Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 16:59, 17 gru 2021

Do góry
Basieńko Przeglądam sobie wątek z uwagą, cudowne miejsce stworzyłaś.
Ogród niewielki i taki w kontakcie wzrokowym z bliskim otoczeniem, jednak tworzy bardzo atrakcyjną przestrzeń i czasami zaskakuje. Zachwyciłam się przed ogródkiem i przed przed ogródkiem Nieobce jest Ci cięcie topiarów, kolekcja powojników viticella imponująca. Aż mi się ciepło na sercu zrobiło.
Dobrze, że w porę przygotowałaś dla nich dobre podpory. Przy ich uprawie to podstawa. Wiem, że uprawiasz je też bez podpór, używając sąsiednich roślin.
Ja na tym właśnie poległam. Podpory to podstawa, no i jeszcze podłoże.

Zachwycam się Twoimi dekoracjami świątecznymi. Doskonale wpisujesz się z ogrodem w osiedle. Założę się, że zerkają przechodnie pełni zachwytu.
Jakbym zobaczyła takie drzewo (czy to wiśnia, a jeśli tak to jaka?), dostarczyłoby mi pięknych wrażeń. Uwielbiam (tak, tak, dyskretnie) zaglądać do ciekawych ogrodów.

basia3012 napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie, nie raz jeszcze zajrzę, bo będę potrzebowała wiadomości o powojnikach. Ach, jeszcze kolwicje u Ciebie- wspaniałe. Tak dobrze rosną na północy? Zmykam, bo kto widział tak gadać
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:08, 17 gru 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Kolejna świdośliwa w jesiennych kolorkach...uwielbiam ją a do tego przebarwione trawy...mniam

te zdjęcia autentycznie powaliły mnie na kolana, przepiękne kolory, przepiękne formy, wszystko na złoty medal. Jestem zauroczona, zachwycona, brak mi słów.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:12, 17 gru 2021

Do góry
świętowanie chyba będzie na wysokim poziomie i odpowiednim zabezpieczeniem

Sezon 2017 u Hanusi 10:41, 17 gru 2021

Do góry
Mnie wymuskane ogrody wprawiają niekiedy w kompleksy, ale po zastanowieniu, daję sobie luz. W moim ogrodzie jest misz-masz, ale za to biologiczna różnorodność panuje na całego. Począwszy od dżdżownic po skorki. Mniej niektóre stworki lubię ale one też chcą żyć.
I tego się trzymam. Bo wtedy nawet mszyce i podobne żyjątka znajdą swoich wrogów.
Takiego nieba wszystkim dziś życzę.

U mnie jest! Nareszcie!

Wilczy ogród 10:03, 17 gru 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

jeszcze jedna fotka najprostszej dekoracji świata choineczki obsypane sztucznym śniegiem i domki

Buziaki

Piękna dekoracja, bardzo mi się podoba.
A u mnie gwiazda betlejemska liście zrzuca, nie doczeka świąt.
Pozdrawiam.
Słoneczny Ogród 09:56, 17 gru 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Jak co roku robię dekoracje świąteczne, to niektóre z nich

Ozdoby świąteczne cudne, zazdroszczę zdolności.
Zdjęcia ośnieżonego ogrodu przepiękne, a u mnie ani śniegu ani słońca.
A na dodatek ptaszków całe gromady, uwielbiam patrzeć, jak się posilają.
Pozdrawiam przedświątecznie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:00, 16 gru 2021

Do góry

Witam Danusiu

Mieliśmy na Mazowszu Kilka dni cudownej pogody. Mgła, przymrozki nie za wiele śniegu. Mróz oszronił trawy, krzaki i drzewa cudowne widoki mało się zdarza taki krajobraz.
Pierwsza fota trawy na tle brzozy sąsiada widok bajeczny.
Może święta znowu takie będą

Pozdrawiam
Zieleń, drewno i antracyt 22:51, 16 gru 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Dziecięce/młodzieżowe emocje w obecnych czasach to temat na bardzo długą dyskusję.

BG? bez glutenu? Nie wystarczy zmienić mąkę?

Dzisiaj mężaty z dziewczynami lepi pierogi, ja jutro dodam swoje (rodzinny przepis, farsz ziemniaczano-grzybowy)

Towarzystwo pracuje, ja się relaksuję oglądając filmy Sary Backmo z ogrodu Ninnie(nie wiem jakiej). Bardzo mi się podoba ten ogród i sposób jego prezentacji w różnych momentach roku.
To przykładowy odcinek:
https://youtu.be/PdGPa50DZhI

zbystrzałam!
farsz ziemniaczano-grzybowy
podziel się przepisem
Sezon 2017 u Hanusi 22:07, 16 gru 2021

Do góry
Jolu, wypełnia się mi horyzant trochę. Ubywa zieleni, dochodzi beton. Ale i tak dobrze, nie mam sąsiadów okno w okno.
Widok na Jamno i Łazy z mojego balkonu./zoom/
Za drzwiami do ogrodu... 21:51, 16 gru 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Słóńce??? Ale zazdroszczę! Już nie pamiętam kiedy widziałam...
U nas padało, za oknem mokro i ponuro..., przed oknem milej...

Ale fajnego masz kotusia . Śliczny. Mój też rudy ale nie taki puchaty.
Zieleń, drewno i antracyt 21:00, 16 gru 2021

Do góry
Dziecięce/młodzieżowe emocje w obecnych czasach to temat na bardzo długą dyskusję.

BG? bez glutenu? Nie wystarczy zmienić mąkę?

Dzisiaj mężaty z dziewczynami lepi pierogi, ja jutro dodam swoje (rodzinny przepis, farsz ziemniaczano-grzybowy)

Towarzystwo pracuje, ja się relaksuję oglądając filmy Sary Backmo z ogrodu Ninnie(nie wiem jakiej). Bardzo mi się podoba ten ogród i sposób jego prezentacji w różnych momentach roku.
To przykładowy odcinek:
https://youtu.be/PdGPa50DZhI

Sezon 2017 u Hanusi 20:41, 16 gru 2021

Do góry
Takim wiosennym przerywnikiem powitałam dzień św.Łucji.

A dzisiaj, świętuję dzień czystych okien! Firanek nie wieszam, chociaż kiedyś miałam. Zimą każda porcja światła na wagę witaminy D. Wystarczy, że są białe
zasłony. I nie ma kto mnie podglądać z naprzeciwka.
Śniegu już nie ma. W nocy 6 na plusie.

Jutro pucuję w kuchni i w międzyczasie piekę ciasteczka.
Tak się u Was napatrzyłam, że chociaż kilka, ale ukręcę. Bo, co raz bliżej święta!

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:51, 16 gru 2021

Do góry
A dzisiaj bez muzyczki czas najwyższy na zakwas buraczany i kabanosy
oczywiście jeszcze doleję wody (studzi się), kabanosy to po postu cienka polska (95%mięsa wiep.) z sprawdzonego źródła i 3-5 dni suszenia przy kominie wychodzą prawie jak z PRLu , te reklamowane mogą się schować

rura kominkowa dogrzewa mi cała górę, przebiłem strop i na pietrze wymurowałem dodatkowy kanał z ceramicznym wkładem,
nie tylko ogród i góry
Przedziwny Ogród 18:30, 16 gru 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Bardzo oryginalna choinka. Podoba mi się.

Wiem Cieszę się,że Ci się podoba.

A to wianek na drzwi...Wydaje mi się, że muszę skleić parę szyszek modrzewiowych

W moim małym ogródeczku II 16:58, 16 gru 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
No fajnie, że jesteś Dorotko
Przez jakiś czas Twój podpis nie był aktywny, martwiłam się dlaczego tak...

Wioska pierniczkowa cudo nad cudami i te dziadki do orzechów z piernika, jeszcze nie widziałam żeby ktoś tak zrobił, no mistrzostwo!
Nic nie dawało się zrobić, nie mogłam się zalogować w końcu założyłam drugą część z pomocą Danusi , która połączyła oba wątki przy podpisie.
Miło mi, że piernikowa wioska się spodobała
Do pieczenia dziadków do orzechów zamówiłam w internecie foremkę silikonową i to w niej odciskam wzór na dziadka z ciasta na domki piernikowe.

W moim małym ogródeczku II 16:48, 16 gru 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Dorotka znowu wpadłam w kompleks. Tyle tego narobiłaś. I takie piękne dekoracje. Bardzo mi się podoba. To okno z szyszkami jest bardzo dekoracyjne.

A dlaczego piszesz, że ostatni rok się bawisz w wioskę piernikowa.
Co prawda jest bardzo pracochłonna, ale jak się relaksujesz to warto dalej się bawić. Może coś innego wymyślisz. Ja to mam pustostan w wymyślaniu. Inna sprawwy, że mi się nie chce.
Moje lata w świątecznych wypiekach już minęły.

Adresy w porządku cieszę się, że się udało. Prawdę mówiąc też bym miała kłopot teraz z założeniem adresu drugiego wątku.

Pozdrawiam Dorotko i zdrowia życzę.
Dziękuję za tyle miłych słów, lubię oderwać oczy od komputera i widzieć świąteczne dekoracje.

Wioska piernikowa jest bardzo pracochłonna. Wczoraj był mój dwuletni wnuk, synowa żartowała że powinnam przed tą wioską płot nie do pokonania dla Leosia postawić. Miała rację wszystko mu było potrzebne, a najbardziej pociąg z torami. Pozostałe elementy też musiał dotknąć, a że przy okazji strącił 2 domki, koniki i renifery to już inna sprawa. Ja się nie gniewam, liczyłam się z tym. Jednak widok zafascynowanych oczek dwulatka był bezcenny. Później przez godzinę bawiliśmy się tym pociągiem, dobrze że w końcu siadły baterie, bo nie można go było wyłączyć bo dziecko tak dobrze się bawiło z dziadkami. Jeszcze długo mi w głowie huczało od stukotu tej kolejki.
Na biurku przy dekoracji okiennej też długo siedział, wszystkie elementy ściągnął na biurko i fajnie się bawił. Ja jestem taką babcią co wnukom na bardzo wiele pozwala, bo babcie są od rozpieszczania wnuków.

Dziękuję za życzenia i też życzę zdrowia, sił i czasu na wszystko.

Za drzwiami do ogrodu... 14:35, 16 gru 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Widoki niesamowite! U nas dziś słońce i po śniegu wspomnienie

Słóńce??? Ale zazdroszczę! Już nie pamiętam kiedy widziałam...
U nas padało, za oknem mokro i ponuro..., przed oknem milej...

Za drzwiami do ogrodu... 14:06, 16 gru 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Fajny klimat ze śniegiem i tymi latarniami

Dzięki
Za drzwiami do ogrodu... 14:02, 16 gru 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Nastrojowy ten popołudniowy spacer w blasku latarni

To jeszcze dwa kroczki...

Za drzwiami do ogrodu... 13:25, 16 gru 2021

Do góry
jolanka napisał(a)
Pracusiu, pudełeczko masz nawet w tunelu
Zasypało Was?

Ojtam, ojtam...
Jolu troszkę nasypało, ale do zasypania daleko było I już ani śladu śniegu, dziś deszcz padał.
Ale powspominać można:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies