dzięki, dzisiaj ścięłam kwiat lawendy suchy i zrobiłam jeszcze trochę sadzonek, myślę,że zdąży się jeszcze ukorzenić, fotka jutro, a tutaj na próbę zrobione sadzonki hortensji, widać,że się przyjęły, chwasty koło nich rosną,żeby szybciej ruszyły i są listki
Cześć imienniczko, domek ładny i ogródek, tylko trawka taka łysawawitam Cię liliowcem, który sobie kupiłam, jak będziesz chciała dam namiarynazywa się Larry Obsession
ale raczej to za sprawą pogody, która jednym roślinom szkodzi, a inne właśnie rosną....
heliotrop w gruncie ma sie całkiem ok...
a dla tej bylicy akurat nie za bardzo.....jest zalewana wodą....no nie rośnie i już, bo takie jej prawo...nachyłek na pierwszym planie....
a może ktoś mi podpowie co to za gość na pierwszym zdjęciu i czy bardzo groźny dla roślin ?
ten ładny ( mnie się podoba ! ) pluskwiak to odorek zieleniak - niegroźny dla roślin, ale .. Ania ma rację - ten owad ma podobno bardzo nieprzyjemny zapach
ale zdjęcie bardzo ładne z tym nieproszonym gościem
Danusiu pomęczymy cię z tą trawka , marcie chodziło o tę z kompozycji w koszyku na tarasie . jedna to red baron a druga -ta zielona? -co to . widziałam ja u ciebie
No z daleka to wygląda na zielistkę, ale to nie ona - jest za szeroka
Danusiu pomęczymy cię z tą trawka , marcie chodziło o tę z kompozycji w koszyku na tarasie . jedna to red baron a druga -ta zielona? -co to . widziałam ja u ciebie