziwne płatki nie poznałam
Sebku, ja takim ogrodowym analfabetą trochę jestem, ale także pojętnym uczniem, więc może będą ze mnie ludzie
Cieszę się z bukszpana, pewnie kupno nowej kulki tej wielkości nie byłoby dużym wydatkiem, ale fajnie, że uda się go uratować.
Danusiu, sprawdziłam jałowca i jest nieco pobrązowiały na styku, ale nieznacznie. Będę zatem przycinać, ale to dopiero na wiosnę, prawda? A czy mogę go z góry tak dość radykalnie skrócić, czy takie cięcia robi się stopniowo?
Żurawki poznałam w Ogrodowisku.To moje egzemplarze,niektóre zdążyłam już podzielić i cieszę się,że się zaaklimatyzowały i ładnie się rozrastają.
Są już jesienne,wokół pełno spadających bukowych liści.
Nadal przepiękna słoneczna pogoda u mnie a deszczu wciąż brak ,za to zmiana na schodach na jesienną - chryzantemy złociste a miały być białe ale te wytrzymują do minus 1 a żółte do minus 4 tak mnie zapewnił producent i posłuchałem....
Jak przychodzi wrzesień to ja zwalniam obroty i robię tylko to jest niezbędne, a niezbędne jest wsadzenie wszystkich cebul, które wykopałam wiosną
Mnie również zostały do posadzenia cebulki i nic więcej .... problem w tym , że mam ich sporo hehehehe
Dzisiaj się zaszczepiłam przeciwko grypie i czuję się tak jakby połowa mnie miała urlop .....
Madziu.... spoko, przecież nawet gdyby Ci się nadal nie podobało to nic takiego
Każdy tworzy swoje kąty wg własnych upodobań i tego w jakich wnętrzach i "zewnętrzach" czuje sie najlepiej. I każdy ma znaleźć swoją drogę. I dla przykładu mnie np bardzo podobają sie takie ogródki sielskie,łąkowe, bylinowe z rudbekiami, jeżówkami itp, ale u kogoś. Sama wolę iglaki i inne rośliny zimozielone,kwiaty tak - ale z umiarem i ma być porządek No .. taka już jestem