Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:18, 08 lip 2015

Do góry
U mnie zachód słońca przysłaniają drzewa.Muszę wychodzić za lasek,aby go zobaczyć.ale krok i zalew to też ładny widok .
Śliczną altanka i to zdjątko na tle domku.
Ślicznie tam masz .BRAWO za smak, piękno roślin świetne zdjęcia
Lilie cudne.Coraz ich więcej, i więcej radości, prawda ?
Pod tym drzewem masz kilka hortensji.Czy ona tak kolorowo jest?
Co to za odmian?? Śliczna jest
Mój 4 arowy azyl... 00:45, 08 lip 2015

Do góry
Lilie

Hirutkowy raj:)) 00:00, 08 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale masz już cudnie Krysiu piękne róże ale i lilie cudne o anabelka u ciebie już kwitnie. Moja jeszcze nie
Cieszę się razem z Wami z tego tarasu Nic tylko teraz wpadać na tarasową kawkę

Gosiu zapraszam na kawke
Ogród z łezką II 23:12, 07 lip 2015

Do góry
Śliczne masz lilie te białe najładniejsze chyba.Piegowata (Lankon)też niczego sobie i pewnie wielka jest.Pozdrówka.
Nieforemny ogród na przodzie 22:33, 07 lip 2015

Do góry
Róże, lilie, lawenda i jukka

Chopiny w pełnym słońcu

I rozpaczliwie potrzebujący wody trawnik
Skromny balkonik 21:08, 07 lip 2015

Do góry

Moje ukochane lilie
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:24, 07 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja Ci dam : "nie mam serca do nich" !!! Zarazisz się nimi, zobaczysz. W sierpniu kopiemy

Róża faktycznie zjawiskowa!!! Pachnidełko?

U nas upał do zdechnięcia...już się zastanawiam czy do pracy nie wrócić...zero deszczu!!! Żadnej burzy!!! W Pszczynie też, mam meldunek na bieżąco przecież
Ale tam w wodzie siedzą, ja na fotelu...
Masz Cysię

Co tu pisać? Cysia zawładnęła całym postem. Milaczek- Słodziaczek No i dobrze bo co bym miała napisać, ze lilie pokocham? Przeciez tego nie wiem. Ale zaeksperymentuję- niech Ci będzie.

Oficjalnie mówię" CHcę mieć lilie w ogrodzie" na początek tylko różowe

My mielismy dwie burze ale i tak pustynnie. Hortkom liście spadają u dołu jak na jesień.
Ogród z łezką II 20:18, 07 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ona jest teraz pomarańczowa, zaraz się zmieni na wściekłą czerwień, to Hot Papaya

Lilie są zaraz po różach na mojej ulubionej liście

a czy liliom zdarza sie rozrastac z 1 cebuli ? czy raczej nie ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:33, 07 lip 2015

Do góry
Grembosia
bardzo dziękuję jednak człowiek, jak poogląda inne ogrody, chce i swój upiększać, ale jednak ta nasza różnorodność stylu, pomysłu, najbardziej mnie zachwyca

Joaska
Joasiu, sama się dziwię ilości kwiecia, bo jak wiosna się zaczyna to, tak pustawo, niczego nie widać, a tu nagle latem szał wiem, że parę poprawek trzeba zrobic i nastawiam się głównie teraz na lilie a jesienią na narcyzy i hiacynty
Mathildis
Aniu, hi, hi...jak zdarzy się okazja, to zapraszam, dostaniesz nadwyżki, bo je juz plewię i wywalam
pluskawice ciemne mają bardzo pachnące kwiaty, dosadziłam więcej, do twojego ogrodu one tez pasują, dołożyc do nich tawułki Arendsa, ciut paproci i szał będzietylko nie rosną szybko, dość wymagające są, trzeba czekać
a co do hakone, pewnie tak się skończy, jak mówisz nic nie robię z nimi, tylko jednego jestem pewna, ta trawa lubi wilgoć, wszystko inne doskonale znosimam all gold, i chyba aureolę i albostriata, ta ostatnia najszybciej rośnie
to ona, ślimaki ją wyżarły, była łysa w środku, systematycznie podlewana odżyła

hosty mam olbrzymie, chyba na jesień cos muszę dzielic, ale jak to ruszyć, chyba koparką
Ogródek Niny 17:32, 07 lip 2015

Do góry
byłam dziś zobaczyć co się dzieje na dzielnicy Zaszłam na lodziki z automatu z posypką kolorową i standardowo do ogrodniczego tym razem z zamiarem kupienia podpórek do hortensji i róż. No i znalazłam lilie za grosze Podreptałam jeszcze po coś i po drodze miałam stragan z kwiatami. Też była wyprzedaż. Kupiłam dwie szałwie omączone granatowe i stipę. Jestem szczęśliwa bo trafiło mi się na prawdę za gorsze fajne rośliny upolować
Ogród z łezką II 16:01, 07 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ta pomarańczowa jeżowka śliczna jest..
A lilie...wszystkkie
nie docenialam ich

Ona jest teraz pomarańczowa, zaraz się zmieni na wściekłą czerwień, to Hot Papaya

Lilie są zaraz po różach na mojej ulubionej liście
Ogród z łezką II 15:58, 07 lip 2015

Do góry
Ta pomarańczowa jeżowka śliczna jest..
A lilie...wszystkkie
nie docenialam ich
Skromny balkonik 15:48, 07 lip 2015

Do góry
jona napisał(a)
Ogarniesz Joasiu wszystko i będzie jeszcze piękniej .

Właśnie ogarnęłam,hortki podwiązałam bo wyglądały jak łyse miotły
Łubin i naparstnica ciachnięta (zostały same liście ) lilie też musiałam przywiązać,bo wczoraj trzy razy fruwały po balkonie ale na szczęście nic im się nie stało,no może tylko tyle ,że zakwitły
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:51, 07 lip 2015

Do góry
Lilie też kwitną
Mój mały ogródeczek :) 08:40, 07 lip 2015

Do góry
u mnie teraz lilie królują

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 05:14, 07 lip 2015

Do góry
Olu dzisiaj to ja piję wczesną kawę w Twoim ogrodzie, zachwycam się buszem, trawkami i trawką, lilie obłędne, wychodzić się nie chce, jeszcze chwilę się pogapię
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 06 lip 2015

Do góry
Iwonko to na zdjęciu, które zacytowałaś nietypowo od prawej: ciemne to bodziszek Midnight Reitter kwitnący na fioletowo, kolejny to rozchodznik odmiana Brilliant dorasta do 30-40cm, kolejny to bodziszek Rennarda kwitnie tak sobie, ale ma piękne listki bardzo miłe w dotyku, następna jest turzyca Ice Dance,

dalej jest już żywopłocik bukszpanowy za którym rośnie szałwia Blue Queen, teraz nadająca się już do ścięcia.
Dalej po lewej mam jeszcze za bukszpanem przetacznik Red Fox, który również idealnie nadaje się na obwódkę, zdjęcie mogę zrobić jutro
Jeszcze nie wiem, czy będę w sobotę.

Gosiu wiesz jak to jest jeszcze coś chciałbym sobie dosadzić, ale teraz już tylko cebulowe, dojdą czosnki i lilie, oraz kilka korekt z nasadzeniami, ale to już na jesień bo po ostatnim przesadzaniu przy tych upałach muszę podlewać każdą roślinę z osobna Na szczęście obecnie mam na to czas.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:04, 06 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne róże a te żółte lilie do borda pasują jak dla mnie Pozdrawiam

moze tak, ale mialy byc rozowe bo sa tam jeszcze rozowe roze i bialy powojnik...ten zolty sie tam nie komponuje z tym wszystkim
Ogrodowe przygody 22:59, 06 lip 2015

Do góry
lilie

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:57, 06 lip 2015

Do góry
Cudne róże a te żółte lilie do borda pasują jak dla mnie Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies