Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - Ogród na Zagórzu 17:11, 10 sty 2022

Do góry
Rabata 3

Rabata 4

Wizytówka - Ogród na Zagórzu 16:58, 10 sty 2022

Do góry
I jeszcze porównania - przed i po
Te wszystkie zmiany są dzięki Danusi i jej Ogrodowisku .

Front domu

Rabata 2

Ogród prawie wymarzony … 16:43, 10 sty 2022

Do góry
Joann napisał(a)
Piękne zimowe obrazki u Ciebie! Oglądam Twój ogród i zachwycam się nim. Chyba skuszę się na to proso, bo u Ciebie wygląda świetnie. Nie wiem tylko, gdzie je wcisnę

Gdzieś wciśniesz Na pewno Ja u Ciebie cały czas podziwiam ten gabionowy murek -Boski
Powiem Tobie ,że te proso to było jedne z moich pierwszych traw i jestem z niego bardzo zadowolona. Rośnie zwarte, nie rozchodzi się na boki-mam jeszcze Heavy Metal ale nie lubię go zbytnio bo jest dla mnie za niebieskie.
Te w pasie przy tarasie rośnie od samego początku w tym miejscu-już siedem lat temu był plan tarasu i proso miało być tam docelowe.
Najfajniej przezentuje się w szpalerze minimum 3 sztuki -wtedy jest efekt. Miałam je kiedyś posadzone przy ścianie -pod córki pokojem. Tez się ładnie prezentowało , ale powstała donica i już go tam nie posadziłam.
Tu zdjęcie sprzed pięciu lat- teraz patrzę jak zmienił się mój ogród

A tu rabata z rozplenicami i mieczykami-chyba wrócę do tego zestawu . Aktualnie w
miejscu mieczyków posadziłam piwonie ale w zeszłym roku nie zakwitły...

Tu proso aktualnie
Fotka z dziś .

W ogródku Martki 16:41, 10 sty 2022

Do góry
Dziś był dzień Przed świtem, z mokrą głową biegałam w ciemnościach z ekipą monterską ustalać posadowienie i inne kwestyjki. Nie ich wina, że już działa tunel na Ursynowie i przyjechało się za szybko Ze względu na spadek terenu trzeba będzie dokonać pewnych "korekt" nawierzchni (może się na zdjęciach nawet wydawać, że jest "krzywo"). Prace brukarskie wejdą dopiero za jakiś czas, jak znajdę ekipę, jednak sama oranżeria już jest. O 1,5 miesiąca wcześniej niż wyznaczony termin To dopiero zaskoczenie! Profile sprawiają wrażenie bardzo solidnych, szyby także, jest to szkło hartowane, więc bezpieczne. Bardzo sprawna ekipa monterska, doskonale zorganizowana, ze wszystkimi sprzętami, tempo prac błyskawiczne. To co, obdzwaniam teraz znajomych budujących się i szukam brukarzy...

W ogródku Martki 16:21, 10 sty 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Niestety, sikorki dziś niepocieszone. Przyjechała! O 6.45 Prace wciąż trwają, ale jakiś rąbek musi być uchylony Uprzejmie informuję, że otomany jeszcze nie mam, z naciskiem na jeszcze

O ja pierdziu!
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:12, 10 sty 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Sylwia plany super!

Wolalabym szklarnie, prawdziwa, z szybkami, ale nie zaplace 8 tys za toto... I tak 2100 za tunel to niemalo, to beda drogie pomidory buahaha ale mam nadzieje pare lat postoi bez problemu...

Pozdrawiam Was!

Widok z okna teraz:

Karola, a nie myślałaś o metalowych obłąkach wbitych w ziemię i naciągnięciu na nie folii tunelowej? Bo to wygląda prawie identycznie, a sporo taniej wychodzi.... podpowiadam tylko bo wtedy jest to konstrukcja mobilna można przebijać do woli, samemu sobie długość regulować, rozłożyć też łatwo...rolnicy u nas dwa trzy razy w sezonie nieraz całe pola tuneli przestawiają. Wysokość zależy od obłąków może być wysokości człowieka, niższa lub wyższa wg potrzeb.
Nelumbo - lotos 16:11, 10 sty 2022

Do góry
I w tym roku kwitły u mnie.

W ogródku Martki 15:53, 10 sty 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przyjechała?

Niestety, sikorki dziś niepocieszone. Przyjechała! O 6.45 Prace wciąż trwają, ale jakiś rąbek musi być uchylony Uprzejmie informuję, że otomany jeszcze nie mam, z naciskiem na jeszcze
W ogródku Martki 15:34, 10 sty 2022

Do góry
Ewo,
jeśli wierzyć opisom, to powinna być "cenna ze względu na zwarty pokrój i długie kwitnienie". A wyglądać powinna tak:

Ciekawa jestem, jak rzeczywistość podejdzie do moich eksperymentów z nasionami

Wysiewalności patagońskiej jestem w pełni świadoma, ale tak mi się podoba, że na jednej rabacie pozwolę jej na wszystko. I zobaczymy, czy nie zmienię zdania
Jeżówkowe-Love 13:36, 10 sty 2022

Do góry
Środkowa część to głównie trawy , rdesty po obu stronach , rudbekie ..są też rozplenice ale chyba wylecą bo wielkoludy porosły.. są też rutewki ..
Jeżówkowe-Love 13:27, 10 sty 2022

Do góry
Sylwia
Po jednej stronie przy schodkach posadziłam jako (opaskę) Kocimiętki niżej bodziszki Rozanne , drugi plan jeżówki ..w dolnej środkowej części jako najważniejszy punkt Twój sadziec jest też jabłoń Royalty z tym że narazie maluch
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:57, 10 sty 2022

Do góry
W samego Sylwestra Emuś skosił łąkę

w tej chwili to jedyne miejsce w ogrodzie gotowe do wiosny
choiny kanadyjskie się przyjęły i nawet prócz jednej fajny zielony kolor mają

jedna jest żółtawa, ale ma najgorsze stanowisko na samej glinie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:50, 10 sty 2022

Do góry
Leoś buszuje po ogrodzie i uczy się na długiej 5 metrowej smyczy nie biegać po rabatach, teraz dobry czas bo jak coś połamie to wiosną odrośnie

spora dawka ruchu i zmiana diety poskutkowały odzyskaniem formy i sylwetki

teraz jeszcze tylko wiosną futro niech odrośnie na pośladkach, brzuchu i ogonie i pokaże swój prawdziwy wygląd

wydaje się być szczęśliwy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:39, 10 sty 2022

Do góry
kaczuchy jak duży mróz to siedzą i grzeją łapki pod brzuchami

a mrozi znowu solidnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:33, 10 sty 2022

Do góry
A jajeczka maleńkie

z takiego po ok 2 tygodniach kluje się młode i po kolejnych dwóch już jest wielkości dorosłego ptaszka( orientacyjnie podaję te terminy bo nie liczyłam co do dnia , ale tak mniej więcej)

papugom dłużej schodzi z wysiadywaniem i wychowywaniem młodych.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:29, 10 sty 2022

Do góry
a tu już mamunia z kolejnym dzieckiem

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:27, 10 sty 2022

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:26, 10 sty 2022

Do góry
Rok temu startowaliśmy z budową woliery...
Sprawdziła się i nawet nasz szalony pomysł na połączenie różnych gatunków też się sprawdził o dziwo...
młode z pierwszych lęgów zmieniają kolory

oj swędzą te rosnące piórka
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:21, 10 sty 2022

Do góry
Więc w całym ogrodzie niby zwykłe rośliny a gdzieniegdzie egzotyk rośnie

Ogród... 11:42, 10 sty 2022

Do góry
A teraz ponownie u mnie zimowe klimaty, śnieżnie i mroźnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies