Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Martek 17:32, 18 wrz 2011

KasiaWB napisał(a)
Wreszcie dzisiaj udało nam się popracować dłużej na działce, dopóki nas komary nie wygoniły Było trochę porządków i zaległego sadzenia. Kupiłam dzisiaj pierwszy raz w życiu : do domu - wrzosy jako namiastka wrzosowiska )), a na działkę 10 cebul biało-kremowego tulipana Ivory Floradale Darwin Hybrid Tulip ale jeszcze dokupię )

A co na działce?

hortensje Limelight pięknie kwitną są zachwycające

Czy one wybarwiają się na różowo ?Raczej nie ?
Sebek 18:11, 18 wrz 2011

Ale to na pewno limelight???
Wydaje się, że to anabelle.

Marto - limelight się wybarwiają na różowo
KasiaWB 18:25, 18 wrz 2011

Oczywiście, że to Limelight na zdjęciach są kwiaty z różnych krzewów najpierw są limonkowo-zielone, potem kremowe, a finalnie przebarwiają się na kolor różowy podobnie Grandiflora, która obecnie jest już różowa. Anabelle są zupełnie inne, przede wszystkim inny kształt kwiatów

Marta, a jak tam Twoja Limelight? powinna mieć kwiaty, tak jak moja bo razem je kupowałam
KasiaWB 19:21, 19 wrz 2011

Właśnie wróciłam z działki, oto relacja na gorąco

Na początek wybrane "ogrody" sąsiadujące bezpośrednio z naszą działką )

po lewej stronie widać naszą siatkę

w tych krzaczorach jest sporo różnych drzew i krzewów. Jeśli ktoś chce coś dla siebie wybrać to zapraszam na wiosnę mają to zrównać koparki

KasiaWB 19:29, 19 wrz 2011

a teraz przyjemniejsze widoki Moje hortensje

Limeligt (te białe) i Grandiflora (już przebarwione na róż)

to ta Limelight, której zdjęcie pokazałam wczoraj

KasiaWB 19:35, 19 wrz 2011

szałwie i hortensje

i jeszcze jedno piętro niżej

i wyżej

szersza perspektywa

an_tre 19:36, 19 wrz 2011

Kasiu nie zazdroszczę chaszczewego sąsiedztwa ale hortensje piękne i ślicznie ci się wybarwiają
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 19:41, 19 wrz 2011

Clematis ponownie kwitnący

rabatka pod bordową leszczyną. Dodam, że odmłodzenie zdziczałej leszczyny przyniosło siaty orzechów

a tutaj widać jak dzisiaj dzielnie ćwiczyłam kanciki czy o to chodzi? ))

KasiaWB 19:45, 19 wrz 2011

an_tre napisał(a)
Kasiu nie zazdroszczę chaszczewego sąsiedztwa ale hortensje piękne i ślicznie ci się wybarwiają

Aniu! witaj! jak zdrówko? mam nadzieję, że już o wiele lepiej.

Fajnie, że zajrzałaś do mnie bo chciałam Cię zapytać o roślinkę, którą od Ciebie dostałam i przebacz ale zapomniałam co to jest chciałam dzisiaj sadzić, ale stwierdziłam, że się z Tobą skonsultuję, żeby nie zmarnować.

co to jest i gdzie posadzić, jakie stanowisko?

an_tre 19:48, 19 wrz 2011

KasiaWB napisał(a)

Aniu! witaj! jak zdrówko? mam nadzieję, że już o wiele lepiej.

Fajnie, że zajrzałaś do mnie bo chciałam Cię zapytać o roślinkę, którą od Ciebie dostałam i przebacz ale zapomniałam co to jest chciałam dzisiaj sadzić, ale stwierdziłam, że się z Tobą skonsultuję, żeby nie zmarnować.

co to jest i gdzie posadzić, jakie stanowisko?

Kasi to jest sasanka, zakwitnie ci na wiosnę fioletowa
A zdrówko już prawie dobrze, nie można chorować bo życie ucieka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies