Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 13:09, 11 sty 2022

Do góry
Wcześniej

A dziś przymraża ....

Ogród bez reguł 10:19, 11 sty 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Och jak brakowało tych księżycowych zdjęć!
Śliczne te pingwinki!
Voila

Pingwinki powstały dość spontanicznie, gdy okazało się, że mała Nina dostanie mało prezentów. A wiadomo, że ilość prezentów pod choinką powinna być (w pewnym wieku ) odwrotnie proporcjonalna do wieku. Później ma być odwrotnie - wprost proporcjonalnie
Pilnie ćwiczę
Jeżówkowe-Love 09:29, 11 sty 2022

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Okrągły trawnik z drzewem owocowym, otoczony kwiatową rabatą to jest mój archetyp ogrodu, do którego podświadomie dążę, serio I zdaje się nie spocznę, dopóki tego nie uzyskam. Mi się ten projekt od razu podobał.
Magary Dramaty z Rabaty 00:33, 11 sty 2022

Do góry
Mary - "nakryj trawę tekturą i poproś kota, żeby przytrzymał" - może trzeba to opatentować? Tylko trzeba mieć tłustego kota, mój kryteria spełnia Otworki w kompostowniku robione specjalnie kupioną otwornicą - jak powiem Małżonkowi, że Ktoś na forum zauważył, że są równiutkie to On jutro albo pęknie z dumy albo swój własny wątek założy Kociaka z konewki nie ma, dostała nowy dom, razem z siostrą diablicą Poszły do ludzi, którzy mają jakąś rybią farmę albo coś takiego i obie królewny kawior pożerają na śniadanie

Wiklasiu - Tyś sokole oko Że ceramikę dostrzegłaś To dzieła moje własne więc tym bardziej mi miło Dział Techniczny już zaspokojony, więcej Mu forumowych pochwał nie przekazuję bo pycha go zeżre i do roboty będzie niechętny Część kociaków poszła w dobre ręce, część pewnie w lisie brzuchy bo nagle zniknęły a część rządzi w drugiej wsi - no takie to koleje kocich losów. Że wiosna już niedługo - wierzę

Runianka - analogowi ludzie też są potrzebni A domek dla owadów się w tamtym miejscu nie sprawdził - znaczy sprawdził, jako MacDrive dla dzięcioła, ale to chyba nie o to chodziło

Sezon 2017 u Hanusi 22:56, 10 sty 2022

Do góry
Coś-Miłego_na_druga_dekadę_stycznia!
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:37, 10 sty 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
Tarasowa - cudowna rabata, na którą w sezonie napatrzeć się nie mogę siedząc na tarasie, zmienia się co roku na początku pustawo, a później napchane po brzegi

Tutaj to się tak super preriowo zrobiło
W ogródku Martki 22:10, 10 sty 2022

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za miłe wpisy, cieszę się, że oranżeria Wam się spodobała (tzn. jej górna część, dolnej jeszcze nie ma). Szyby są jednowarstwowe, ogrzewanie jest planowane: koza! Ale najpierw musi być posadzka, aby można było posadowić kozę i wyprowadzić precyzyjnie komin. (sąsiedzie, jeśli to czytasz, proszę miej litość, nie będę palić w "kominku" zbyt często). Kostka klinkierowa Danusi jest magiczna, jednak ja zostanę przy granitowych płytach/kostkach, by nawiązać do tego, co już w ogrodzie jest. Naprawdę ta ekipa była z innej planety, w jeden dzień zrobili pracę za dwie, nie straszny im był mróz, śnieg, nic to, że padł akumulator w aucie oraz że zaczynali i kończyli w ciemnościach Nie sądziłam, że tak w ogóle da się
Nie chciałam przydomowego ogrodu zimowego, chciałam coś, co będzie stało blisko rabat. Chciałam trochę przedłużyć lato, bo przecież wczesna wiosna i jesień są piękne niczym lato, tylko chłodne bywają W oranżerii nie będzie upraw w ziemi, tylko w donicach. Wiosna to wiadomo - do pikowania i pędzenia, lato będzie raczej zbyt gorące, może cytryna wytrzyma, więcej egzotyków nie planuję. Najbardziej liczę jednak na oranżerię jako na miejsce do spotkań rodzinno-przyjacielskich, do poczytywania i pracy w chłodniejsze dni, do podziwiania ptactwa. Dokoła będzie trochę róż, ale też opaska z kostki, na taki praktyczny aspekt zwróciła moją uwagę Magleska.
Jednak... pewnie przyjdzie czas mycia szyb, może nawet któraś z nich pęknie i będę długo czekała na wymianę, a może życie pochłonie mnie tak, że oranżeria będzie świeciła miesiącami pustkami? Każda nowa rzecz w otoczeniu cieszy, resztę weryfikuje czas. Na razie trzeba dokończyć prace i cóż ... cieszyć się! To był dzień pełen emocji... Dziękuję, że chciałyście je ze mną podzielić! Dobranoc!

Edit: otomana to pomysł Hani Gruszki znanej z "omiatania", jej alternatywa dla mojego pomysłu wprowadzenia się do oranżerii z matą treningową  Przyznaję, obecnie otomana / szezlong wygrywają 

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 20:52, 10 sty 2022

Do góry
zawitka napisał(a)
09 01 2022 --- nareszcie słoneczko nie było go długo ale i mrożno -5 na dworze.

Za jakieś 2 godziny czas wybrać się na kije bo się człowiek zasiedzi .

Wczoraj kupiłam nasiona , nawozy ----no i się zaczęło .Jutro wysieję zeniszek zeby wcześniej zakwitł.10 01 2022.

Ja dopiero do koszyka wrzucam nasionka, jak będzie czas by wysiać to klepnę zakup, a jak nie to nie trudno, nie wiem jak będzie z czasem w tym roku
Mirkowy ogród (początki) 20:50, 10 sty 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Wczoraj pan nam przywiózł drewno do komina i w gratisie dostałam takie puste pnie.
Pan mówi zrobię se pani kwietnik
Ustawiłam jak u Sylwi i zrobię w nich schronienie dla zwierzaków.
Mam jeszcze 6 takich do ustawienia w innym miejscu.

Fajne Dla bezpieczeństwa możesz je skręcić jeden do drugiego, my tak zrobiliśmy bo nam raz wichura porozrzucała. Ja zimą sypię do nich ziarno ptakom jak do karmników
Moje ogrodowe wzloty i upadki 20:38, 10 sty 2022

Do góry
Moje ogrodowe wzloty i upadki 20:35, 10 sty 2022

Do góry
Moje ogrodowe wzloty i upadki 20:35, 10 sty 2022

Do góry
W ogródku emerytki 20:17, 10 sty 2022

Do góry
Tu szachownica z rabatą trójkątną.

A tak było, czerwony wrak zniknął bezpowrotnie

Zrobiłam rabatę baliową
Tak było

Tak jest

Cdn
W ogródku emerytki 20:09, 10 sty 2022

Do góry
Największe zmiany są na podwórku
W 2020 przybyło 5 zbiorników na deszczówkę /jeden był wcześniej/

I powstała woliera dla kotów

I szachownica
Ranczo Edy 20:00, 10 sty 2022

Do góry
agatanowa napisał(a)
Eda, samowolnie przejrzałam sobie Twój wątek, masz bardzo ładne rośliny i chyba rękę. Nawet pod drzewami Ci bujnie rośnie
Niektóre zdjęcia/rośliny (ach te orliki!) mnie wyjątkowo zachwyciły, a ostatnie zdjęcie w szczególności :

Pozdrawiam serdecznie
W ogródku emerytki 19:39, 10 sty 2022

Do góry
2018
2021

2018

2021

2021
Tu zmieniony daszek na altance
Ogród z uśmiechem 19:23, 10 sty 2022

Do góry
Ogród z uśmiechem 19:14, 10 sty 2022

Do góry
Ale je lubię

Magary Dramaty z Rabaty 19:00, 10 sty 2022

Do góry
Super, że w końcu wątek powstał. W pięknym miejscu mieszkasz. Ogród powstaje piękny.

Magara napisał(a)
Pomocnica jest fanką Charlesa Dowdinga i no dig

Metoda no dig - najkryj trawę tekturą i poproś kota, żeby przytrzymał.

Magara napisał(a)
I kompostownik !!!

Piękny. Te równiutkie otworki. Wow!

Magara napisał(a)

Mam nadzieję, że ten kociak został. Wyjątkowy wybór miejsca.
Ogród z uśmiechem 18:52, 10 sty 2022

Do góry
Wiosną zaplanowałam wysadzanie i dzielenie miscantów. Jestem baaardzo ciekawa czy zdołam zrobić to sama czy też będę zmuszona prosić eMa o pomoc. On zrobi to nawet chętnie ale "przy okazji" zdepcze kilka bylin, połamie kilka krzaczkówno bo: "kto tak sadzi, że nie widać)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies