Sebastianie,Ozdobo Ogrodowiska!
I jego główny filar!
Niech Tobie czas w szkole migusiem trzaska,
a w ogrodzie biegnie powoli!
Dziękuję,że zawsze zaglądasz do mego wątku.....
Basiu,właśnie się zastanawiam,co z tą makaronową......Zostawię mędrkowanie na niedzielę.
Dziś placki ziemniaczane z cukinią.
Szybko,a to najważniejsze.
Właśnie wróciłam z ogrodu.Roboty masa,bo już od nas lato odchodzi,moje rudbekie kończą kwitnienie.Powoli trzeba sprzątać ogród.Dziś PALIŁAM OGNISKO.....
Sebek na początek roku (szkolnego) stuknęło Tobie 500 Gratulacje i ucz się pilnie, ale nie przesadzaj, jedynie w ogródku Zdjęcie nowej anabelki w prezencie
Dziękuję Trawy uwielbiam, najlepsze są takie rosnące w zwartej kępie, nie tworzące rozłogów. Zadowolona jestem z turzyc np. Carex Buchananii, Carex comans 'Bronze form', Carex morowii Ice Dance, Carex ornithopoda ‘Variegata’. W miskantach też są o średnim wzroście. Ciekawe są też kostrzewy, duży wybór kolorystyczny, bardzo ładnie wyglądają z kwitnącymi kłosami.
Polecam fajny sklep internetowy www.trawki.pl . Kupowałam w nim wielokrotnie. Dzisiaj właśnie otrzymałam miskanty Morning Light i kostrzewy April Green. Przedwczoraj wieczorem zamówione, a dzisiaj u mnie
tak wyglądają, miskanty po 9 zł, a kostrzewa 4,50 zł
tak przy okazji, dzisiaj kupiłam w Brico hortensję anabelkę (20 zł)
Pszczółko ja kupiłam u Florini, Phantoma, a to dzisiejsza przesyłka: hibiscus Blue Chiffon i 5 dąbrówek Ajuga tenorii Dixie Chip
rozkwitają następne goryczki
a teraz idę do ogrodu pozbierać maliny, jest ich dużo, trochę obeschło po deszczu, będę potem
Pilne !!! Przeczytałem od dechy do dechy wątek .Mam 3 szt lawendy posadzonej w maju tego roku.
Napiszcie proszę czy to jest ta "dobra" odmiana dla naszych warunków oraz czy mam ściąć je o połowę teraz właśnie ? Czy też jest już za późno i lepiej z cięciem poczekać do wiosny ?
no może w końcu następne datury się rozwiną byłam trochę w ogrodzie, ale oczywiście znowu deszcz mnie wygonił, mam już go dość, u nas na Żuławach to nie jest przyjemnie, zaraz pod każdą nogą 1,5 kg błota
bardzo mi się podobają kwiatuszki mojej nasturcji kanaryjskiej , wyglądają jak motylki teraz juz zawsze postaram się aby u mnie rosła
jeszcze kwitnie calia
lilie
Moja ketmia niestety nie dorasta niektórym przodownicom do korzonków ,ale wszystko przed nią ,mam nadzieję
i moja jedyna gardenia, chyba się zaaklimatyzowała w końcu na dworze ,a tu czas wracać do domu