Ewo w moim mniemaniu do porządku mi jeszcze troszkę brakuje, tego dotyczącego nasadzeń to jeszcze nie osiągnąłem, a do tego z chwastami i innymi ogrodowymi pielęgnacjami dążę całymi dniami i jestem na dobrej drodze
Jak zapełnia się przestrzeń... hmm to chyba proste

ma się mnóstwo zachcianek i mało miejsca, wtedy się upycha i sadzi nieprzepisowo, ot i tajemnica.
Dziękuje za opinie o ogrodzie, fakt przez ostatnie dwa lata zmienił się prawie całkowicie. Nie ukrywam, że mam inne spojrzenie na ogród i choć ten, który mam nie jest moim wymarzonym bo w głowie siedzi mi troszeczkę inny charakter ogrodu to bardzo lubię to co zmieniłem choć jeszcze troszkę muszę pozmieniać do pełnego zadowolenia. Myślę także, że nie miałbym problemu z założeniem ogrodu całkowicie od nowa bo sprecyzowałem już swoje upodobania i wiedza na temat roślin też się rozrosła
Trawka to turzyca Prairie Fire niestety u mnie kiepsko przezimowała i zostały dwie sztuki na dodatek wyglądają całkiem inaczej niż w zeszłym roku
Reniu liliowiec to Palace Gareden Beauty i pojutrze powinien pokazać jak będzie na prawdę wyglądał, niestety to tegoroczny świeżak i mam dokładnie jedno kłącze, które na dodatek rośnie w doniczce

Mam nadzieję, że szybko się będzie rozrastał
Mateusz ciemna roślina to świecznica Black Negligee, kwiatostany dorastają nawet do 150cm.
Ludwiko lubię moje lilie
Agnieszko(abiko) ja tam specjalnie na żurawki nie dmucham, same rosną. Lubią moją przepuszczalną glebę plus kompost, który im daję przy sadzeniu. Reszta zabiegów to podlewanie aby nie przeschły i co najmniej trzykrotne nawożenie w sezonie
Agnieszko(admete) bardzo mi miło

Liliowce mam nadzieję, że dadzą jeszcze pokaz bo prognozy dają taką nadzieję i zaraz też kilka ładnych pokażę

Kolorowe zestawienia żurawek będą troszkę ograniczone bo mnie drażnią w jednym miejscu, wprowadzają chaos nad którym walczę i tą walkę muszę wygrać, nie wiadomo ile roślin przy tym polegnie
Kasiu ja zawsze do Ciebie zaglądam, ale ostatnio jakoś mniej na ogrodowisko zaglądam bo mam obecnie wstręt do elektroniki, zapewne za tydzień już mi przejdzie. Wieczorami trudno wszystko nadrobić

Ciemna roślina to świecznica.
Paweł tak to świecznica, rośnie u mnie można powiedzieć w półcieniu, ma słońce do 14-15. Ona nie lubi mocnego słońca bo wtedy może od dołu podsychać.
Gosiu mnie też było bardzo miło Cię poznać tym bardziej, że troszkę daleko mieszkamy od siebie, ale dzięki takim okazjom jest możliwość

No i dziękuje