Jest już informacja o 301 odcinku "Mai w ogrodzie", który jest skrótem jubileuszowego 300- tnego. Zapraszam do poczytania o czym będzie w najbliższą niedzielę 301 odcinek zapowiedź
Na praktykach sieliśmy w szklarniach na Chodkiewicza, więc to była produkcja na rynek i dla miasta Warszawy. Wyszło z tego mnóstwo rozsady na skwery i do sprzedaży. Pikowaliśmy w skrzyneczki, potem do doniczek jak urosły. W domu za mało światła będą miały. Ja bym się w to nie bawiła. Rozsada jest po 1 - 1,5 zł, więc 100 szt kosztuje niewiele, a widać w ogrodzie.
Cytat: "Korowina, martwica korkowa, zewnętrzna warstwa korkowicy, złożona z martwych tkanek, występująca na powierzchni pni i korzeni. U niektórych drzew korowina łuszczy się i odpada w postaci płatów lub płytek (np. u brzozy i sosny), u innych pęka, tworząc charakterystyczne bruzdy i spękania na powierzchni starych pni." - Onet.plWiem - Portal Wiedzy
Zgadzam się, ale wątek niech się tak nazywa, bo korowina to takie obce dla nie zawodowców, a określenie kora jest mocno zakorzenione i używane potocznie.
Wątek o naturze może zawierać zdjęcia związane z zewnętrznym wyglądem pni drzew i gałęzi.
ale z tym wirtualnym obsadzaniem ogrodu to fakt!ostatnio nie sypiam dobrze(male się wierci i mamusie budzi-nocny marek, kurcze)więc planuję i planuje i tak bez końca.Właśnie przed chwilką sobie myślałam co zrobić z tym co jest przed siatką(od strony ulicy)?totez szybciutko sie tu pojawilam i zaglądam jeszcze raz co u Ciebie, Danusiu, rośnie. Więc obmyślam nowe nasadzenia-ale to na koniec prac w ogrodzie!teraz rośnie tam ochydna trawa, zanim zrobimy z sąsiadami drogę(bo jest nasza wspólna)to chyba polożę jakieś kamole czy coś żeby to czortostwo zakryć a na siatkę to pnącze-jak sie uda
Poszłam sobie z Kropką na spacerek.
Moje polowanie na korę (właściwe określenie: korowinę) było nawet owocne, jak na dwie ulice na krzyż ?
Cytat: "Korowina, martwica korkowa, zewnętrzna warstwa korkowicy, złożona z martwych tkanek, występująca na powierzchni pni i korzeni. U niektórych drzew korowina łuszczy się i odpada w postaci płatów lub płytek (np. u brzozy i sosny), u innych pęka, tworząc charakterystyczne bruzdy i spękania na powierzchni starych pni." - Onet.plWiem - Portal Wiedzy
Ponieważ było sporozadymy na temat kory pozwalam sobie wkleić definicję z Wikipedii dla bardziej dociekliwych osób.