Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 10:19, 22 lis 2021

Do góry
Zrobiłam sobie poglądówkę jakby co
Brakuje mi ciemnego, ostrego różu, chyba coś bledszego wymienię.
Ogród prawie wymarzony … 09:37, 22 lis 2021

Do góry
Aneta startują na koniec kwietnia .

Tu zdjęcie z końca maja . w czerwcu rosną jak oszalałe

Ogrodowe wariacje 08:43, 22 lis 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Te przy domku to rozplenice, które kupowałam jako hameln, ale to pewnie pomyłka, są olbrzymie i mają inne kotki niż hameln, które mam w innym miejscu. Kupowałam o dziwo w tej samej szkółce pisałaś, że one u mnie nie kwitną, ale moze słabo widać a kwitną to zdjęcia z poczatku i końca października

Ale śliczne i ślicznie nawet jeśli to nie hamelny to i tak piękne. Ja tez mam kilka takich niby Hameln kupowane u jednego sprzedawcy a co trzecia to inna
Ogród prawie wymarzony … 08:39, 22 lis 2021

Do góry
Aneta to proso Northwind godne polecenia. Dorasta do prawie 2 m. Piekna trawa

To jego początki

To faza wzrostu

Sezon 2017 u Hanusi 08:24, 22 lis 2021

Do góry
Alu.Wczoraj też mi po oczach błysnęło. Dobre i to. W ogród wpadłam jak po ogień. Amarylisy-hipki już w domu. dalie wykopane opisane i suszą się w szklarni. MOże za tydzień je zwiozę do piwnicy.

Ogrodowe wariacje 07:39, 22 lis 2021

Do góry
Te przy domku to rozplenice, które kupowałam jako hameln, ale to pewnie pomyłka, są olbrzymie i mają inne kotki niż hameln, które mam w innym miejscu. Kupowałam o dziwo w tej samej szkółce pisałaś, że one u mnie nie kwitną, ale moze słabo widać a kwitną to zdjęcia z poczatku i końca października

Ogród prawie wymarzony … 07:34, 22 lis 2021

Do góry
Joann napisał(a)
No piękne te sadzonki, długie, nie to co mój mały niedobitek. Także jutro sadzenie, wyjmuj kalosze
Platana zachwycające! W szplerze najpiękniejsze!

Te sadzonki już posadzone.

Ogród długi 02:47, 22 lis 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)

Trzy miskanty patrząc od lewej strony to Gracki.
Dwa kolejne są niższe i z kłosami, to Graziella.
Gracki bardzo późno mają kłosy, czasem wcale, zależy od tego jak długie i ciepłe jest lato. W tym roku kłosy tylko w połowie wyszktałcone.
Na drugim zdjęciu zaznaczyłam miejsce szczepienia na 140cm.

Tu gracki w grudniu 2019r.
Lato było wtedy od kwietnia do października.
Śliw praktycznie nie widać.

Napisz, to usunę zdjęcia.

Przepiękne te zdjęcia, zacytowałam aż sobie
Ty to masz dar przekonywania. Przesadziłaś sprawę, miskanty stamtąd zabiorę, już postanowione. Dziękuję Ci za tak dokładna analizę, faktycznie upieranie się przy tak wysokich trawach nie ma sensu. Szukam towarzystwa dla śliw zatem
Ogród długi 02:01, 22 lis 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Szczepione na wysokości ok 160 cm. Wstawiam fotkę - jak coś to usunę. To zdjęcie z ich pierwszej wiosny zaraz po zakupie.

Nie usuwaj Gesciutkie nawet jak na pierwszy sezon. Tniesz je jakoś teraz? Ja po kwitnieniu mam zamiar co sezon ciachac.
Ogród prawie wymarzony … 01:59, 22 lis 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Jooann oto one Moje klony Krimsony w opisie "bardzo ładne duże ( chyba długie) sadzonki"

Jak one Ci sie przyjmą to bedą piękne. One mają takie błyszczące i aksamitne liście w dotyku.
Mam 2 i żałuje że tylko 2.
Pamiętajcie o ogrodach 21:26, 21 lis 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Dziękuję
Kupiłem ambrowca kolumnowego udało mi się dostać takiego ponad dwa metry, zobaczymy za rok co pokaże
a tu miłorząb

ciągle kwitnące drakwie

Nic ci on jeszcze nie pokaże. Mój po 3 latach w tym roku dopiero zaczął kolorki pokazywać może to dlatego, że miał mokro u nas lało co chwilę. Ambrowce lubią wilgoć wodę.
Grzegorz te tuje są bardzo ładne o których pisałeś u mnie, ale one w stożek rosną. Co prawda piszą że lubią być przycinane ale to zależy jak szybko ci zależy na osłonięciu sąsiada. I jakiej wysokości chcesz posadzić. Nie mam ich więc nie powiem jak się zachowują.
One są podobne do Korników też są ładne. Korniki mam i jestem bardzo zadowolona teraz je każdego roku przycinam.

Grzegorz piękny jest ten milorzsd a jaki gęsty. Ty go czymś dokarmiasz że on taki piękny. Mój w tym roku nie za bardzo szybko oblecisly z liści (igieł).

U nas na łąkach rośnie drakiew. W zeszłym roku wysialam czerwona ale mi nie wzeszła. Za to dostałam od Annabel onlisciachbbisli zielonych i kwitła do wczoraj już ścięłam.

Ptasi gaj 21:11, 21 lis 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Ja część traw tych co mają ze dwa lata obciąłem one jeszcze są za chude (dla efektu) a i wiosną troche mniej roboty będzie. Elu co myślisz o tuji aureopicata? Odsłonił mi się sąsiad i tak potrzebuję z 10 krzewów zimnozielonych coby szybko urosły, czytałem Danusia poleca te tuje. Masz takowe?

Jak trawa ma kilka łodyg to bez sensu wiązanie. Dzisiaj robiłam obchód działki ibw kilku miejscach zauważyłam samosiejki różnych traw. Oz one to mnie lubią. Żeby powojniki też tak same wyrastały.
Grzegorz nie mam takiej Tui mam szmaragdy, później bardzo podobne do szmaragdów tylko złote, brabanty i kurniki.
Oglądałam tuje areopicata one są bardzo ładne tylko to stożek. Czy cintonbedzie odpowiadało.

Dzisiaj cały dzień spędziłam na pracach ogrodniczych. Oczko wodne siatki zdjęte lilie wodne wykoszone i wyczyszczone. W tym roku miałam trochę mniej czyszczenia bo przed nałożeniem siatki lilie oczyściłam. Więc sierp na stylu dobrze się sprawdził. Przezroczysta woda wszystko widziałam gdzie i jak skosić.
Później dookoła oczka odkurzyć aby liście nie wpadały i jest czysto.
Róże już przygotowane do zimy obsypalam kompostem z krecia ziemia.
Jeszcze zostały kwiaty hortensji do cięcia i skalniak, ale to już nie pośpiech.

Oczko przed cięciem lilii

Mam takie fiolki kwitną jak nigdy na miksturę ze skórki z banana. Mam kilka doniczek i wszystkie takie kwitnące

Ogród długi 21:10, 21 lis 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Wracając do tematu śliw...
Wiem, znam Twoje i inki stanowisko w sprawie drzewek przyznam szczerze, że znowu nie wiem, co zrobić, a jak nie wiem, to pewnie nie ruszę już żadnej i zostawię jak jest. Czosnki już tam wsadziłam, to nawet że względu na nie, poczekam z decyzją, dojrzeję do zmiany albo upewnię się przy swoim. Martka, Wiaan, Judith zaskoczyły mnie swoją opinią i uspokoiły wewnętrzne zapędy do wykopków.
Trawy faktycznie wysokie. Myślałam, że Mornong Light jest niższy niż gracek. I czy gracek ma kłosy?
Z niższych traw podoba mi się carex Montana, która wymienilas. Niższe trawy to też jest myśl, tym bardziej, że ta ściana jest podświetlana i miskanty mogłyby zasłonić reflektorki.

Trzy miskanty patrząc od lewej strony to Gracki.
Dwa kolejne są niższe i z kłosami, to Graziella.
Gracki bardzo późno mają kłosy, czasem wcale, zależy od tego jak długie i ciepłe jest lato. W tym roku kłosy tylko w połowie wyszktałcone.
Na drugim zdjęciu zaznaczyłam miejsce szczepienia na 140cm.

Tu gracki w grudniu 2019r.
Lato było wtedy od kwietnia do października.
Śliw praktycznie nie widać.

Napisz, to usunę zdjęcia.

Mirkowy ogród (początki) 20:24, 21 lis 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Tu między trawami dosadziłam Hortensję Kjusju , przed dosadziłam bordowe rozchodniki przeplecione kocimiętką.

Sporobolus z kwiatem jak mgiełka ciężko zrobić zdjęcie i musiałam związać.
Dla zainteresowanych jest to trawa której można wysiać nasiona Moja jest właśnie z nasion

Tu Gaura a pod nią siewki Niezapominajki.

Ach te Rozchodniki

Miłej Niedzieli

Pięknie będzie na wiosnę Rozchodniczki -uwielbiam je
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:43, 21 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Fajna gromadka, a nierozłączki dokupiłaś tych zielonych?
Ogród długi 19:26, 21 lis 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Twoje miskanty wejdą w korony, one są wysokie a i na szerokość szybko przybiorą. Moje już wchodzą.
Poszukaj niższych odmian traw, może jakieś zimozielone np carex Montana, Montana Reureif, sesleria jesienna jest też bezproblemowa.
Wg mnie trzy śliwy to za dużo, ale już kiedyś o tym pisałam

U mnie śliwy rosną z Grackami ale Morning Light jest tak samo wysoki.
Tak drzewa wyglądają po trzech sezonach.
Były szczepione na 140cm. Obecnie korona jest trochę wyżej.
Gdyby było gorące lato i ciepła jesień to miskanty miałyby jeszcze kwiatostany.

Wracając do tematu śliw...
Wiem, znam Twoje i inki stanowisko w sprawie drzewek przyznam szczerze, że znowu nie wiem, co zrobić, a jak nie wiem, to pewnie nie ruszę już żadnej i zostawię jak jest. Czosnki już tam wsadziłam, to nawet że względu na nie, poczekam z decyzją, dojrzeję do zmiany albo upewnię się przy swoim. Martka, Wiaan, Judith zaskoczyły mnie swoją opinią i uspokoiły wewnętrzne zapędy do wykopków.
Trawy faktycznie wysokie. Myślałam, że Mornong Light jest niższy niż gracek. I czy gracek ma kłosy?
Z niższych traw podoba mi się carex Montana, która wymienilas. Niższe trawy to też jest myśl, tym bardziej, że ta ściana jest podświetlana i miskanty mogłyby zasłonić reflektorki.
Ogród prawie wymarzony … 19:08, 21 lis 2021

Do góry
Jooann oto one Moje klony Krimsony w opisie "bardzo ładne duże ( chyba długie) sadzonki"

Podwórkowa rehabilitacja 18:16, 21 lis 2021

Do góry
Karmnik

Szklarnia przygotowana, ziemia przemieszana z kompostem i przekompostowanym obornikiem.
Mieliśmy awarię wody w mieście. Prawie miesiąc kupowaliśmy wodę w butelkach. Zebrałam je, może mi się przydadzą wiosną. Może jako mini szklarenki?

Moją opowieść kończy szałwia i pokrzywa.
To ich kącik
Podwórkowa rehabilitacja 18:05, 21 lis 2021

Do góry
Pory pod kołderką z liści orzecha włoskiego.
Przywiało te liście od sąsiada, muszę je wyzbierać.

Chryzantemy

Jagoda kamczacka

Podwórkowa rehabilitacja 18:00, 21 lis 2021

Do góry
Gryka wzeszła w warzywniku.

Truskawki

Poziomki

Maliny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies