Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Magary Dramaty z Rabaty 17:49, 09 sty 2022

Do góry
Kolejny rok, zapał większy, sensu w nasadzeniach nadal brak

Takie są efekty naoglądania się ładnych obrazków u kogoś, przy jednoczesnym braku pomyślunku u siebie Wydaje mi się, że obsadzając ten fragment działki popełniłam wszystkie możliwe błędy ogrodowe - od kompulsywnych zakupów począwszy na złym doborze roślin kończąc
Magary Dramaty z Rabaty 17:43, 09 sty 2022

Do góry
Później napatrzyłam się na Forum na Wasze ogrody i zaczęłam sadzić. Bez ładu, składu, sensu, ale z wielkim zapałem

Magary Dramaty z Rabaty 17:39, 09 sty 2022

Do góry
A teraz mojej historii ciąg dalszy
Tzw. rabata od drogi.
Tak to wyglądało:

Piękne czasy kiedy nie trzeba było grabić igieł
Zacisze Alicji 17:31, 09 sty 2022

Do góry
U mnie piękna, słoneczna, mroźna i w dalszym ciągu bezśnieżna pogoda.
Pozdrawiam i życzę miłego, spokojnego tygodnia.

Ogród zielonej AniaK 17:13, 09 sty 2022

Do góry
jeszcze letnie wspomnienia
Ogród zielonej AniaK 16:42, 09 sty 2022

Do góry
Czekając na wiosnę postanowiłam wrócić do letnich widoków z mojego ogrodu

W moim małym ogródeczku II 16:25, 09 sty 2022

Do góry
marba napisał(a)
Dorotko, pierniczni takie piękne, że aż szkoda zjadać. A gdzie można zaopatrzyć się w takie szablony do lukrowania?
Wszystkiego pięknego i pysznego w Nowym Roku.
Dziękuję znalazłam na opakowaniu taką wskazówkę-
Ciasteczka z duszą Aneta Górska
no i jak tam weszłam to zamówiłam kolejne rzeczy.
Mówisz, że szkoda zjadać... wnuk wczoraj namawiał mnie żebyśmy upiekli następne, bo te już się kończą. Bardzo lubi pierniki, a ja cieszę się, że mu smakują.

W moim małym ogródeczku II 16:17, 09 sty 2022

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotko, macham noworoczne. Wszystkiego dobrego życzę.
Dom w świątecznej szacie piękny, a pic kaflowy super, marzenie…..
Miło, że trafiłaś do mnie dziękuję za życzenia i nawzajem
Odkąd mamy co. nie paliliśmy w piecu kaflowym, tylko sobie stoi w pokoju jako wspomnienie. Wnuki są zaintrygowane zastawionymi drzwiczkami do pieca.

Sałatka pokrzywowa 16:16, 09 sty 2022

Do góry
Dziś po raz pierwszy w życiu widziałam sikorkę czubatkę, niestety nie udało mi się zrobić jej ostrego zdjęcia.
Udało się za to sfotografować tych dwóch statycznych gości W sumie było ich pięciu, odczekali, aż mniejsze ptaszki zrzucą trochę jadła na trawnik, wtedy ruszyli do wydziobywania.

Sałatka pokrzywowa 16:13, 09 sty 2022

Do góry
Pomału żegnamy się z choinką, tzn. zjadamy zjadamy wszystko, co jadalne fotka na pamiątkę

Ciemierniki już tuż, tuż

Zimowe wysiewy, bardzo jestem ich ciekawa

W moim małym ogródeczku II 16:12, 09 sty 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Pierniczki pierwsza klasa. Ja dwa lata temu się naoglądałam na fejsie na jakiejś grupie kobitki wystawiały fotki z pierniczkami i też takie dzieła sztuki, kupiłam tylki wg zaleceń ale co Ty, nie szło mi zupełnie Dobrze, że mój synek nie lubi lukrowanych bo za słodkie i robimy same pierniczki
Dziękuję za pochwałę pierniczków Do lukrowania tylką, do lepienia domków, do wypełnień i do szablonów potrzebna jest inna konsystencja lukru i to w tym tkwi problem. Tam nawet czas użycia miksera liczy się w sekundach. Ja robię to od kilku lat i tak co rok złoszczę się sama na siebie, że coś mi nie wychodzi. Ja uczyłam się oglądając filmiki na youtube.

Zdjęcia z grudnia

Sezon 2017 u Hanusi 15:59, 09 sty 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Wspomnieniowo:catleya

Też mi się bardzo podoba, śliczna jest ma bardzo ładny kolor
Ogród prawie wymarzony … 15:38, 09 sty 2022

Do góry
Martka przełom stycznia i lutego to czas dla wrzośców . U mnie w stanie kwitnienia pozostają bardzo długo praktycznie jeszcze w maju są w rozkwicie .

Co do łączenia róża - hortensja - lawenda to pierwszy raz mam taki zestaw chociaż lawenda i hortensje już mam posadzone koło siebie i doskonale się dogadują pomimo różnych upodobań co do wilgoci. . Zobaczę - jak mi się nie spodoba - rozsadzę.

Tu wrzośce pod koniec kwietnia

Ogród Małej Mi 2017 14:16, 09 sty 2022

Do góry
U mnie nic ciekawego nie ma, ale zajrzałam i dziękuję za życzenia. Wam tęz samych udanych dni ogrodowych i nie tylko.
Mój dzisiejszy gość

Sezon 2017 u Hanusi 14:12, 09 sty 2022

Do góry
Ze spacją czy bez czytam i dziękuję za życzenia . Odwzajemniam i dużo zdrówka życzę. Mi brakuje czasu na życie normalne, ale co zrobić, byle zdrowie było to może sie coś uładzi pozytywnie i dobrze.. Sama w to nie wierzę, ale co mi zostaje.

Mój dzisiejszy gość

Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:11, 09 sty 2022

Do góry
Pierwszy śnieg w tym roku

Futra zadowolone

W ogródku Martki 14:05, 09 sty 2022

Do góry
Martka miskant ML kwitnie- przynajmnie u mnie . Corocznie ma kwiatostany. Znajdę zdjęcie to wstawię u siebie.

Pozwolę sobie wstawić zdję u Ciebie. Zawsze miał efektowniejsze piórka - w tym sezonie lekko schowane.

W ogródku Martki 14:01, 09 sty 2022

Do góry
Tymczasem w ogrodzie królują sikory i wróble. Niskie temperatury zapewniają im tu pożywienie, mi widoki. Posiłek mojej własnej produkcji niestety przegrywa konkurencję z kulkami z Lidla! (patrz kulka u góry), kulka u dołu zrobiona przeze mnie ma mniej amatorów, w pojemniczki wrzuciłam na zachętę dodatkowo trochę ziaren, bo tu zainteresowanie zerowe.

Po co było przetapiać słoninę? Dreptać do kuchni, mieszać, wlewać... kiedy w zamian tylko wzgarda... Foch na sikorki!

Niech no jeszcze ścisną mrozy!

A tu ostatni dzień z takim widokiem. Plandeka pod śniegiem. Jutro będzie się działo. Ktoś i coś wejdzie w paradę sikorkom. I to mnie martwi. Czy jestem normalna? Martwi mnie jeszcze stan trawnika po tym montażu.

Ogrodnik nigdy nie jest zadowolony do końca. Nawet jak mu wymarzoną oranżerię montują, to znajdzie inne powody do narzekania....
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 13:51, 09 sty 2022

Do góry
Witam, chciałbym prosić o pomoc z rozpoznaniu drzewa przedstawionego na zdjęciu.

Pozdrawiam
Ogród prawie wymarzony … 13:25, 09 sty 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Justyna wrzośce są niezawodne, moje też ruszyły. U Ciebie jeszcze dużo śniegu ładne widoczki

Napisz proszę jaka to odmiana lawendy, nie wiedziałam, że można tak wcześnie ciąć

Aneta jak co roku tnę lawendę tuż po Nowym Roku albo w Nowy Rok czyli 1-go stycznia
Z gatunków lawend, które posiadam znam Grosso i Hidcote. Ta, o której pisałam wyżej- niestety nie znam jej nazwy.
Wygląda tak-tu w towarzystwie mojego Saszy Zdjęcie sprzed dwóch lat.. W zeszłym sezonie bardzo przybrała na swojej obiętości i pięknie się rozrosła...

mg]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies