Na razie ułożone połówki i kawałki cegieł, jeszcze bez wykończenia. Zimą część cegły podda się warunkom atmosferycznym i skruszeje. Ponadto wiosną szpary pomiędzy cegłami zostaną wypełnione kruszywem ceglanym.
Pigwowce na skarpe od stawu owocują bardzo obficie, irga też ma piękne czerwone owoce.
Dzisiaj kilka zdjęć z ogrodu przy stawie, w którym od kilku dni gości wydra.
Przy stawie powoli powstaje ścieżka ceglana. Poniżej efekt sobotniej pracy dwóch kobitek czyli mnie i mojej koleżanki na codzień pracującej przy biurku.
Haniu, aby było Ci milej chorować dla Ciebie specjalnie wklejam dzisiejsze zdjęcia ogródkowe przy stawie. A w stawie od kilku dni buszuje wydra. Próbuję ją złapać w kadr ale spryciula szybko znika pod wodą.
U Ciebie jedno a reszta u mnie w wątku.
I jeszcze dzisiejsza róża, czy to angielka?
A wygląda bardzo swojsko (Meconopsis cambrica - Mekonops walijski) , przypomina małego żółtego maczka.Okazało się że w tym roku nie fotografowałam go .
Zdjęcie z 2009r. - kolor jest trochę przekłamany, chociaż zdarzają się pomarańczowe
tutaj kolorystyka wiernie oddana
W cieniu czuje się znakomicie, na słońcu też rośnie, daje obfity samosiew, łatwo go usunąć.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak za bardzo to na niego nie chuchałam
Zgodnie z Twoją radą poczekam do wiosny.
W tym roku moje różaneczniki słabo kwitły, dużo pączków odpadało uschniętych albo raczej przemrożonych. Ten, który chce przesadzić nie kwitł wcale. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie lepiej.
Pozdrawiam serdecznie!