Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Oaza Spokoju Matek:) 14:00, 13 lip 2011

Do góry
Ha zasieki z głogu i berberysu

Danusiu - mój "projekt" już w realizacji - a samotnią będzie moje mini-patio i ławeczka wśród różanek Skromnie, ale zawsze coś
Oaza Spokoju Matek:) 10:18, 13 lip 2011

Do góry
Mi tez się marzy spokój Poszukam odpowiedniego miejsca na tą samotnię Jak pisałam u Gosi urzekło mnie to zdjęcie w gazetce. Regeneracja konieczna
Będziemy się dopingować. Podejrzewam, że najwcześniej to zobaczymy efekty u Goni Tylko u niej projekt zmodyfikowany i uproszczony przez szefową Trzeba się wzorować Najprostsze rozwiązania podobno najlepsze.
Ogród w Tarnowie 07:41, 09 lip 2011

Do góry
Witaj
Takich ogrodów w normalnym świecie nie ma
Szczękę zbieram z podłogi....
Świetny projekt,rośliny,drzewa...wpadłam w zachwyt i już nic więcej nie powiem.
Pozdrawiam Lena
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:18, 08 lip 2011

Do góry
Suuuuuuper projekt
U Kasi w ogrodzie ... 20:29, 08 lip 2011

Do góry
Kasia wozi dzieci na obozy, z obozów, ma imieny tesciowej, robi jakiś projekt z koleżanką, dziś latała jak opętana i robiła jakieś zdjęcia przedmiotów, malowała 6 koleżankom brwi, robiła paznokcie, namawiała Witka, żeby przyszedł do nich, robiła zakupy, jeżdziła w te i nazad itd....
ja nadrabiam, one wie
Prośba o pomysł 20:23, 08 lip 2011

Do góry
Link do kompozycji z iglakami dałam nie żebyś robił rabaty wyspowe, tylko podsuwam gotowe kompozycje co z czym, bo masz już trochę iglaków.
Prosty projekt mi się podoba także, ale Pawła też
Prośba o pomysł 20:03, 08 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Na początek musisz się zdecydować jaką chcesz linię rabat
Prostą?

Jak mi się podoba taka symetria.. rany ah ale u Przemka chyba nie wiem czy się sprawdzi
ze względu na wiele różnych gatunków które już ma, a żeby dobrze się prezentowało najlepiej
zastosować kilka podstawowych.Dziękuje Danusiu za przypomnienie, taki tam projekt...Teraz
kiedy są już wymiary wszystko się inaczej ułoży i pozmienia i raczej nieaktualne heh ale z
pięknego drzewa na samym środku bym nie rezygnował. Warto, zwłaszcza jak się ma miejsce.
Można go czymś ciekawym podsadzić (żurawki,hosty,nawet tojeść rozesłana) i efekt już będzie.
Mam nadzieję że jeszcze ktoś podrzuci pomysły, zawsze lepiej jest coś wybrać jeśli jest szersze
spojrzenie na 'sytuacje'
Oaza Spokoju Matek:) 14:58, 08 lip 2011

Do góry
Ana napisał(a)

Ja tez mam malutko a jednak dużo Dacie radę z małymi ogródkami stworzyć zakątki.

Danusiu - no ja swój tworzę, tylko nie w takiej dużej formie, jutro wkleję nowy projekt - ocenisz??

Dawaj
Prośba o pomysł 14:34, 08 lip 2011

Do góry
Projekt Pawła pozwolę sobie wkleić bo nie zauważyliśmy go wcześniej

Kubusiowo 23:03, 07 lip 2011

Do góry
Pięknie Danusia porobiła zdjęcia , co to za kwiatek 2 fotka chyba czerwono żółty, projekt super) nie ma to jak Danusia, pamiętam Gosi zimowo wiosenne wysiewy, masz Ty nerwy dziewczyno do tego wysiewania) Śliczne kwiatki)
Kubusiowo 21:40, 07 lip 2011

Do góry
Justynka ja cały czas serduchowi mówię, że ma mi takich głupot nie robić Wizyta była naprawdę super

..... wiecie co tak sobie siedzę i patrzę na ten projekt..... i myślę sobie, że człowiek (w sensie ja) głupkowaty jest. Siedzi, wymyśla, cuduje a najpiękniejsze są proste projekty. Bez rozbuchanej ilości gatunków, wymyślnych roslin..... I tego zazdroszczę Danusi. Umięjętności "wyprowadzenia projektu na prostą" No mówię Wam, usiadła, cyk, cyk, "to wywalić", "a po co tu tak cudować" i rabaty jak ta lala spod Jej ręki wyszły

Kubusiowo 21:14, 07 lip 2011

Do góry
Danuś to były rogale marcińskie Dla reszty "pączkarzy" informacja, że pączki były z nadzieniem różanym
Danuś i całe szczęście, że Cię nie złapali ale oni tak są do 12 a potem około 16

Powiem Wam, że dzisiaj nie dość, że projekt dostałam to jeszcze, odrazu co gdzie i jak Danuś dzwoniła i przekazywała informacje na bierząco

Słuchajcie ja fotek nie robiłam bo próbowałam Kube "do pionu" przywołać, co zresztą wychodziło mi z marnym skutkiem Danuś coś cykała na balkonie. Ja się absolutnie dziś do zdjęcia nie nadawałam.

Anula trza się było z Danuśka zabrać

Bogda no działam, działam... Własnie zaraz zamówię sztobry i bukszpany chyba. Narazie nie mam pojęcia jak przewieźć wiśnie dwie szczepione! I dopóki czegos nie wymyślę to lipa

SEbek ...wyglądają i pachnąąąąą
Kubusiowo 20:03, 07 lip 2011

Do góry
Danusiu - a nie myślałaś o założeniu gazety jakiejś - bo według mnie 100 razy lepszy ten Twój projekt od tego co był. Jest fajniej i "spokojniej"

I wiecie co - też czasem się zastanawiam po co te pączki są - jeszcze tak kusząco wyglądające
Mój kawałek raju 19:40, 07 lip 2011

Do góry
Ale masz super owocki - ja tak jesienią pociąłem moją aleję wiśni, że w tym orku tylko kilka owoców mają - a jest ich chyba 10 krzaków

Gosiu - pokaż projekt
Kubusiowo 15:01, 07 lip 2011

Do góry
no super! projekt bomba, czekam teraz na realizację!
Mój kawałek raju 14:01, 07 lip 2011

Do góry
Aniu właśnie Danusia ode mnie wyszła Mam dla Ciebie i kordylinki, i Rh różowego
Danuś jak tajfun - odrazu przerobiła mi projekt rabaty Wstawię fotke u mnie
Prośba o pomysł 23:07, 05 lip 2011

Do góry
Ogród wygląda najlepiej kiedy jest integralną częścią domu i jakby jego wykończeniem. Poszedłbym
na Twoim miejscu w proste linie a nie w zakola. Wyspa jest dobrym pomysłem ale przemyśl dobrze jej
kształt. Dobrze jest wyznaczyć centrum ogrodu wokół którego wszystko będzie się skupiało. Punktem
odniesienia może być np. drzewo Naprawdę zachęcam do sadzenia. Plac jest okazały i piękny okaz
drzewa naprawdę będzie się super prezentował. To są same zalety ładny i przyjemny widok z okna
zamiast na parking, w zimie brak liści i tym samym większa ilość światła w mieszkaniu, latem cień i
ochrona trawnika przed wysychaniem i tak dalej... Poza tym każdy w życiu powinien posadzić swoje
drzewo w ogrodzie więc to akurat dobra okazja

Proponuje Tulipanowca, który szybko rośnie, sadzonki są dostępne na allegro za ok. 30 zł już z
przesyłką. W pierwszym roku tylko zapobiegawczo dobrze jest do zabezpieczyć na zimę. Jesienią
przebarwia się na intensywnie żółty kolor, latem ma oryginalny odcień zielonego oraz dekoracyjne
pomarańczowe kwiaty ponieważ jest to drzewo spokrewnione z magnolią. Może z powodzeniem
być posadzony w samym środku placu. Nie trzeba się bać rozmarów, po 15 latach może uda mu
się dopiero sięgnąć do drugiego piętra budynku. Albo coś z reprezentacyjnych iglaków, które lubisz.

Iglaki z przed tarasu lepiej przekopać pod siatkę tak aby stworzyć z nich gęsty żywopłot. Teraz są
zbyt rzadko posadzone i dużo widać a zależy Ci na prywatności Nie wiem które strony działki
chciałbyś zasłonić. Rzuć okiem na projekt nasadzeń, może jakieś rozwiązanie akurat Ci się
spodoba lub zainspiruje do nowych koncepcji
Ogród Sylwii od początku :) 10:25, 05 lip 2011

Do góry
tyna napisał(a)

Sylwia, idziesz rabatami od tych najbliżej domu, do tych dalej?
gdzie będą te żurawki?
Ps, nie ogarniam Twojego wątku, właściwie, chyba juz nic nie ogarniam na forum

Na razie staram się zrobić rabaty przy domu. Dzisiaj miałam wizytę osoby , która zajmie się tyłami ogrodu tzn. będziemy stawiać wiatę , zaczynamy od fundamentów dlatego , że będzie duża 7m/6m. Potem Panowie zajmą się tarasem przy zejściu z tarasu, czyli przełożenie z górnego tarasu kostki na dolny. Z górnego tarasu powstanie ogród zimowy i mam nadzieję, że w tym roku . Projekt jest w trakcie realizacji. Gdy to wszystko już powstanie, zacznę zakładać system nawadniania a potem zacznę nasadzenia w ogrodzie na tyłach domu. Jest tego trochę do zrobienia. Zobaczymy jak z czasem.
Namówiłam również M , żeby i murki o których wcześniej pisałam zostały wykonanie profesjonalnie. Czekam więc spokojnie na realizację.

No to dużo tych planów....w ogóle nie zdawałam sobie z tego sprawy,
powodzenia

Dziękuję Justyś
Ogród Sylwii od początku :) 10:20, 05 lip 2011

Do góry
Syla napisał(a)

gdzie będą te żurawki?

Na razie staram się zrobić rabaty przy domu. Dzisiaj miałam wizytę osoby , która zajmie się tyłami ogrodu tzn. będziemy stawiać wiatę , zaczynamy od fundamentów dlatego , że będzie duża 7m/6m. Potem Panowie zajmą się tarasem przy zejściu z tarasu, czyli przełożenie z górnego tarasu kostki na dolny. Z górnego tarasu powstanie ogród zimowy i mam nadzieję, że w tym roku . Projekt jest w trakcie realizacji. Gdy to wszystko już powstanie, zacznę zakładać system nawadniania a potem zacznę nasadzenia w ogrodzie na tyłach domu. Jest tego trochę do zrobienia. Zobaczymy jak z czasem.
Namówiłam również M , żeby i murki o których wcześniej pisałam zostały wykonanie profesjonalnie. Czekam więc spokojnie na realizację.

No to dużo tych planów....w ogóle nie zdawałam sobie z tego sprawy,
powodzenia
Ogród Sylwii od początku :) 22:25, 04 lip 2011

Do góry
tyna napisał(a)
gdzie będą te żurawki?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies