Obiecałam napisać co jeszcze kupiłam -ano gipsówki
Nie chcę czekać aż moja dotychczasowa się wysieje i urośnie. Przy nowych kratkach posadziłam róże pnące (czerwień i ciemny róż) a u ich stóp chcę posadzić gipsówkę coby im nóżki zacieniała
Kupiłam też kolejnego wrzośca - zauważyłam, że po zimie wrzosy wymarzły a wrzośce pięknie się trzymają
No i kolejny klematis - tak mi ładnie wszystkie kwitły w tym roku, że postanowiłam kolejnemu dać szansę. Polowałam właściwie na białego, ale nie bardzo było w czym wybierać. Mój M. zażyczył sobie takiego to i kupiłam, szczególnie, że On portfel wyciągnął
Witam wieczorowa porą, wreszcie znalazłam chwilkę aby pochwalić sie nowym nabytkiem
Dziekuję Danusiu za super wycieczke po starociach i że wypatrzyłaś tę ślicznotkę
i po chwilowym targowaniu się byla moja
Nie ma jeszcze swojego ostatecznego miejsca. na pewno bedzie potrzebowala postumenciku i napewno stanie wśrod róż.
Szkoda tylko że ostatnie deszcze tak sponiewierały mi kwiaty. Obraz nędzy i rozpaczy wyglada teraz z ogrodu ale mam nadzieje na slońce i dalsze kwitnienie róż
Piękne popiersie Przy okazji gratuluję nowego zakupu lustrzanki. Bardzo udany model
W zewnętrzną skrzynkę daj miskanty, choćby te białe bo są piękne, ale brzegiem podsadź je irgą np. Major żeby zwisała, albo inną karłową odmianą np. Mooncreper.
Tu widać jak zwisa.
Przy okazji zakupów działkowych zmieniłam nasadzenia w doniczkach na parapecie balkonowym. Dotychczas stały tam pelargonie, ale nie czuły się tam najlepiej. Chyba zazdrościły miejsca roślinkom w skrzynkach wiszących.
Dostały nowe miejsce, a w doniczki wsadziłam wrzośce - Daboecia cantabrica - obiecują kwitnąć do listopada
są na prawdę śliczne jestem ciekawa cz wytrzymają całe lato kwitnąc
A ja miałam nasiona i wysyłałam wszystkim wiosną. Rosną już.
Coś iglastego, może cis odmiany kolumnowe "Fastigiata" "Wojtek" "Krzysztof" "Fastigiata Aurea".
Chude musi być. Kosodrzewiny, ale długo nie wytrzymają, gubią igły i zamierają w ciasnocie.
Choina kanadyjska "Jeddeloh" ale niska jest.
Kule z cisa lub tui czy cyprysika na pniu, a pod nimi coś. Może w takim stylu, tylko mniej roślin.
Cisy i miskant "Variegatus"
Wydaje mi się, że Red Byron jest za niska do tych pojemników i nie są wykorzystane. Płot dominuje nad nasadzeniami
Przy okazji zakupów działkowych zmieniłam nasadzenia w doniczkach na parapecie balkonowym. Dotychczas stały tam pelargonie, ale nie czuły się tam najlepiej. Chyba zazdrościły miejsca roślinkom w skrzynkach wiszących.
Dostały nowe miejsce, a w doniczki wsadziłam wrzośce - Daboecia cantabrica - obiecują kwitnąć do listopada
są na prawdę śliczne jestem ciekawa cz wytrzymają całe lato kwitnąc
Witam wieczorowa porą, wreszcie znalazłam chwilkę aby pochwalić sie nowym nabytkiem
Dziekuję Danusiu za super wycieczke po starociach i że wypatrzyłaś tę ślicznotkę
Nie ma jeszcze swojego ostatecznego miejsca. na pewno bedzie potrzebowala postumenciku i napewno stanie wśrod róż.
Szkoda tylko że ostatnie deszcze tak sponiewierały mi kwiaty. Obraz nędzy i rozpaczy wyglada teraz z ogrodu ale mam nadzieje na slońce i dalsze kwitnienie róż
greglis rzeczywiście ślicznotka i pięknie będzie wyglądać wśród róż Danusia ma nie tyko celne oko ale i dobry nos
Danusiu- róża piękna, bardzo dziękuję a imieniny mam w listopadzie
Marta - już wstawiam lilie.
W moim ogrodzie większych zmian na razie nie ma. Czekamy na majstra od wiaty, jak ona powstanie to wtedy będę porządkować
świetna jest spotkałaś może całą w kolorze zieleni? Ma ciemne liście i delikatnie
jaśniejsze młode listki. Dostać ją to jakiś koszmar chociaż bym popatrzył hehe
To "Goldy" - pomyliłam nazwę. wcześniej była ona już na mojej stronie w kwietniu