a teraz nasz żaglowiec Pogoria w porcie, na rejach dziewczyny składają żagle - to był tzw 'Babski rejs', w którym uczestniczyło 50 kobiet łącznie z kapitanką i tylko 3 mężczyzn : kucharz, mechanik i bosman
widok na port port z fragmentem górującej nad miasteczkiem cytadeli
widok na Pogorię z góry, widać fragm. dawnych fortyfikacji
To był dość krótki pobyt w Bonifacio w porcie przepięknie położonym wśród skalistych brzegów na południu Korsyki - po prostu to była 'przerwa' w trakcie rejsu po Morzu Śródziemnym trójmasztowcem Pogorią.
zbliżamy sie do portu - wreszcie !
[
Te ostatnie u Ani na zdjęciach to chyba 'Purple Sensation' . Świetnie wyglądają posadzone tak
w grupie. Jedynym mankamentem są nie zawsze dobrze wyglądające liście które ma czosnek dlatego
dobre połączenia to np. czosnek z trawami ozdobnymi, między piwoniami. hostami, średnimi bylinami.
Koniecznie trzeba mu zakryć czymś liście o ile na wiosnę są ładne to potem zaczynają zasychać.
Sebastianie, te żurawki nie dla mnie, więc stoją i rosną sobie i o dziwo nie każą się natychmiast wsadzać w grunt. Dość już bezsensownych ruchów poczyniłam.Chyba wskakuję na poziom świadomości ogrodowej +1 w górę(zawsze to już bliżej parteru)), choć nie do końca, bo od wczoraj, kiedy zobaczyłam tooo
to nie mogę się skupić na pracy i tylko myślę o jednej takiej rabacie i o złotym dereniu.
Teraz na zbliżającą się jesień rośliny przybierają przepiękne kolorystycznie szaty. Bardzo lubię robić zdjęcia tym kolorkom, które jeszcze tak niedawno były zupełnie inne.
Przeglądam dzisiejsze zdjęcia i nie jestem gorsza od Tynki... w japońskim ogrodzie Toyoty upolowałam wiewióra Leżałam sobie w ogrodzie na leżaczku mając przegląd coby do Monti pojechać sprawną bryką, a tu wiewiór. Aparacik pod ręką i skok na skały i mam