Pięknie dziękuję wszystkim a zwłaszcza Tobie Danusiu za pomoc przy tworzeniu przedogródka. Żałuję,że nie trafiłam tu wcześniej ale teraz to już tu zostaję . Od kilku dni przeglądam Wasze poczynania w ogrodach i czytam archiwalne artykuły. Pewnie będę miała jeszcze wiele pytań bo przedogródek to dopiero początek tworzenia mojego niewielkiego ogródka,który będzie wyglądał mniej więcej tak
A tu takie sobie zdjęcie do wcześniejszego postu
Myślicie, że w bukszpan dobrze będzie posadzić tulipany? Czy dobrze będzie to wyglądać jak bukszpan podrośnie? Dodam jeszcze, że nie zamierzam ich wykopywać po kwitnieniu.
Astrid: kwiat przecudowny.....i dwubarwny....
a o takiej klasyce marzę ostatnio....dotykałam, wąchałam, podziwiałam, Abraham Darby w kilku odsłonach...
i nikt się pewnie nie dziwi...
Sebek to szkoda, że nie wlazłeś. Były zestawy: czerwony, biały, zółty no i fioletowy. I jak pisałam wcześniej ogromny wybór tulipanów i narcyzów
A ja siedzę i przeglądam.... i mam zachciewajki różne ogrodowe....
Bardzo mi się spodobała "puchata" rabata... i tak myślę, że chyba zrobię taką przy samotni.... Tylko czy konwalnik i hakone wytrzyma słońce????
Już pokazywałam pergolę ale jeszcze raz pokażę, rośnie w niej już clematis, jeszcze zostały 3 o sorry 4 do umiejscowienia ale poczekam na Was jedna to taki łuk 240 wys. a ta ma 185 x 40
to zakupy co przyszły, ale robiłam z drzwi od tarasu bo cały dzień pada oj jakiego mam nerwa, ziemia już jest zielona od tej wody
jak mniej padało to porobiłam trochę zdjęć moim zapłakanym kwiatkom rozwinęła się następna jeżówka
trójsklepka kwitnie ładnie, widać lubi deszcz
Muszę to napisać! Cały czas mam w głowie obrazy z Twojego ogrodu. Twój ogród to ogród z mojego snu. Będę często tu zaglądać, pozdrawiam.
Witam Krysiu, tak się cieszę że mnie odwiedziłaś.
Dziękuję Ci za tak piękne słowa.
Widzę ,że bliskie nam są te same klimaty.
Muszę się przyznać , że podglądnęłam u Ciebie zastosowanie starej wagi,którą dawniej ważono zboże i ziemniaki.Mam podobną na strychu i teraz już wiem jak ją mogę wykorzystać.(zdjęcie z 2009r.)
Pozdrawiam Jasia