Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 21:49, 04 lip 2011

ell napisał(a)
super zakupy - przy Twoich hektarach to i ta ilość zniknie - ale za to efekt murowany. Bardzo podobają mi się te hosty.

Dlatego do małej rabatki do następnej ...... i tak dalej małymi kroczkami, aż się zrobi całość
tyna 21:54, 04 lip 2011

Sylwia, idziesz rabatami od tych najbliżej domu, do tych dalej?
gdzie będą te żurawki?
Ps, nie ogarniam Twojego wątku, właściwie, chyba juz nic nie ogarniam na forum
Syla 22:11, 04 lip 2011

kaisog1 napisał(a)
Sylwia bank rozbiłas??? W Totka wygrałaś? ?? Podzieliłabys się hahahahhaha

Piękne zakupy ale ilość zurawek mnie powaliła

W totka nie wygrałam , na bank skoku nie zrobiłam , natomiast mam kochanego M
Syla 22:16, 04 lip 2011

tyna napisał(a)
gdzie będą te żurawki?

Nie przejmuj się , ja również nie daję rady , żeby każdej osobie zaglądnąć do ogródka.
Myślę , że porą zimową będzie więcej czasu na takie wędrówki.
myszorek 22:22, 04 lip 2011

czesc Łopatowiczko, ale masz zdobycze!!usycham z zazdrości (pójde, wezmę swoją łopatę i będę kopać do bólu, może mi nerwa minie)
Z takimi ilościami, to efekt natychmiastowy masz murowany.Będzie piknie
Syla 22:25, 04 lip 2011

tyna napisał(a)
gdzie będą te żurawki?

Na razie staram się zrobić rabaty przy domu. Dzisiaj miałam wizytę osoby , która zajmie się tyłami ogrodu tzn. będziemy stawiać wiatę , zaczynamy od fundamentów dlatego , że będzie duża 7m/6m. Potem Panowie zajmą się tarasem przy zejściu z tarasu, czyli przełożenie z górnego tarasu kostki na dolny. Z górnego tarasu powstanie ogród zimowy i mam nadzieję, że w tym roku . Projekt jest w trakcie realizacji. Gdy to wszystko już powstanie, zacznę zakładać system nawadniania a potem zacznę nasadzenia w ogrodzie na tyłach domu. Jest tego trochę do zrobienia. Zobaczymy jak z czasem.
Namówiłam również M , żeby i murki o których wcześniej pisałam zostały wykonanie profesjonalnie. Czekam więc spokojnie na realizację.
Syla 22:28, 04 lip 2011

myszorek napisał(a)
czesc Łopatowiczko, ale masz zdobycze!!usycham z zazdrości (pójde, wezmę swoją łopatę i będę kopać do bólu, może mi nerwa minie)
Z takimi ilościami, to efekt natychmiastowy masz murowany.Będzie piknie

Obyś miała rację bo zamierzam posadzić żurawki do okoła świerka Glauca Globosa szczepionego na pniu. Ale nie wiem czy będzie mi odpowiadać. Przymiarki zrobię jak przestanie padać
Sebek 22:38, 04 lip 2011

Syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyylwiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - podziel się tymi cudami !!!
No suuuuper zrobiłaś zakupy, a ilość po prostu ogromna. No ale duży ogród to i dużo roślin.

Jak chcesz to pomogę przy sadzeniu - po odpaleniu kilku sztuk

Trzymam kciuki za wiatę, ogród zimowy i system nawadniania, które mam przeczucie będą w tym roku.

A murki też byś na pewno super sama zrobiła, ale fachowiec na pewno też świetnie zrobi
ana_art 22:42, 04 lip 2011

Sebek napisał(a)
Syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyylwiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - podziel się tymi cudami !!!
No suuuuper zrobiłaś zakupy, a ilość po prostu ogromna. No ale duży ogród to i dużo roślin.

Jak chcesz to pomogę przy sadzeniu - po odpaleniu kilku sztuk

Trzymam kciuki za wiatę, ogród zimowy i system nawadniania, które mam przeczucie będą w tym roku.

A murki też byś na pewno super sama zrobiła, ale fachowiec na pewno też świetnie zrobi

no napewno, tylko ręcznik musisz przy tylku mieć większy
Syla 22:44, 04 lip 2011

Dzięki Seba , ale co fachura to fachura .... będę nad nimi ślęczeć , żeby było dobrze. Ja sobie w tym czasie będę robiła to na co mi siły starcza. Do tej pory po noszeniu kamiorów rehab... nie może mnie złożyć w całość. Dlatego spasuję

A jak kupię dużo roślin to zaproszę Cię do pomocy. Zarobisz sobie na więcej niż kilka sztuk w ramach wakacyjnych atrakcji