Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pogaduchy skowronków 19:14, 13 wrz 2011

Do góry
Wszystkim zapracowanym zdjęcia z plaży w Unieściu i z przystani rybackiej

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:11, 13 wrz 2011

Do góry
motyle i pszczoły na rozchodniku i aksamitkach

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:07, 13 wrz 2011

Do góry
..... i u mnie goszczą motyle

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:05, 13 wrz 2011

Do góry
rabata pod bordową leszczyną a tak przy okazji, to chyba usłyszała co ewentualnie planujemy z nią zrobić i na bogato obrodziła orzechami )) chyba zostanie

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:01, 13 wrz 2011

Do góry
przedłużenie rabaty i moje ulubione kremowe aksamitki i szałwia a pomiędzy wyskoczyła werbena

powiewający wiatr utrudniał zrobienie werbenie lepszego zdjęcia
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:56, 13 wrz 2011

Do góry
Rabata pod zieloną leszczyną - żurawki, funkie, brunnery, bukszpany (chorowały przez deszcze ale ładnie odbijają)

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:50, 13 wrz 2011

Do góry
hortensje

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:48, 13 wrz 2011

Do góry
Wczoraj i dzisiaj troszkę odpoczywaliśmy na działce, no i nie mogło się obyć bez zdjęć, bo mam zaległości )
ogródek z perspektywy lawendy, której jeszcze nie ścięłam

Hortensje - już różowa Grandiflora i jeszcze kremowa Limelight, budleja, bukszpany i żurawki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:43, 13 wrz 2011

Do góry
Witajcie,
Wasze życzenia się spełniły pogoda i goście dopisali, uroczystość bardzo ładna i miła chyba będziemy mieli śpiewaczkę )

Ogród zmyślony 18:18, 13 wrz 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)

liście lecą z drzew.

ooooo, jak dobrze, że tu zajrzałam Madziu czy tam dalej to lawenda? bo ja mam problem ze swoją rabatą i ta Twoja (ciut podobna ale większa) ma podobne roslinki ! a może ja też zaszaleję z kolorowymi wrzosami - takie śliczne są u Ciebie

Toteż dopiero Ci odpisałam w wątkuW zasadzie to kombinujemy tu podobnie.Mam wrzosy 3 kosówki podsadzone pod miłorząb, potem złota tawułka-ale ma za ciasno więc coś odejdzie, dalej lawenda i za nią zebrinusy, a za nimi mają być swierki. Przynajmniej tak miało byc

a widzisz! Ty masz miłorząb , a ja brzozę szczepioną (mało miejsca) a za lawendą chciałam róze dac. Ale nie wiem czy nie przesadzę z ilością roślin... tylko ja kupiłam takie spokojne wrzosy, ale te Twoje mi się baaaardzo podobają ! bardzo

Anulka miłorząb rośnie między kosówkami

wrzosiki oświetlone zachodzącym słońcem

a tu surprice, surprice:trochę podmarniała, ale przesadzana ze 2 tygodnie temu spod huśtawek(już chyba 4 raz w swoim zyciu)-bidula pendula
Mój mały raj na ziemi :) 16:52, 13 wrz 2011

Do góry
Jeśli zechcesz , możesz dołożyć jeszcze dwa lub trzy wrzosy tak, żeby dotarły do pierwszej rośliny z lewej i jak dla mnie będzie optymalnie .
Wrzosy lubią słoneczne stanowisko, natomiast wrzoście preferują półcień i słońce .....

Będzie bajka... 16:48, 13 wrz 2011

Do góry
Kopiąca koparka z badyli rosnących na kupie ziemi wyrzuciła z łychy, kolejnego zwierzaka:

Myślelismy że zaskroniec został pocharatany, bo miał dziwną skórę, ale on chyba tylko ja zrzucał:

Tutaj mąż próbuje go przerzucić za siatkę, aby koparka go nie przejechała:

Będzie bajka... 16:40, 13 wrz 2011

Do góry
Plewienie i grabienie robiłam z mężem, potem było sadzenie świerków serbskich 10 szt. i świerków kłujących 6 szt. Sadzonki sa małe ale mam nadzieję, że za 2-3 lata będa fajne efekty:

mój ogródeczek przechowalnia:

Będzie bajka... 16:28, 13 wrz 2011

Do góry
Wybaczcie ten bałagan, ale skupiliśmy się na plewieniu i sadzeniu, to dla nas priorytetowe jak na razie. kontener na śmieci w myślach.

A teraz moje ukochane etapowe metamorfozy:

było:

(zwróćcie uwage na tą kupę suchych badyli, żąglowałam tą kupą na prawo i lewo, bo ciągle ją przenosiłam, aż w pewnym momencie wypadła z tej kupy siana "kulka" zrobiona z suchych liści brzozy, nauczona doświaczeniem kilku gniazd w domu pomyślałam, że to jakieś gniazdo iiiiiiiiiii nie myliłam sie, wypadły z niej małe ssaki................. jak obstawiacie jakie, ZGADUJCIE!

w trakcie:

Będzie bajka... 16:12, 13 wrz 2011

Do góry
Mimo, że nie pozostawiam śladów na forum, wierzcie mi jestem tutaj codziennie chociaż na chwilkę.
U mnie od ostatniego wpisu działo się wiele na działce, pomimo, że spędzamy tam tylko weekend i to w dodatku w okrojonych godzinach dostosowanych do potrzeb dziecka.

Mój synek ostatnio po 4 godzinach na świeżym powietrzu na działce, zmęczony i śpiący powiedział:

"MAMA POPROSZĘ KUP ŁÓŻKO DO DOMU". Gdyby takie łożko było na budowie spędzalibysmy więcej godzin, a tak powrót do mieszkania gdzie jest łóżko.

ostatnio mąż z moim bratem zrobił drewutnię i w końcu jednak stanęła na końcu działki, wydaje nam się najlepszym rozwiązaniem, jeszcze nie dokończona:

tutaj po pomalowaniu:

głównie sadzimy, bo chcemy zdążyć jeszcze w tym roku, relacje z ostatnich poczynań (kontynuacja tuj, Danusiu, jednak posadziliśmy za drewutnią, mąż się uparł

) :

Cały rok w ogrodzie 14:54, 13 wrz 2011

Do góry
Zimowit

Miskant Malepartus
Raczkujący ogród Iwony 14:48, 13 wrz 2011

Do góry
W moim projekciku wymyśliłam tak.

Niestety, był robiony trochę na oko i okazało się, że nie ma miejsca na 3 cyprysiki. Chyba posadzę to tak:

Jak rośliny rozrosną się będzie tak:

Raczkujący ogród Iwony 14:15, 13 wrz 2011

Do góry
Moje nowe zakupy, zaraz idę sadzić.

2x Cunningham`s White. Potrzebny mi jeszcze 1, ale już nie było w mojej szkółce.

Miskant Gracilimus, pachysandra i cyprysik Sungold.

Ogród zmyślony 12:24, 13 wrz 2011

Do góry
myszorek napisał(a)

liście lecą z drzew.

ooooo, jak dobrze, że tu zajrzałam Madziu czy tam dalej to lawenda? bo ja mam problem ze swoją rabatą i ta Twoja (ciut podobna ale większa) ma podobne roslinki ! a może ja też zaszaleję z kolorowymi wrzosami - takie śliczne są u Ciebie

Toteż dopiero Ci odpisałam w wątkuW zasadzie to kombinujemy tu podobnie.Mam wrzosy 3 kosówki podsadzone pod miłorząb, potem złota tawułka-ale ma za ciasno więc coś odejdzie, dalej lawenda i za nią zebrinusy, a za nimi mają być swierki. Przynajmniej tak miało byc

a widzisz! Ty masz miłorząb , a ja brzozę szczepioną (mało miejsca) a za lawendą chciałam róze dac. Ale nie wiem czy nie przesadzę z ilością roślin... tylko ja kupiłam takie spokojne wrzosy, ale te Twoje mi się baaaardzo podobają ! bardzo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:03, 13 wrz 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Pawełku jutro zrobię
Sebek gwożdziki mają 25cm
Anula a ten Twój sprzęt do sadzenia cebul jak wygląda?

a taki zwykły i prosty ale bardzo pomocny
polecam!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies