Tak zrobiłam mijankę co jakieś 20 cm, chyba. Liczyłam jakieś 7 szt na metr. Ale teraz chyba bym nie robiła na zakładkę. Mam taki kilkuletni żywopłocik też robiony na mijankę i wyszedł dość szeroki i teraz tak sobie myślę, że ten też może być za szeroki i mi dużo rabaty zajmie. A ja tam mam plan na jażmianki i szałwię pomiędzy żywopłotem i hortensjami
Piękny ogród tworzysz! Bardzo lubię derenie Ja też jako chyba jedyna na forum nie mam rozchodników, ale Twoje połączenie ich z dereniami bardzo mnie zainspirowało
Pewnie.
Jest naprzeciwko tarasu. Po drugiej stronie dróżki mam hortenske vanilla Frise
Według projektu miały sosny zostać i przed nimi miały być miskanty i jakaś śliwa dziecięca. Ale tak się zastanawiam, że sosny na dole i tak mi się ogołocą, trawy za nim wyjdą to będę miała pole zza płotu prze nosem na wiosnę.
Ogólnie koncepcja tych traw z brzega mi się nawet podoba. Byłby taki "tunel roślin" do spacerowania, ale te sosny z tyłu coraz bardzie mnie tam denerwują.
Tym bardziej że wczoraj jak robiłam obchód po urlopie zauważyłam że brązowieją im igły i wyglądają coraz gorzej
Tak sobie patrzę na to zdjęcie i czegoś mi tu brakuje
Nasadzenia są bardzo ładne, ale przydałoby się wyższe piętro. Chyba posadziłabym tu po prawej stronie w trawniku kilka brzózek Doorenbos. One mają cudne białe pieńki. Tylko że jesienią listki będą spadać na ten idealny zielony dywan
Już znalazłam ale dzięki ... a cały ten pas przed sosnami chcesz zagospodarować na rabatę? jakie tam są wymiary?
A może jakaś architektura ogrodowa? bo to w okolicy tarasu jest? Jakaś ścianka wodna?