Pisząc o bukszpankach, czy będą pasowały do cisa miałam na mysli coś takiego (tylko proszę się nie śmiać z mojej pożal się boże twórczości) kółko żwirkowe miałoby być większe aż do kostki tak okolo 3 metrów średnicy. a wokół klonu który widac kolo bramki ma być okrągła obwódka z bukszpanu
O rany, jakie piękne widoczki Bogusiu! Nad naszym morzem to ja już ponad 30 lat nie byłam , syn jedzie w piątek, więc może choć troszkę piasku przywiezie
i ja tam byłam ! zauroczona roślinami, kompozycją i detalami
szkółka z dużą ilością roślin, sklep pełen cebul i drobiazgów ogrodowo-domowych również zachwyca
Niestety aparat odmówił mi posłuszeństwa i robiłam na automatycznym ustawieniu, więc przepraszam za jakość zdjęć ! przepraszam również, jeśli powielę ujęcia ! trudno się oprzeć ich wstawieniu....
I jeszcze kącik wypoczynkowy.
Na podłoże wykorzystany został różny materiał: trochę polbruku, trochę kostki granitowej i resztki cegły klinkierowej. Nic nie ma prawa się zmarnować.
Czytając Ogrodowisko spotkałam krytyczne uwagi o rolborderach, mój M twierdził, że są one niezbędne by ziemia nie spływała z rabat w dół. Ja już wiem, że się ich pozbędę. Brzydkie i niefunkcjonalne.
Sebcio już odpowiedział, dzięki.
Wróciłam z podróży, a na tarasie wszystko suche na pieprz, zrobiłam sobie kawkę i dawaj podlewać,a potem poszłam zobaczyć co na ogrodzie, no i jutro od rana koszenie, 3 dni a trawa prawie"po pachy"), ogórków pełno, pomidory same spadają szkoda gadać a w starym ogrodzie jeszcze nie skończone nasadzenia, po niedzieli wracam tam na robotę
Zmierzyłam kwiat Anabelki ze starego ogrodu, olbrzym i go nie prostowałam a to taka olbrzymia kula.
A tutaj wszystko kwitnie jak oszalałe, nawet nie wiem od czego zacząć może od warzywek
nie zaglądałam im w środek, bo lało a tu proszę jakie piękne okazy pomidorki Opałka pięknie obrodziły, to jest pomidor na soki i przeciery, dużo suchej masy ma