Aniu, fajnie to wygląda, tylko może przesunąć nieco, aby nie była ta rabata tak centralnie? Po prawej jest róg kostki, prawą linię posuń do rogu i od tego rysuj zawijaska. Z praej więcej trawy a z lewej nie dałabym wcale, tylko rabata do końca.
Szybki rysuneczek, jakoś tak może? Co prawda może już jest kostka i się nie da, ale bym oddzieliła furtkę od bramy i coś tam posadziła.
też zaokrągliłabym skarpę.
Mozna jeszcze spróbować zrobić linie proste wszędzie. Wtedy skarpa też prosta.
Jak już ustalimy co gdzie to oczywiście. Wtedy konkretne gatunki w różnych miejscach. Nie mam jednego adresu, bo wszystko musi być najładniejsze. Takie skrzywienie...Można zamówić jakiś duży samochód, a rośliny będą wybrane i odstawione.
Zbyszku trafiłeś, pięknie teraz i o to chodziło. A drugą stronę żywopłotu to masz na myśli na wysepce czy żywopłot z berberysu.
Jak nie wiesz co posadzić, to ja wiem : żurawki tylko inne na ten przykład.
A powiedz, jak teraz z poziomem wody, czy jakoś zaradziłeś ubywaniu wody? Czy ona się utrzymuje na takim poziomie jak na zdjęciu, czy wolałbyś aby była wyżej?
Trzeba zrobić drugi podkład i zacząć od nowa z inną koncepcją też. Dla porównania. Ta symetria cały czas mi nie pasuje. Wychodzą uszy, a nie powinno tak być. Trzeba coś porobić jeszcze.
Za daleko, w połowie trzeba zakończyć chyba. Jakby za duże to wyszło. Cis zostaje, jak był i zakręcamy za cisem.
Nie podoba mi się ta symetria przy powiększeniu tych rabatek. Spróbuj poprawić, zobaczymy jak wyjdzie.