Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

JoannA 18:50, 06 sie 2016

jolanka napisał(a)

Prze pani, normalnie sie chyba dzisiaj ....będę wesoła znaczy się

Trawnik na pewno z czasem będzie zmniejszany ale teraz może mniej piachu będe miala w domu
Różyczki zostały jeszcze dwie do posadzenia - Gospel i biała Winchester Cathedral. Pogoda w kratkę - upaly, deszczyk i tak wyszlo Te, ktore posadziłam to w większości na "gruzowisku" więc troche pracy mnie to kosztowało

Posadziłam razem Acropolis i Lovely Green, myślę, że będzie pasowalo. zastanawiam się co im jeszcze dosadzić?

Jolu
Ja bym posadziła Pashminę albo Jalitah.
Pogoda niezbyt sprzyjająca nie tylko ogrodniczkom ale i roślinom. Moje róże złapały plamistość, klon Sentry i catalpa mączniaka i nie mam kiedy opryskać Póki co obrywam różyczkom chore liście i liczę na poprawę pogody.
Anda 18:59, 06 sie 2016

Trawniczek wypasiony Gdzie Ty te dosiewki chcesz robić?

Do Acropolis i zielonej róży dosadzilabym kontrastowo Big Purple
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 19:45, 06 sie 2016

Jadę na koncert Dzisiaj będzie kulturalnie Pa
Makao_J 21:45, 06 sie 2016

Trawniczek super. Widać że młodziutki.
Dobrze masz z tym własnym ujęciem wody. Ja dostałam w tym tygodniu rachunek za wodę - facet któremu podaję stan licznika 3 razy się pytał czy na pewno dobrze sczytałam - jak go zobaczyłam to się załamałam a eM cały czas patrzy na niego i mówi że koniec podlewania ogrodu. Tylko te rośliny co najbardziej potrzebują nic więcej.
Kuba 06:56, 07 sie 2016

jolanka napisał(a)
Jadę na koncert Dzisiaj będzie kulturalnie Pa

łoł na co?
zostawiam pozdrowienia
Marga 09:38, 07 sie 2016

Jolu, wpadłam zobaczyć nowy trawniczek po pierwszym koszeniu Pięknie się prezentuje Teraz to będziesz kosiła 2 razy w tyg
Dosiewki i u mnie będą niezbędne, wymyło mi nasionka w niektórych miejscach.
Własnego ujęcia wody zazdraszczam, fajna sprawa.
dominika_ 09:59, 07 sie 2016

Piękny trawniczek wyszedł Jolu, nie potrzebne były obawy, jest dywanik pierwsza liga
jolanka 21:10, 07 sie 2016

JoannA napisał(a)

Jolu
Ja bym posadziła Pashminę albo Jalitah.
Pogoda niezbyt sprzyjająca nie tylko ogrodniczkom ale i roślinom. Moje róże złapały plamistość, klon Sentry i catalpa mączniaka i nie mam kiedy opryskać Póki co obrywam różyczkom chore liście i liczę na poprawę pogody.

Patrzyłam na obie róże - podobają mi się, skopiuję zdjęcia i poprzymierzam

Joasiu, moje też chorują, najbardziej ta pnąca N N - plamistość, Louis odier ciągle ma żółte listki i opadają mu, pryskanie nie pomaga bo ciągle pada. mączniaka miala magnolia. Powinnam dzisiaj znowu polatać z opryskiwaczem ale po prostu mi sie nie chciało
Też obrywam chore liście i postawilam nawet sobie specjalna doniczkę żeby tam je skladać
jolanka 21:28, 07 sie 2016

Anda napisał(a)
Trawniczek wypasiony Gdzie Ty te dosiewki chcesz robić?

Do Acropolis i zielonej róży dosadzilabym kontrastowo Big Purple

Ba, łysych plam nie fotografuję - trzeba będzie Ewo, na pewno, ale myslę, że na szczęście mniej przewidywałam

Patrzyłam na Big Purple, może? Kontrast na pewno będzie w tym miejscu potrzebny. Zastanawia mnie jedna rzecz, ona ma kwiaty podobne do tej mojej pnącej NN

To moja NN

To Big purple ze strony R.

Bogdzia 21:34, 07 sie 2016

Podobne bardzo .