Czy to oznaki jesieni, czy jakiejś choroby? Tak wyglądają moje trzy derenie posadzone na rabacie. Reszta w innej części ogrodu jest ładna. Nic się z nimi nie dzieje.
Z tą jesienią to żartowałam, ale derenie wyglądają kiepsko.
Ale się zaniedbałam na forum z braku czasu!
A tymczasem jakieś mgły jesienne snują mi się po ogrodzie.
Pigwóweczka aż się prosi...
Winko jeszcze wisi na kratce, ale gąsiory czekają...
Picea orientalis "Aureospicata" - świerk kaukaski odmiana o żółtych przyrostach wiosną.
Odmiana przemarzająca, ale niekoniecznie. Sadziłam ją
I tajemnica rozwiązania.
Jak na razie ma się dobrze.
Na początku był rosochaty i wyglądał jak "miotła brzozowa". Z biegiem czasu w moich oczach zyskuje.
Z braku czasu dopiero teraz ale "co się odwlecze to nie uciecze" chciałam pokazać z czym Hanusia do mnie zawitała. Jak trudno jest zrobić komuś prezent niejeden z nas wie. Ale Hania jakby co najmniej znała mnie od dawna, ale skąd?
Haniu, jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i za prezenty, cudowne.
Sywia, każdy ma dobre i te złe dni, a jak jeszcze goście to totalna rozwałka, wszystkie plany biorą w łeb, ale nie martw się będą słoneczne dni goście wyjadą a ty wrócisz spokojnie do swoich zajęć
Trzymaj się dziewczyno zrobiłaś ogrom pracy i efekty są superowe!!!
Uśmiechnij się do motylka ))
No i czekam z niecierpliwością na zdjęcia nowej konstrukcji Ona też przez internet kupiona Siostro?
Oczywiście Siostrzyczko, że przez internet, a jakże Konstrukcja teoretycznie zwana carportem, ale parkować to my tam najwyżej z gośćmi będziemy
Zdjęcie ze strony producenta, ale chyba się nie pogniewa, zwłaszcza, że mu obiecałam zdjęcie naszej realizacji, jak już skończymy.
Dokładnie to to kupiliśmy, tylko zadaszać na razie nie będziemy, najpierw chcę zobaczyć, czy po dołożeniu kratownicy i puszczeniu milinu będzie cień wystarczający w upały.