Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:54, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/118/1186144/original.JPG
to bardzo szlachetna... mirabelka.
Jest faktycznie ładna w pokroju, dlatego została przy karczowaniu. Ale schną jej gałęzie, z czasem chyba pójdzie do wymiany na inne wielopniowe
tak myslalam ze to ona.to o nia wszyscy pytaja czemu jej nie wytniecie?
Miejsko & sielsko 11:43, 05 lip 2016

Do góry
ślicznie!!!- nieźle wyszło z takiej szarpaniny.

i powojnik i róże i jarzmianki.... mam do nich słabość.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:40, 05 lip 2016

Do góry
jeszcze raz Wam wszystkim dziękuję za miłe słówka pod adresem mojego ogrodu. To bardzo motywuje do działania.
Tak jest że jak ja zaglądam do Was, to tez miewam stres że u mnie jeszcze tyyle pracy.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a to w tle to perlowka?

nie, trzcinnik Karl, tylko sadzonki wiosenne, więc niewysokie i mało sztywne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:37, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A co to za wielopniowe drzewo?

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/118/1186144/original.JPG
to bardzo szlachetna... mirabelka.
Jest faktycznie ładna w pokroju, dlatego została przy karczowaniu. Ale schną jej gałęzie, z czasem chyba pójdzie do wymiany na inne wielopniowe
Typografia ogrodu 22:54, 04 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
O matko - to ja nie wiedziałam że ta viva taka wielka rośnie. Plusa ma u mnie za ładny wygląd zimą - to ważne.
Magnolia u siebie ja rozsadzała właśnie przez zbyt gęste posadzenie. moja osiagnęła taki rozmizar w trzecim roku. ii ciagle mam wyrzuty, że za mało i tak ją tnę. tę nową będę kosic od początku bardziej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:44, 04 lip 2016

Do góry
magnolia [img size=318x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/118/1186144/original.JPG[/img]

A co to za wielopniowe drzewo?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:43, 04 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
a to w tle to perlowka?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:39, 04 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Nie ma wspólnego. Skromność wrodzona nam nie pozwoliła.
nie no bez takich.ogrod ogrodem ale my na Wasze usmiechniete buzki czekamy
Przerwa na kawę... 17:43, 04 lip 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Ja moją Genny przesadziłam i chyba się na mnie obraziła, albo to taka kapryśna magnolia, bo jak ją porównuję do Satisfaction to różnica olbrzymia.
Satisfaction po ubiegłorocznej wichurze i połamaniu ślicznie odbiła, wiosną kwitła jak oszalała, ma piękne grube, duże liście, no a Genny to " madonna" kaprysi i to bardzo. A jak tam jabłonka?
Moja w tym roku nie kwitła, no ale co się dziwić przecież kupiłam ją wiosną, za to ładnie się rozrasta ma śliczne zdrowe liście no jak dla mnie cudowna

hej Mira - długo cię nie było na O. Ja ostatnio wyjechałam zmierzyć się z Brexitem i jak wróciłam po tygodniu ogródka nie poznałam. Teraz walczę z chaszczami. Jabłonka gorzej niż marnie ale dam jej szansę. Na razie to się do pokazania nie nadaje. Gienka jak widać ma się u mnie dobrze. Przycięcie o dziwo jej posłużyło. Magnolie podobno nie lubią przesadzania. Mają delikatny system korzeniowy. Chorują w większości po przenosinach szczególnie jak się odrobinę już zadomowią na poprzednim miejscu. Ale odbijają przynajmniej u mnie tak było 2 razy, tylko wtedy to wszystko strasznie długo trwa. Przesadzałam od mamy taką 1,5 metrową magnolię. Cała uschła. Wypuściła nowe gałązki ale teraz ma 80 cm wysokości po 2 latach i 3 gałązki a był potężny krzak.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:55, 04 lip 2016

Do góry
Nie ma wspólnego. Skromność wrodzona nam nie pozwoliła.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:32, 04 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Gosiu piekne zdjecia! Pelna profeska!piekne kadry,a Wasze koty piekne nawet dla kogos kto kotow nie lubi
Gosiu i Marto - nie wiem ktory z Waszych ogrodow piekniejszy.oba niezwykle.
Macham z pelnym bagaznikiem lawendy

na targ jedziesz, sprzedawać pęczki będziesz? Na nowe roślinki trzeba zarobić, pewnie.
Buziaki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 04 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

zajrzałam- fajnie kolorami zgrał się Twój koszyczek z gipsówką, świetny!
I masz Vintage Vine- to cudna jeżówka! Bardzo masz ładnie w ogrodzie.

Bardzo mi miło

Też zwróciłam uwagę na zdjęcie z rośliną zadarniającą - jest śliczna, gdzie można ją nabyć? Czy dobrze się rozrasta? Wydaje mi się, że fajna alternatywa dla runianki.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:11, 04 lip 2016

Do góry
Hogata napisał(a)

Cytuję dwa zdjęcia. Bo pierwsze bardzo mi się podoba, piękne te drzewa.
A drugie, co to za roślinka??

przytulia wonna- świetna do cienia, byle nie bardzo suchego. śliczna kiedy kwitnie i później,z liści
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:09, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
O i koszyczek doczekał się pochwał
Ja też mam taki sam, teraz wsadziłam do niego różową gipsówkę, widziałaś fotkę u mnie?
Kodura jednak idzie do wymiany

Piękne ogrody macie obie!

zajrzałam- fajnie kolorami zgrał się Twój koszyczek z gipsówką, świetny!
I masz Vintage Vine- to cudna jeżówka! Bardzo masz ładnie w ogrodzie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:07, 04 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Cytuję dwa zdjęcia. Bo pierwsze bardzo mi się podoba, piękne te drzewa.
A drugie, co to za roślinka??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 04 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)

To Fatal Attraction ? Cudna. Moje zakupione tydzień temu jakieś oklapłe są ale mam nadzieję że wstaną do pionu jak Twoje!

Ależ Twój ogród ma niepowtarzalny klimat

to matrona, tak. Teraz juz widać że ma kolory zielono- bordowe.

To nie Fatal- albo Magnus, albo Liliput. Fatale dopiero startują, pąki wybarwiają.
dziękuję Ivo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:59, 04 lip 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Magnolia a co w nogach ma lawenda?

z jednej strony na brzegu ma macierzankę. To mój M bardzo ja tam chce, ja mniej- wole żeby miała charakter pola- czyste rzędy, bez zmiękczeń.
Ale cóż, życie to sztuka kompromisu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:57, 04 lip 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Ja jestem niskociśnieniowcem - dzięki Wam kochane baby nie musze pić drugiej kawy

Pięknie to mało napisane, cudownie

ja też- ciśnienie snietej ryby
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:57, 04 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a to fajne

mam w jezówkach 1 kępę o takim mocnym kolorze. Najpierw myslałam że to wyrośniety Liliput ( odmiana), potem że Magnus , teraz znów jak liczę sztuki, to musi to być Liliput. Aż świeci w rabacie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies