Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 11:30, 28 paź 2016

Do góry
Sprawdziłam pod linkiem i u siebie te moje zółte to na 100% nawóz strzela charakterystycznie, w środku ma taki zielonkawy proszek. Są matowe, a te turkucia są szkliste. Ale dziękuję - jedno wykluczone. Muszę poobserwować.
Wygooglowałam zdjęcia opuchlaka w dorosłej odsłonie i jako tako nie zauważyłam aby coś takiego u mnie występowało. Wczoraj na parapecie zewnętrznym przy myciu okien znalazłam jednego martwego "chrabąszczkowatego" ale jego pancerz był inny, bardziej kanciasty.

Matko, wszystko mnie swędzi od oglądania tych robali, aż kawa przestała smakować.

ps. Mój syn wcześniej miał też pokój bajkowy, Z Zygzakiem na ścianie, łóżko w kształcie auta, motoryzacyjne szafki - na szczęście wyrósł - jak dla mnie za pstrokato było
Typografia ogrodu 20:42, 27 paź 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
coś na kształt treningu z Chodakowska
plus terapia z psychopata w jednym
Typografia ogrodu 20:41, 27 paź 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Oj u mnie to samo ale ja bym to nazwała "intensywnym" odpoczynkiem
oby na intensywności fizycznej się kończyło to byłoby ok
Typografia ogrodu 20:01, 27 paź 2016

Do góry
coś na kształt treningu z Chodakowska
Typografia ogrodu 19:49, 27 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiesz z naszymi córkami to wakacje są rodzajem bardzo specyficznego wypoczynku...niektórzy zwa go tortury.trudno się na to skusić i jeszcze za to zapłacić

Oj u mnie to samo ale ja bym to nazwała "intensywnym" odpoczynkiem
Na zielonej... trawce :) 19:39, 27 paź 2016

Do góry
U mnie właśnie były te żółte strzelające kuleczki, nic innego nie zauważyłam, pytanie tylko czy dlatego, że nic nie było czy było za małe czy... nie wiedziałam czego szukać no nic poobserwuję, doedykuję się w temacie

Co do kiścieni moje rosną w gaikach brzozowych - daleko od ścieżek - w sensie trudno dostrzec z nich te śliczne białe dzwoneczki i w ogóle liście takie z daleka nieczytelne a zasługują na uwagę myślę aby przesadzić je bliżej "oka"

Pokój trochę taki już dorosły, syn ma 9 lat wyrósł już z zabawek (jeszcze lego jest na topie i nerf) nie chciał typowo dziecięcego
Na zielonej... trawce :) 14:26, 27 paź 2016

Do góry

w części gdzie jest okno dachowe chcę dołożyć fotel (albo jakiś w geometryczne wzory albo żółty) ze stolikiem

Na zielonej... trawce :) 14:15, 27 paź 2016

Do góry
Natomiast co do pokoju syna, nie ma w necie nigdzie - zaraz coś wrzucę.
Na zielonej... trawce :) 14:15, 27 paź 2016

Do góry
Cześć Kaśka dzięki troszkę w nim spędzam czasu

Cebulowych fotek zerknę czy coś się znajdzie, ale wcześniej nie robiłam specjalnie dużo zdjęć.

Co do kiścieni mam odmianę Zeblid - niżej pod linkiem masz wszystkie informacje

http://www.e-katalogroslin.pl/plants/3709,kiscien-scarletta-zeblid_leucothoe-scarletta-zeblid

u mnie nie przemarza

ps. Dzięki za linka zerknę co to siedzi w tych korzeniach czy to nawóz czy jaja. Kurczę trochę zwątpiłam bo pamiętam, że dość sporo tego w jednym części bryły korzeniowej - poczytam.
Na zielonej... trawce :) 23:05, 26 paź 2016

Do góry
Witaj, ogród masz piękny i bardzo zadbany, już się nie mogę doczekać widoku cebulowych u Ciebie! Masz może zdjęcia cebulowych z zeszłego roku?
Zdjęcia z pokoju synka który robiłaś wrzucałaś gdzieś w necie? Ja też sama robiłam mojemu ale już dawno i do kolejnego muszę się szykować więc chętnie obejrzę .
Jeszcze o kiścienie zapytam, jaki masz gatunek i czy u Ciebie nie wymarzają?
AngelikaX napisał(a)
edit

Dziewczyny, chyba jednak to były opuchlaki myślałam że to robale - nic takiego nie zauważylam, były tylko takie kuleczki żółte, ale myślałam że to nawóz. Wygooglowałam i jednak to nie nawóz i co teraz pryskać czymś? Jeśli tak to kiedy? Przestawią się na inne roślinyna tej rabacie? żurawki wiem już że im smakują, a turzyce, rozchodniki, świerki, miskanty?

Te żółte kulki to nawóz! Zerknij tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki?page=15
Ja też myślałam, że znalazłam jaja opuchlaków, też szukałam informacji
Na zielonej... trawce :) 17:40, 26 paź 2016

Do góry
Nim się inspirowałam - przeczytany od desko de deski
Na zielonej... trawce :) 15:14, 26 paź 2016

Do góry
Wątek świeżutki zaledwie kilkudniowy więc późno nie trafiłaś dziękuję za komplementy Ogólnie jestem mega zaskoczona taką ilością pochwał

zapraszam - wpadaj
Lawendowy zawrót głowy 14:21, 26 paź 2016

Do góry
Witam się tym razem też u Ciebie Jolu PIęęęęęęknie masz, siedzę oczarowana - donice gdzieś mi się rzuciły w Obi kupowałaś? albo te są bardzo podobne, w każdym razie śliczne
Na zielonej... trawce :) 14:12, 26 paź 2016

Do góry
AniMa napisał(a)

Teraz już rzadziej jeżdżę w kierunku Leszna, ale po takie kule warto. Na wiosnę będę się uśmiechać

zapraszam
Na zielonej... trawce :) 14:11, 26 paź 2016

Do góry
u mnie tylko takie maleńkie po ogrodzie biegały

Na zielonej... trawce :) 14:08, 26 paź 2016

Do góry

dziękować

Ty z otwartą buzią siedzisz a ja właśnie patrząc co u Ciebie zbieram szczenę z podłogi

podoba mi się wszystko i grafitowy płotek i palenisko, trawy w donicach... donice też i czosnki.... kurcze a już miałam w tym roku nie sadzić z cebulowych

ps. Dynia też boska - malowałaś sama?
Na zielonej... trawce :) 14:08, 26 paź 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Cześć Ania miło że wpadłaś i zapraszam jak najczęściej

mamy podobny gust widocznie
Wykukałam że Twój się tworzy W każdym razie gdybyś potrzebowała namiary na kule ale cisowe to służę namiarem ale to byś musiała być w okolicach Poznania, troszkę daleko od Ciebie cenowo ok np. za te dwie duże zapłaciłam po 80zł, może nie były idealne, trzeba było pokorygować ale teraz wyglądają całkiem całkiem

Teraz już rzadziej jeżdżę w kierunku Leszna, ale po takie kule warto. Na wiosnę będę się uśmiechać
Na zielonej... trawce :) 13:42, 26 paź 2016

Do góry
Cześć Ania miło że wpadłaś i zapraszam jak najczęściej

mamy podobny gust widocznie
Wykukałam że Twój się tworzy W każdym razie gdybyś potrzebowała namiary na kule ale cisowe to służę namiarem ale to byś musiała być w okolicach Poznania, troszkę daleko od Ciebie cenowo ok np. za te dwie duże zapłaciłam po 80zł, może nie były idealne, trzeba było pokorygować ale teraz wyglądają całkiem całkiem

Typografia ogrodu 13:02, 26 paź 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Boskie są Czeka mnie ciekawa lektura

ps. Czym ten piaskowiec czyściliście? Mam na froncie w kostce betonowej element z piaskowca i myślę czym go "odświeżyć"
czyscilismy myjka ciśnieniowa. Ale te duże koryta się wyczyscily a mniejsze nie bardzo.ale to tania iclatwa metoda więc warto sprobowac
Typografia ogrodu 13:01, 26 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Piszesz zapewnie o korycie. ono jest u nas od niedawna. jest z piaskowca. to kamień nie drewno

Boskie są Czeka mnie ciekawa lektura

ps. Czym ten piaskowiec czyściliście? Mam na froncie w kostce betonowej element z piaskowca i myślę czym go "odświeżyć"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies