Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Ewa 16:55, 25 sie 2011

Dziś trudny dzień do przeżycia , za gorąco
nika 18:12, 25 sie 2011

Każdy z nas miewa gorsze dni. Na szczęście po nich przychodzą następne, te lepsze Oby do jutra!

I masz rację Sylwio, mnóstwo pracy za Tobą... nieustannie podziwiam...
Sebek 18:32, 25 sie 2011

Syla napisał(a)
Nic dzisiaj specjalnego nie robiłam, poza zwiezieniem ziemi pod sadzenie wrzośców i nie tylko /30worów/. Spodziewam się gości od jutra do niedzieli. Nie wiem w co ręce włożyć. Wczoraj wyczyściłam przedogródek wraz z miejscem do parkowania z liści oraz chwastów. Dzisiaj przyszedł podmuch silnego wiatru , zrobiło się ciemno , naśmieciło liści i nawet kropla deszczu nie spadła. Dalej to samo , brudno ... wszędzie liście.
Dobrze , że chwasty nie urosły przez noc .... ach jaka jestem zła ??? Jeszcze zakupy na kulinaria , padam dzisiaj naprawdę . Za dużo tego wszystkiego i chyba nic nie zrobię ......... Dzisiaj jest mi źle , źle, źle /pewnie dlatego , że w nocy nie mogłam spać a od 4 rano jestem na nogach/

Wybaczcie ..... dziś to nie ja .....

Bogusiu ..... to co prowadzę na tym forum jest wystarczające .... Sama oglądając wątek od początku , stwierdzam niewątpliwie , że dużo już za mną ....

Też sobie kiedyś przypomniałem cały (prawie) Twój wątek - jedno wielkie wow
Też czasem mam takie dni - ale przejdą - nie martw się

A masz odkurzacz do liści? Jak nie to z tymi wielgachnymi drzewami nie nadążysz z grabieniem
Agnieszka 20:41, 25 sie 2011

Sylwia, mi dzisiaj też nie wyszła robota. Miałam zasadzić świeżo zakupione żurawki (Southern Comfort ), ale pojawili się niezapowiedziani goście i zrobił się mały tłumek z siedmiorgiem dzieci!!! Dzieci latały tylko po schodach: góra-dół, góra-dół, mało nóg nie połamali! Robota, ma się rozumieć, poszła w odstawkę, a potem zaczął padać rzęsisty deszcz i w ogóle kicha! Może jutro będzie lepiej! Na pewno jutro będzie lepiej!!!
an_tre 20:49, 25 sie 2011

Sywia, każdy ma dobre i te złe dni, a jak jeszcze goście to totalna rozwałka, wszystkie plany biorą w łeb, ale nie martw się będą słoneczne dni goście wyjadą a ty wrócisz spokojnie do swoich zajęć
Trzymaj się dziewczyno zrobiłaś ogrom pracy i efekty są superowe!!!
Uśmiechnij się do motylka ))

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Neska 20:49, 25 sie 2011

Sylwia dzięki za zdjęcia dereni. Fajnie wygląda żywopłot. Teraz jak już znajdziesz czas to liczę, że podpowiesz jak je przyciąć (ale to chyba robota na wiosnę?)
Sebek 20:49, 25 sie 2011

Tak - na wiosnę
Janet 22:28, 25 sie 2011

Sylwio masz przepiękny ogród. Oglądam zdjęcia i nie mogę się nadziwić. Idziesz jak burza. Ja jestem na początku tej drogi i mam nadzieję, że wytrwam
Z niecierpliwością czekam na kolejne fotki z realizacji.
P.S. A mogę zapytać co wchodzi w skłąd żywopłotu? Smaragdy, świerki serbskie?
Planuję obsadzić 25 m od zachodniej strony, od północy mam 39m obsadzone brabantami. Dosadzenie kolejnych 25 byłoby pójściem na łatwiznę. W przyszłym roku na wiosnę raczej nie będę miała czasu na szaleństwa w ogrodzie. Z góry dziękuję za odpowiedź i czekam na kolejne zdjęcia
anna_lastowska 23:00, 25 sie 2011

Sylwuś, widzisz jakie wsparcie! Lepsze niż psychoterapia
Ściskam cieplutko ...
monteverde 00:58, 26 sie 2011

Syla, jesteś przemęczona, będzie okazja do odpoczynku, wykorzystaj gości w ogrodzie, a na obiad zabierz ich do KF.... lub M D i się nie przejmuj , życie jest jedno nie warto masz tu kwiatka całuska czyli szałwię gorące usta
aha i kup odkurzacz do liści