Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród z lustrem 12:11, 10 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pięknie))))))
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:01, 10 paź 2016

Do góry
Czy heufleriana też rośnie Ci jak głuuuupia?
To miejsce trzeba kochać 11:57, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A mogłabyś sprawdzić jaki szeroki jest? plisss

Jak wrócę do domu postaram się zrobić zdjęcie i sprawdzić.
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:56, 10 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Reniu na betonie się nie znam, ja robiłam ciut mocniejszy bo przy słabym trochę mi się wykruszyły, a może coś źle zrobiłam, nie wiem. Ostatnie wyszły idealne ale proporcji nie pamiętam Z zaprawy gotowej jeszcze nie robiłam.

trzcinnik ładnie się wybarwi w cieniu? bo te świerki od południa rosną i robią duży cień właśnie

Czy trzcinnik się wybarwi to nie wiem ... w sumie swoje mam na słońcu i dopiero pierwszy sezon ale ze względu na pokrój tam mi pasuje u Ciebie
W Kruklandii 11:45, 10 paź 2016

Do góry
Juzia
Pokaż jakieś zdjęcia plissss
A jak Ci się nudzi i siedzisz w domu to doradź mi coś
To miejsce trzeba kochać 11:34, 10 paź 2016

Do góry
kasia_c napisał(a)

Pewnie.

Jest naprzeciwko tarasu. Po drugiej stronie dróżki mam hortenske vanilla Frise

Według projektu miały sosny zostać i przed nimi miały być miskanty i jakaś śliwa dziecięca. Ale tak się zastanawiam, że sosny na dole i tak mi się ogołocą, trawy za nim wyjdą to będę miała pole zza płotu prze nosem na wiosnę.

Ogólnie koncepcja tych traw z brzega mi się nawet podoba. Byłby taki "tunel roślin" do spacerowania, ale te sosny z tyłu coraz bardzie mnie tam denerwują.

Tym bardziej że wczoraj jak robiłam obchód po urlopie zauważyłam że brązowieją im igły i wyglądają coraz gorzej

Już znalazłam ale dzięki ... a cały ten pas przed sosnami chcesz zagospodarować na rabatę? jakie tam są wymiary?
A może jakaś architektura ogrodowa? bo to w okolicy tarasu jest? Jakaś ścianka wodna?
To miejsce trzeba kochać 11:30, 10 paź 2016

Do góry
kasia_c napisał(a)

Tak zrobiłam mijankę co jakieś 20 cm, chyba. Liczyłam jakieś 7 szt na metr. Ale teraz chyba bym nie robiła na zakładkę. Mam taki kilkuletni żywopłocik też robiony na mijankę i wyszedł dość szeroki i teraz tak sobie myślę, że ten też może być za szeroki i mi dużo rabaty zajmie. A ja tam mam plan na jażmianki i szałwię pomiędzy żywopłotem i hortensjami

A mogłabyś sprawdzić jaki szeroki jest? plisss
To miejsce trzeba kochać 11:28, 10 paź 2016

Do góry
kasia_c napisał(a)

O nie. Naprawdę za wcześnie?
Ja początkująca i nie wiedziałam kiedy wysadzać.
To znaczy że mogą teraz zacząć wschodzić?

Teraz nie będą wschodzić spokojnie ... ale nawet w październiku i listopdzie się sadzi:
To miejsce trzeba kochać 11:19, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A pokazałabyś ten pas

Pewnie.

Jest naprzeciwko tarasu. Po drugiej stronie dróżki mam hortenske vanilla Frise

Według projektu miały sosny zostać i przed nimi miały być miskanty i jakaś śliwa dziecięca. Ale tak się zastanawiam, że sosny na dole i tak mi się ogołocą, trawy za nim wyjdą to będę miała pole zza płotu prze nosem na wiosnę.

Ogólnie koncepcja tych traw z brzega mi się nawet podoba. Byłby taki "tunel roślin" do spacerowania, ale te sosny z tyłu coraz bardzie mnie tam denerwują.

Tym bardziej że wczoraj jak robiłam obchód po urlopie zauważyłam że brązowieją im igły i wyglądają coraz gorzej

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 11:18, 10 paź 2016

Do góry
Fajnie, że wróciłaś z nowym wątkiem
To miejsce trzeba kochać 11:13, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Kasiu
Ten żywopłocik bukszpanowy zrobiłaś sadząc na mijankę bukszpany? Pamiętasz w jakich odległościach?

Tak zrobiłam mijankę co jakieś 20 cm, chyba. Liczyłam jakieś 7 szt na metr. Ale teraz chyba bym nie robiła na zakładkę. Mam taki kilkuletni żywopłocik też robiony na mijankę i wyszedł dość szeroki i teraz tak sobie myślę, że ten też może być za szeroki i mi dużo rabaty zajmie. A ja tam mam plan na jażmianki i szałwię pomiędzy żywopłotem i hortensjami
To miejsce trzeba kochać 11:05, 10 paź 2016

Do góry
kasia_c napisał(a)

Kasiu
Ten żywopłocik bukszpanowy zrobiłaś sadząc na mijankę bukszpany? Pamiętasz w jakich odległościach?
To miejsce trzeba kochać 10:59, 10 paź 2016

Do góry
kasia_c napisał(a)

Dziękuję.
Tak zamówiliśmy projekt i ścieżki i murek są według projektu. Z nasadzeniami już różnie. Np tam gdzie mam pas dereni ivory halo wzdłuż garażu miały rosnąć tawuły i jałowce. To mi się nie podobało do końca i zaczęłam po swojemu. No i tak część nasadzeń zmieniłam, część jest według projektu.
Najgorszy to pas sosen, które mój mąż posadził gdy dom budował. Nie wiem co z nimi zrobić. W projekcie w sumie są, ale mi tam jakoś nie pasują i chętnie bym je usunęła, ale i męża ciężko przekonać i nie wiem co tam posadzić i boję się że się kostka zniszczy przy okazji.

A pokazałabyś ten pas
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:40, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale precyzyjna robota!!!

Właśnie to samo piszę : poukładane wzorcowo!!!
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:50, 10 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Kochana temperatury mnie zaskakują...biorę się za cebule,bo śnieg spadnie i co??
Kuchnia-w końcu podpisuję umowę w poniedziałek i będę mieć projekt tak do konca października myślę, a potem...to zbieram kasę

Ja Ci dam śnieg Ja czekam na ładniejszą pogodę z cebulami
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:40, 10 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Szkła jeszcze nie ma,ale postęp prac jakiś tam jest.

Ale precyzyjna robota!!!
W oflisowym ogrodzie 09:25, 10 paź 2016

Do góry
Kamila
Rohan Obelisk został przygarnięty przez eMa rośnie już na drugiej działce ...

PS A te cisy to ja bym w donicach zadołowała żeby przy przesadzaniu nie uszkadzać im korzeni
Ogród w Otrębusach 08:14, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Witam
MArcin jakie masz wysokie te donice?
Podoba mi się Twoj ogród Widzę podobieństwa architektury ale też gustu

Cześć,

Donice mają około metra. Ta wysokość była podyktowana spadkiem działki w stronę tarasu. No i oczywiście drugie tyle siedzi w ziemi.
To miejsce trzeba kochać 07:46, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie masz KAsiu Ogród katalogowy Czy masz projekt?
Zaznaczam watek

Dziękuję.
Tak zamówiliśmy projekt i ścieżki i murek są według projektu. Z nasadzeniami już różnie. Np tam gdzie mam pas dereni ivory halo wzdłuż garażu miały rosnąć tawuły i jałowce. To mi się nie podobało do końca i zaczęłam po swojemu. No i tak część nasadzeń zmieniłam, część jest według projektu.
Najgorszy to pas sosen, które mój mąż posadził gdy dom budował. Nie wiem co z nimi zrobić. W projekcie w sumie są, ale mi tam jakoś nie pasują i chętnie bym je usunęła, ale i męża ciężko przekonać i nie wiem co tam posadzić i boję się że się kostka zniszczy przy okazji.
Ogród Marty 07:13, 10 paź 2016

Do góry
Ania-anbu, wrobelki, Aga-Psiamama, BKosimkArt, ren133- dziękuję serdecznie, cieszę się, że się podoba

Asiak- dzięki, rozgość się

Lindsay- dzięki, wiesz, że na zdjęciach inaczej wszystko wychodzi, można ukryć co nieco . Wiosną rzeczywiście wszystko zupełnie inaczej wygląda, także zapraszam w sezonie

kasia_c- Witam i dziękuję Na pierwszym zdjęciu obok Limek rośnie Leonardo da Vinci, a na drugim Pomponella. Leonardo zdecydowanie polecam- powtarza kwitnienie, fajne zdrowe ma liście, dopiero pod koniec lata niektóre na dole krzaka zaczęły chorować, ale w tym roku chyba u wszystkich róże chorowały, w zeszłym roku wszystko było z Leosiem ok Pomponella zdrowa, zaczęła szaleć pod koniec lata

Po lewej stronie miskanta rosną hortensje ogrodowe. W tym roku są bordowe, w zeszłym roku były różowe i miejscami niebieskie. W innym miejscu ta sama odmiana była cała niebieska, dziś też bordowa, a nie podlewałam specjalnymi preparatami z glinem, żeby były niebieskie. Może to zależy też od pogody w danym roku??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies