Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 07:34, 21 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj, Iwonko. Rozbawiłaś mnie, banana miałam długo na buzi po tym, co przeczytałam. Krótko i na temat
Dziękuję.

Kamienny ogród patykiem malowany 07:27, 21 cze 2016

Do góry
Przyszłam przywitaf się z rana. U ciebie nawet trawy pod drzewami ślicznie wyglądają
Ogródek Iwony II 23:31, 20 cze 2016

Do góry
Renia, kupowałam nasionka rok temu i siałam. I rok temu był niemal biały, kiepsko się wybarwiał, bałąm się, ze to będzie na wzór tego polnego. W tym roku najpierw zaczynał kwitnąć blado-kremowo, a jak się rozwijał, coraz ładniejszy róż. Podoba mi się. Miał być czerwony, ale nie jest
Ogródek Iwony II 23:24, 20 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dziewczyny, dzięki
Mój krwawnik przy różach coraz bardziej mnie zachwyca. Róże przy nim są młodziutkie, mniejsze,ale mam nadzieję, ze za rok się to zmieni :

Jaka to odmiana krwawnika?
Ogródek Iwony II 23:19, 20 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Iwonko
A ja sie przeraziłam jak zobaczyłam jak podzielily się moje tulipany!!! Z jednej cebulki nawet 4,5 sztuk mam!!!!!! Czy z takich cebulek w ogóle coś wyrośnie a najważniejsze zakwitnie?

Moje białe też sie tak podzieliły. Nie wiem, czy coś będzie. To zależy od odmiany. Białych rok temu nie miałam, więc nie wiem. Natomiast jesienią oddzielałam te malutkie cebulki i sadziłam osobno. I z jednej odmiany pomarańczowych (prinses irene) z tych malutkich cebul były tulipany, a z różowych bez nazwy nie było, tylko same liście...
Ogródek Iwony II 23:16, 20 cze 2016

Do góry
I jeszcze moja stipa. Ładnie przybiera na masie w ziemi. Chciałam jedną przesadzić, to kiepsko, ma bardzo mocno rozbudowany system korzeniowy:

Ogródek Iwony II 23:13, 20 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Magda, to koszyczek będzie dobry na mieszankę.

U GÓR Anny wiosną czytałam o żłobku i przedszkolu tulipanowym. Ania twierdzi, że tulipanki w żłobku 0 te najmniejsze przybierają na masie, mają jeden listek i nie kwitną. potem ma większe, którym zdarza się kwitnięcie.

Ja w tym roku przekonałam się, że niektóre odmiany tulipanów ładnie się mnożą i dzielą. I kwitną co roku. Dlatego też juz wiem, zeza rok będę miała więcej tych samych tulipanków
tulipan salmon van eijk i tulipan prinses irene to takie pewniaki.

Iwonko
A ja sie przeraziłam jak zobaczyłam jak podzielily się moje tulipany!!! Z jednej cebulki nawet 4,5 sztuk mam!!!!!! Czy z takich cebulek w ogóle coś wyrośnie a najważniejsze zakwitnie?
Ogródek Iwony II 23:03, 20 cze 2016

Do góry
Olu, w sprawie ciurkadełka jutro pomierzę. Dziś wróciłam późno ...
Ogródek Iwony II 23:02, 20 cze 2016

Do góry
babka napisał(a)
New Dawn urocza a Twój ogród juz bardzo dojrzały sie zrobił i całość bardzo spójna. Pamiętam fotki z przed rewolucji i dokładnie teraz widać ile pracy włożyliście. Obecny stan jest bardziej niż zadowalający prawda ?

Olu, to jeszcze nie jest to, co chciałabym osiągnąć. Małe rabatki, powinny mieć mniej kolorów, bardziej jednolicie, a czasami wybuchają niespodziewanie kolory, jak z innej bajki.
Musze nad tym popracować. Na razie obserwuję rośliny, w miarę pogody będą rotacje kolorystyczne.
Np. te żurawki

fajnie by wyglądały jako obwódka na rabacie z herbacianymi różami i z szałwią tutaj:

Zaczyna tu kwitnąć Ashram:

Znajdzie tu miejscówkę nowa Westerland:

Abraham Derby - liczyłąm, że z morelowym odcieniem będzie tu też pasować...:

Czekam jeszcze na Summer Song.

Gailardia dopełnia koloru:

Ogródek Iwony II 22:45, 20 cze 2016

Do góry
Laguna dla Mirelki:

Wiosenna świeżynka:

Ogródek Iwony II 22:45, 20 cze 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Iwonko ogród o poranku bajka po prostu

kasja83 napisał(a)
Iwonka cudnie jest!!!Róże wymiatają!!

Dziewczyny, dzięki
Mój krwawnik przy różach coraz bardziej mnie zachwyca. Róże przy nim są młodziutkie, mniejsze,ale mam nadzieję, ze za rok się to zmieni :

Ogródek Iwony II 22:30, 20 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Ławeczka w ogrodzie z widokiem na przeciwną stronę ogrodu co widok z tarasu to jest super rozwiązanie w każdym ogrodzie. Gdzieś u siebie tak chcę, ale nie wiem gdzie i kiedy. Fajnie tak posiedzieć u Ciebie...

Beatko, trzymam kciuki, byś wymyśliła. Na razei pod ławeczką tektura leży, by zielsko się rozmyśliło i tak nie rosło szybko. Chcę niską kocimiętkę pod ławeczką, jak u Ewy bacowej. Albo żwirek. Jeszcze nei zdecydowałam

Ogródek Iwony II 22:23, 20 cze 2016

Do góry
iwonia8 napisał(a)
Ja pierdziu, cuuuudownie masz

Witaj, Iwonko. Rozbawiłaś mnie, banana miałam długo na buzi po tym, co przeczytałam. Krótko i na temat
Dziękuję.

Lawenda zaczyna kwitnąć, już niebieskawo się wybarwia

I Graham Thomas zaczyna

Mam dwa rodzaje lawendy. Kolory właściwe na zdjęciach. Różnią się
Ogródek Iwony II 22:15, 20 cze 2016

Do góry
Aaaaaaaaaaa, zapomniałam, ze bukszpany muszę jeszcze w międzyczasie pociąć. Może jutro choć dwa potnę
Bo tych poczochranych już wstyd pokazywać

Ale za chwilę jeżówki tu będą kwitły, a wtedy bzyczki przylecą i motylki
Ogródek Iwony II 22:05, 20 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Iwonko, Ty na ławeczce? Rozumiem, że czekasz na chwile wytchnienia od "rozkoszy naszej szkolnej"? Pięknie masz i jak znajdujesz czas na sprzątanie Ja próbowałam dzisiaj strzyc bukszpany - oj, trudne to zadanie

Jolu, na ławeczce siedziałam przez weekend, jak moje latorośle zjechały do domu, zapowiedziały, że "robimy grilla" ...
Czekam na koniec tygodnia, bo choć to już winish, to i tak mam więcej psychicznego luzu, jak przez ostatnie dni:
Wycieczka do Warszawy z młodzieżą, nadmieniam, że baaaaaaaaaardzo podobało mi się w Centrum Nauki Kopernik, potem RP klasyfikacyjna, potem weekend z rodzinką, a jak dzieci pojechały, zjawili się następni goście, pomiędzy gośćmi przygotowywałam na dziś imprezę z koleżanką (wisiałyśmy na telefonach i necie i na czym się dało) - 12 stanowisk interaktywnych nauka przez zabawę (m.in. gaszenie świecy za pomocą przelewania CO2 ). Jak już o 14.00 uporałyśmy się ze wszystkim, to na 16.00 lecialam na dyskotekę młodych

A teraz siedzę na O i nie myślę już o pracy ... do jutra. Jutro świadectwa i arkusze mnie czekają I taki maraton do piątku
Potem się pakuję i jadę z e-M na południe Polski
Ogródek Iwony II 21:54, 20 cze 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Skoro znów siedzę na ławeczce, to przy okazji poinformuję Cię, że na swoim wątku na str. 205 zamieściłam fotkę róży specjalnie dla Ciebie...

Elisa, widziałam ją, jak dziś na dyskotece słuchałam przez 3 godzinny nieustannie bicia basów, aż ogłuchłam. Umilałam sobie czas przeglądając telefon i udawałam, ze pilnuję młodocianych, a że byli grzeczni i się pięknie bawili, to nie podpadło nic, a nic...
A wracając do róży, zobacz, czy nie jest podobna do Mojej ND. Właśnie wstawiłam fotki porównawcze.
Ogródek Iwony II 21:51, 20 cze 2016

Do góry
Druga New Dawn:

Ogródek Iwony II 21:51, 20 cze 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
piekny ogrod od linijki jak zaczynam lubic najbardziej. No i oczywiscie fantastyczny spektakl rozany zaczyna sie u Ciebie

Beatko, od kilku dni zachwyca mnie New Dawn. U mnie trzeci sezon i jest cudna:}
Zachwyca zaraz przy wejściu.Jednak myślę o jej wysadzeniu w inne miejsce, bo będzie jeszcze większa. Tu się nie zmieści za kilka lat...:

Ogródek Iwony II 21:21, 20 cze 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ilekroć rozsiadam się na ławeczce w Twoim ogrodzie, tylekroć zachwycam się jego urodą...Zawsze jest coś do podziwiania, czego nie zauważyłam poprzednim razem...Pięknie Iwonko macie w tym swoim raju...

Bardzo to miłe.
Nie miałam czasu ostatnio odpisać, ale w sobotę tak ładnie świeciło słoneczko, zatem zapraszam znowu na ławeczkę:

Ogródek Iwony II 21:03, 20 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Różyczki pięknie kwitną o kocimiętce poczytałam ja mam taka bardziej płożącą muszę poszukać takiej wyższej jak w opisie

Macham deszczowo u Ciebie też ??

Deszczyk dziś leciutko padał, za to w piątek było oberwanie chmury. Woda zalała mi zbiornik z gniazdkiem od ciurkadełka. Na szczęście przepalił się tylko wyłącznik czasowy, a pompka jest cała.
Ale muszę się zastanowić, jak w przyszłości uniknąć zalania. Zamknięty pojemnik i opatulenie w folię nic nie dało przy takiej ulewie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies